Therese Wickman

HEMSK UPPLEVELSE HOS LÄKAREN!

Jag vet inte vart jag ska börja, men tusen tack för alla kommentarer & all den kärlek ni lämnade mig igår på instagram!

 

I förra veckan var jag som sagt på ett besök till Specialistmödravården för att träffa min Aurorabarnmorska för första gången. Jag kände mig lyssnad på, respekterade & hon kände oerhört stor empati. Vi pratade om min förlossningsrädsla, att den kommit i samband med min förra förlossning & att det nästan känns som om jag åkt på en förlossningsdepression innan själva förlossningen då jag inte alls ser fram emot att föda, allt med förlossningen skrämmer mig & bara tanken på att föda ger mig rysningar & hjärtklappning.

Förklarade också att allt detta gör mig så himla ledsen & frustrerad då jag såklart vill känna samma längtan & kärlek som jag gjorde inför förlossningarna med Ellah & Kidh.. Men pågrund av alla komplikationer som blev under förlossningen med Kidh så har hela min syn förändras..

 

Min Aurorabarnmorska imponerades över att jag faktiskt övervägde att föda vaginalt igen & sade sig vara 100% säker på att jag skulle be om ett kejsarsnitt. Hon klappade mig på axeln, lugnade mig med sin låga röst & sade, detta fixar vi Therese, du ska inte behöva gå runt & oroa dig, självklart ska du få bli igångsatt & det så tidigt som möjligt ( runt v 37)  i och med dina tidigare barns storlek & då spelar det ingen roll om detta barn verkar vara mindre eller inte,  vi ska se till att du får ett fast datum att luta dig mot, så du kan förberedda dig både fysiskt & psykiskt på den kommande dagen..

Barnmorksan sade innan jag gick att hon skulle boka en tid hos en mycket bra & förstående läkare så vi kunde sätta oss ner tillsammans & prata om allt som hänt & samtidigt boka in en dag för igångsättning.

 

I går hade jag denna tid & jag var nervös men samtidigt förväntansfull då jag kände sådan trygghet under förra samtalet & hoppades någonstans att detta skulle kännas minst lika bra…

En timme innan jag ska åka in till Sjukhuset får jag ett samtal från en äldre mycket dryg dam, en läkare från Specialistmottagningen. . Ni vet när någon tilltalar dig som om man är helt dum i huvudet & som har noll känsla i det som sägs?

Hon började med att tala om att läkaren jag skulle träffa var sjuk & sedan började hon ifrågasätta mig varför jag hade en tid redan idag & jag förklarade att mina Aurorabarnmorska bokat denna tid för prat om igångsättning då jag snart redan gått 35 fulla veckor & vi pratade om en tidig igångsättning & då är det inte många veckor kvar. . Hon besvarade mig direkt med att säga: Fast det där kan inte en barnmorska bestämma & om vi ens kommer sätta igång dig kan jag inte lova dig.. Kände hur sättet hon sade allting på kändes så kallt & respektlöst. Har hon ens en aning om varför hon lovat mig en igångsättning,? hade hon ens läst min journal innan hon ringde? Visste hon om min ångest & rädsla som hon nu spädde på mer genom detta korta dryga telefonsamtal.. Hon avslutade samtalet med att säga: Aja, nu ska du ändå vara här om en timme så du kan väl lika gärna komma in…

Oj så välkommen & omhändertagen man känner sig då!

 

Hela vägen in till sjukhuset hoppades jag att det inte var hon jag skulle träffa, utan någon annan.. Men shii så fel mina önskningar gick. Denna dam som är 70 år & överläkare på avdelningen kom ut & hämtade mig & dessa 20 minuter jag sedan satt inne hos henne rann mina tårar längst mina kinder & jag kände mig så ledsen. Hela hennes känsla på bristande empati, hennes talesätt, & klumpiga kommentarer skulle få vem som helst att bryta ihop..

Hon tittade i journalen & sedan på mig & sade : Jag ser att du redan gått upp 18 kg  & du ser också väldigt rund ut så det vore väldigt bra om du inte gick upp mer under graviditeten & detta sades på ett sånt där drygt nedtryckande sätt.

Som om man inte redan känner sig stor, klumpig & oattraktiv!??

Jag blev chokad & sårad & svarade henne att dessa 18 kilo är det minsta jag gått upp under mina tre graviditeter & tyvärr är det mina anlag, min mamma hade det likadant, vad vill du jag ska göra åt det? Mitt blodsocker ligger bra & bebisen mår bra, det borde väl vara det viktigaste? Ska jag sluta äta helt?

