Therese Wickman

SISTA BESÖKET HOS BARNMORSKAN!

Är just nu i vecka 36 (35+2)  & i morse var jag på besök hos min Barnmorska. Förutom lågt järnvärde såg allt väldigt bra ut & jag har fortsatt lågt blodtryck vilket som gravid bara är bra

Magen hade dock inte växt någonting på två veckor men en förklaring kunde vara att han är fixerad & ligger tydligen extremt långt ner med sitt huvud. Kanske därför det känns som om hela huvudet ska titta ut från min Fiffi när jag sitter på toaletten & därför ljumskarna börjat göra så pass ont.

 

Som vanligt var han väldigt aktiv när Barnmorskan kände på magen & lyssnade på hans hjärtljud vilket i sin tur gör att hans hjärtljud är lite snabba, men inget att oroa sig för sade barnmorskan då han alltid verkar vara en väldigt aktiv liten krabat & då är det normalt med snabbare hjärtljud.

 

När vi tittade i journalen & pratade om den kommande igångsättningen så såg vi också att det här kommer bli mitt sista besök hos barnmorskan, vi kommer helt enkelt inte hinna ses innan bebis är här & då förstod man verkligen hur nära det ändå är. Snart är han här hos oss, vår lilla älskade Mattheo, som vi längtat!

Det slog mig att i och med igångsättningen ett par veckor innan BF så kanske jag får en ”normalstor” bebis denna gång , vilket kommer vara en väldigt liten bebis i mina ögon som är van att få barn över 4,5 kilo & uppåt & att jag kanske faktiskt behöver några klädesplagg i storlek 50? Jag har enbart köpt i strl 56 då storlek 50 var alldeles för litet för både Ellah & Kidh.

Vilken storlek på kläder packade du med i din bb-väska?

 

Ur förra veckans gravidvlogg kan ni b.l.a följa med mig till Specialistmödravården & det blev en ganska känsloladdad film full med tårar, känslor & hormoner.

 

 

 

Tack för att du finns, ha en fortsatt fin dag!

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    VIKT när man är gravid. Jag äter godis, chips, mat. Äter äter äter alla dagar varje dag. Och jag går inte upp ett enda gram. MEN, jösses när jag är gravid! ? jag har vägt mellan 90-95 kg på förlossningen. Trots att jag ätit mindre än vanligt. Måste vara hormonellt och vätska, för ca 2-3 månader efter mina förlossningar är jag tillbaka på mina vanliga 55 kg. Så galet,

    1. theresewickman

      Ja det är så olika från kvinna till kvinna. Jag har vänner som går upp 6 kg medan jag oftast lägger på mig mig 20-30 kg plus & det spelar ingen roll hur mycket eller lite jag äter utan det bara är så. Märker speciellt av nu, sista veckor hur mycket vätska jag samlat på mig i benen & fötterna. Börjar se ut som riktiga Hobbitfötter 😉 KRAM

  2. Malin

    Blir igångsättning inom 3 veckor här också! Jag får inte gå tiden ut pga begynnande havandeskapsförgiftning. Tur han ligger fixerad och växer som han ska ? häftigt att man snart har sin pojke hos sig!

  3. Madelene

    Wow vad fort tiden gått,lätt o säga för en som följer din grav på sidan om va haha ? jag hade kläder i stl 50 men då var mina barn inte lika stora som dina och kändes som dom kunde ha d ett tag enda. Dom vägde drygt 3kg och 3.5. 50vs 51cm. Min bbväska låg dock i bilen andra gången,fick in den efter allt va klart, var en snabb förlossning och vi åkte hem redan efter 6h :))

  4. Kat

    Ja packade i 56 o något 50 då alla trodde att ja skulle få en ganska så ”normalstor” bebis. Men när lillkillen titta ut så va han lite mindre och drunknade i kläderna så pappan fick åka ner till köpcentret o handla på lite storlek 44. Som i sig också va stort ?