Vi gick vidare & pratade om min förlossningsrädsla & det kändes inte som hon lyssnade överhuvudtaget, hon nonchalerade mina känslor helt & hållet & hade svar på tal på allt jag sade..

Vi tittade också i journalen sedan förra förlossningen & även om det stod klart & tydligt att jag förlorat allt för mycket blod & fick genomgå blodtransfusion & akut operation så förminskade hon allt, verkligen allt!

Efter mycket om & men så höll hon iallafall med om att jag skulle få bli igångsatt, men den igångsättning jag drömt om, som jag och min Aurorabarnmorska pratat om verkar inte bli av..

Nu har jag i stället fått två olika tider med en veckas mellanrum, jag ska komma in, gå på ett tillväxtultraljud & är barnet inte alldeles för stort så vill hon vänta en vecka till, & sedan ska jag komma in för samma procedur igen..

Detta skrämmer mig & ger mig inget lugn i kroppen alls, ett lugn jag hade hoppats på att få..

Det skrämmer mig att behöva komma vecka efter vecka för nya tillväxtultraljud & invänta hennes beslut om han i hennes ögon är stor nog för att sätta igång mig..

Förklarade att jag inte litar på dessa tillväxtultraljud då dom räknat fel på ett helt kilo när jag väntade Kidh. Hon skrattade mig rakt i ansiktet & sade, men som jag sade sist vi pratade om detta, han som gjorde kontrollen på dig var ny & hade inte alls den erfarenheten, så jag förstår att han räknat fel.. Vad är det för svar från en överläkare som ska lugna gravida kvinnor? Det spelar väl för f-n ingen roll, det får ju inte mig att lita mer på tillväxtultraljud, snarare mindre om dom sätter så oerfarna läkare på en sådan viktigt uppskattning!

 

Det spelade heller ingen roll att jag förklarade att min rädsla är inte enbart pågrund av barnets storlek utan att min ångest ökar mer och mer när jag känner att jag inte får klara besked. Kommer han födas i V37 eller får jag gå 40 fulla veckor?

Ovissheten gör mig galen!

Jag kan också förstå att man inte kan sätta ett exakt datum när det kommer till förlossning, men att få ett svar som, vi lovar dig att du inte kommer behöva gå över 38+0 är så mycket bättre en denna ovisshet.

 

Efter mitt inlägg i går på instagram så var ni skrämmande många som hörde av sig till mig & berättade om era extremt hemska upplevelser med just denna doktor. Till & med min mamma råkade ut för henne när hon födde mig för 32 år sedan, hon skällde ut mamma för att hon efter 20 timmars långt värkarbete bönade & bad om kejsarsnitt & då hade hon varit 6 cm öppen i 14 timmar & inget mer hände. Hennes krafter var slut & jag var så stor att jag sedan inte ville komma ut. Vet ni vad kvinnan sade  till min mamma: Sluta gnäll, det ska kännas att föda barn! 

Mår dåligt bara jag tänker på henne & jag vill helst av allt inte se henne igen. Har jag rätt att be om en annan läkare när jag ska tillbaka till sjukhuset för eventuella igångsättningar?

 

Tusen tack igen för all den kärlek ni lämnar mig!

 

Tycker du om mina inlägg får du gärna trycka på hjärtat <3

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny P

    Usch jag råkade också ut för henne när jag var på KUB med första sonen… Hon förstörde verkligen hela upplevelsen med sina klumpiga kommentaree och sätt att vara. Ringde och bytte läkare vid nästa RUL. Stor kram

  2. Jenny

    Usch jag råkade också ut för henne när jag var på KUB med första sonen… Hon förstörde verkligen hela upplevelsen med sina klumpiga kommentaree och sätt att vara. Ringde och bytte läkare vid nästa RUL. Stor kram

  3. Maria

    Be om en ny läkare, det har du rätt till! Och anmäl f*nsapet !! J…. k…ring rent ut satt, hur fan kan hon tro att hon för behandla människor så!

  4. Maria

    Be om en ny läkare, det har du rätt till! Och anmäl fanskapet !! J…. k…ring rent ut satt, hur fan kan hon tro att hon för behandla människor så!

  5. Maria

    Be om en ny läkare, det har du rätt till! Och anmäl fanskapet !! Jävla kärring rent ut satt, hur fan kan hon tro att hon för behandla människor så!

  6. Sarah

    Therese, du har fått så många kloka kommentarer och erfarenheter redan så det kan jag inte ge dig några nya.

    MEN, jag arbetar själv inom vården (anestesisjuksköterska) och jag blir ledsen, arg, besviken osv osv på detta bemötande och denna läkare. SJÄLVKLART kan/SKA du byta läkare, det är ingen diskussion!!! Patienten har enligt Hälso- och sjukvårdslagen dessutom rätt till en ”second opinion” om upplevelsen är att det krävs.

    DU ska känna dig trygg, det är det viktigaste!!! För ökad trygghet tror jag (som sagt en personlig åsikt) att ”Föda utan rädsla” är en bra metod att luta sig mot. Inga konstigheter utan bara lugn och trygghet.

  7. Maria

    Självklart har du rätt att välja en annan läkare. Hade jag varit dig hade jag tagit reda på vem hennes ansvariga chef är och berättat detta och sett till att hon får avsluta sin tjänst som läkare. Tycker inte såna människor ska arbeta med människor och speciellt inte inom detta yrket. Tycker detta är ett stort tjänstefel från hennes sida så där gör man inte.
    Usch blir så förbannad och ledsen på sånt här.
    Hoppas allt ska gå bra för dig och att er förlossning blir fantastisk och bra på alla sätt.
    Stor varm Styrke kram till dig. Allt kommer gå bra ska du se.. tillsammans är ni världens bästa team ♥️

  8. Katrin

    Tycker absolut du ska be om en annan läkare, den här verkar ju ursäkta att jag säger det men helt enkelt dum i huvudet…? Känns som fel person på fel plats..

    Lycka till, du fixar det här! ❤️

  9. Filippa

    Hej. Tycker du har all rätt att be om en annan läkare. Men förstår om det är svårt att göra. För övrigt litar jag inte på tilväxtultraljud öht. Inte åt nåt håll. Mina barn har varit väldigt stora första var 58cm och vägde 5,3kg, andra var lika stor. Mina andra två barn var de såååå noga med att kolla med ultraljud och alla sa att oj va stora, du måste sättas igång mennär de sen föddes var de inte så stora. Så tror inte på att de kan se hur stora barnen är.
    Men be om en annan läkare, hon verkar inge bra. Kram

  10. Therese

    Du måste omedelbart byta läkare!! UT MED DEN RAGATAN!! Herregud så får man fan inte bete sig! Vad arg och ledsen jag blir för din skull.. Såna som henne borde inte jobba med sånt.. ett under att hon fortfarande är kvar! NEJ BYT GENAST THERESE!!! ♥

  11. Linda

    JA!!!! Be om en annan läkare, sjukt att hon överhuvudtaget jobbar där. Vilken hemsk människa…Du förtjänar någon som lyssnar på dig och visar empati och inte någon som bara göra det hela värre. Du är värd det bästa.

  12. Ida lampert

    BE OM ANNAN LÄKARE IDAG!!!! Bums!! De där kan vara bland de värsta ja hört så nej henne ska du aldrig mer träffa och du har RÄTT att välja läkare! Så be om en ny så du får träffa den nästa vecka och ta om allt igen så hoppas ja du får säkrare besked’ kram

  13. Tina

    Karlskoga säger jag bara! Kanske för sent för dig nu att ändra dig. Eller dem har en viss vecka man måste gått har jag för mig, så du kanske inte kan? Men pga hört så mkt dåligt om just usö (bland annat sånt här) vägrade jag usö! Födde min dotter i Karlskoga & de var så underbara! Sån stor skillnad på när jag var inne i vecka 28 på usö. Hade fått stränga order om att ta mig fram i rullstol, fick inte på några omständigheter gå för risk att starta förlossningen. När jag ska få byta avd kommer en äldre dam som i princip sliter rullstolen från mig och menar på att här ska det inte larvas, du kan gå! Sa bara det att ”då kan du ju också stå för om min dotter föds nu, tänker du garantera att hon klarar sig i den veckan?” Fick till slut åka min rullstol men glad var kärringen (ursäkta) inte. Nä fy för usö! Finns orken så stå på dig! Byta läkare! All lycka till & hoppas att allting löser sig på bästa sätt!

  14. Maria westetblom

    Självklart kan du be om en annan läkare så får det verkligen inte gå till. Blir så arg? lycka till❤❤❤

  15. Veronica

    Låter som läkaren jag hade för 12 år sedan. Hon kunde då inte göra ett ordentligt tillväxtultraljud. Min dotter vägde mer än 2 kg mer än vad hon sa. Kontakta mottagningen och be att få en annan läkare nästa besök. Usö ska ju vara så bra, men det finns tyvärr många rötägg. Ta hand om dej!

  16. Sanklamp

    Vad hemskt. Prata med barnmorskan igen, kanske har hon mer att säga till om än vad läkaren tror. Min senaste förlossning med nr 4 var så hemsk så nu när jag väntar nr 5 så kommer jag också behöva gå i aurorasamtal. Hoppas de har bättre bemötande här. Vet inte vad jag vill ha för förlossning, det blev snitt med trean och det var också hemskt. Jag litar inte heller på Tul för de verkar ändå aldrig stämma.
    Hoppas att du får en annan läkare och att det löser sig för dig. Själv har iaf 18veckor kvar att försöka få bort min rädsla. Kram

  17. Pauline

    Låter som den läkaren jag träffade med min två! Hon talar också om att jag skulle sluta äta och inte gå upp mer! Vi gjorde ett tillväxtultraljud och då samma kvinna, Hon beräknade min dotter till 3,7kg två dagar innna hon är född! Dock kom det inte ut någon lite tjej hon vägde hela 4,9kg. Så jag tror inte det är bara nya som räknar fel! Litar inte alls på dessa tillväxtultraöjud för fem öre! Hoppas du får träffa någon annna! Och att din förlossning blir bra!

  18. Angelica

    Usch vilket bemötande 🙁 Denna läkare talade om för mig med för 7mån att jag hade gått upp för mycket i vikt (16kg). Fick sen träffa den mest fantastiska läkare jag mött, hon förstod mig och lovade mig att slippa gå tiden ut pga mitt mående.. Hoppas du får chansen att möta henne <3

  19. Jennie

    Fina Therese. Jag blir så arg när jag läser det du gått igenom! Självklart är det din rättighet att be om en annan läkare. Prata med din barnmorska också och berätta om bemötandet. Så får det absolut inte gå till! Du kan även välja att föda på ett helt annat sjukhus (det kanske inte finns så många att välja på i närheten). Stå på dig Therese! Det är din kropp och ert barn. Våga säga ifrån! Lycka till nu ?

  20. Gunilla

    Jag blir så upprörd över att du blivit så illa behandlad!! Tala med din aurorabarnmorska snarast o byt läkare!! Tänker på dig! Kram

  21. cornelia.

    Du har alltid rätt att avsäga dig från en läkare som du inte känner dig bekväm med. Jag har haft så att jag gick bara till samma när jag väl skulle till vårdcentralen. Men så är det överrallt. jag tycker du ska byta, hon får inte hålla på sådär! Stå på dig och byt, du måste känna dig trygg och säker.

  22. Amanda

    Blir så arg och ledsen! Hur kan någon göra och säga så? Du är otroligt vacker som gravid och jag menar det♥️

  23. Linda

    Otroligt att såna här människor fortfarande jobbar inom förlossningsvården. O hennes ålder förklarar ju också varför, tyvärr. Förstår dej helt o hållet, Har själv tre barn. O vikten ökade. Ca 600 för varje barn o min yngsta vägde då 4800, två dagar innan BF med igångsättning. Så ja, rädslan att skaffa fler barn finns här pga det. Så förstår dej fullt ut!
    Skriv en avvikelse och skicka till dess chef.!! Är under all kritik. O kontakta lokaltidningen kanske.
    Stå på dej. Önskar dej en bra o fint minnesvärd förlossning, Stor kram Linda

  24. Tilda

    Men anmäl henne om det går! Kontakta lokala tidningar! Vilken vidrig människa, förstår att du mår dåligt över detta. Man är i ett så utsatt läge när man är gravid, hemskt att förlossningsvården är så urusel år 2018 i välfärdsstaten Sverige. Styrkekramar till dig!

  25. Caroline

    Fortsätt stå på dig det är din förlossning, och den ska ingen få förstöra! Ska vara en fin upplevelse som du ska bära med dig hela livet.. Be om att få en annan läkare, det är din rätt!! Lycka till❤

  26. Cicki

    Fy va trist! Du har rätt att byta läkare,, gör det! Jag ångrar fortare att jag inte våga byta barnmorska när hon kom tillbaka 12 timmar senare (det är 27 år sedan!!). Och så gick det som det gick. Byt läkare nu!! Lycka till???

  27. Ann.B

    Usch stackars dig.
    Du ska självklart begära en annan läkare…gör det så fort du kan annars kanske ingen annan har tid.
    Det är din rättighet!!!
    Jag bad om en ny barnmorska på min första förlossning när jag kom in för att föda och det gick jätte bra.
    Tänk på dig själv nu och inte var rädd att besvära….det är din rätt ,hon har haft sin chans och gjort bort sig.
    Tror inte heller det är första gågen någon byter ut henne.
    Lycka till nu fina!

  28. Jojo

    Blir rädd bara jag läser detta. Vilken kall och okänslig människa. Tycker hon borde gått i pension för längesen, bästa vore om hon inte blivit läkare alls.

    Lider med dig enormt och tycker du borde söka en annan läkare, vet ej om detta går.
    Men önskar att du kunde fått gå till en annan . Hoppas du får svar snart så du kan stilla din oro. Lycka till med allt! Kram

  29. Emma

    Usch vad hemskt! Så ska man aldrig behöva bli behandlad 🙁 Du har rätt till ett andra utlåtande, ett sk. Second opinion! Jag tycker absolut du ska kontakta din auroabarnmorska och berätta om din upplevelse med denna läkare och be henne boka in en ny tid med en annan läkare. Man kan alltid ta hjälp av patientombudsmannen i ditt landsting för extra stöd gällande ett andra utlåtandet! Stort lycka till ❤️

  30. J

    Du har all rätt i världen. Fick oxå henne för 6 månader sen. Fy fan rent ut sagt! Fick en annan sen som jah begärde, fick datum direkt! De gissade oxå på minus men tji vad fel d hade ..

  31. Lotte

    Be om en annan! Fattar inte att de kan sätta en så fel person på fel arbetsplats SÅ LÄNGE! Varför har hon själv inte bytt yrke tidigare kan man undra….
    Jag hade själv en fel person på fel plats när jag låg på bb för snart 6 månader sen. Jag va sååå ledsen och längtade bara hem men där va den ena klumpiga kommentaren efter den andra 🙁 Jag kan inte annat än be om bättre lycka nästa gång❤
    https://lotte4.blogspot.se

  32. Tessan

    Men alltså hur kan en läkare säga så? Förstår inte, detta borde komma fram till hennes chef? Jag hade vägrat denna läkare, hade sagt till. Vi fick en lika dryg barnmorska med första barnet så maken sa till och vi fick byta, samma med andra barnet en dryg och vidrig barnmorska så han sa till då med och vi fick byta. Med 3:e barnet fick jag planerat snitt och va rädd att få en dryg idiot igen men hade sån fin personal omkring oss hela tiden. Så absolut säg till och försök få tag på chefen för sådär ska hon inte bete sig.

  33. Cecilia

    Du lr din barnmorska ska göra en lexmaria anmälan och du har all rätt till att byta läkare ! Vilken jävla idiot till läkare , fy lider med dig ❤️

  34. Elin

    Du har rätt att få en ny bedömning av en annan läkare, om du så önskar. Kanske din aurorabarnmorska kan hjälpa dig att få en ny tid till läkaren du egentligen skulle träffat?
    Tycker även du ska vända dig till patientnännden angående hennes dåliga och respektlösa bemötande. Lycka till!

  35. Camilla

    Du ska absolut byta läkare, det är din fulla rätt.
    Om du orkar tycker jag även att du ska kontakta din aurorasköterska som du träffat och berätta hur trygg du kände dig efter mötet med henne och vad som sedan hände. Kanske kan hon hjälpa..
    Vården idag är tyvärr under all kritik.
    Vore kanske bra om personalchefen fick veta hur du blivit bemött, det där är inte ok, och inget du ska acceptera.
    Du kan även vända dig till patientnämnden och berätta om din upplevelse. Jag har gjort det i ett fall där jag blev dåligt bemött och det hjälpte mig.
    Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig och att du får en bra upplevelse tillslut.
    Hade själv stor förlossningsrädsla efter mitt första barn men fick en toppenförlossning med mitt andra barn och kan se tillbaka på den förlossningen med glädje.
    Lycka till! Kram

  36. Angelica

    Vet precis vilken läkare du pratar om. Hon var så dryg när hon ringde upp mig i slutet av min grav, förminskade mig och sa att man minsann får sämre i slutet.. Men i och med att min mamma jobbar på kliniken så vågade hon inte vara mer än dryg.. Sjukt att man får bete sig illa gång på gång men ändå jobba kvar :/

  37. Ann

    Du skulle kunna söka psykolog på sjukhuset som trycker på att du faktiskt behöver föda tidigare. Sedan kan du ju överväga det här med att bli snittad eftersom många igångsättningar ändå resulterar i akutsnitt eftersom själva förlossningen drar ut så på tiden. En annan lösning skulle vara att kolla upp om du skulle kunna föda i ett annat landsting. Det har man rätt till och då ska ditt landsting stå för alla kostnader. Många kramar

    1. Elina

      Ann, du kan inte slänga ur dig med en kommentar: att många igångsättningar slutat ändå med akutsniyy.
      Det där stämmer inte.. vart har du fått den informationen ifrån? :/

      1. Ann

        Elina. Den informationen har jag fått av min syster som har jobbat som barnmorska i 30 år. Har även bekanta som har fått ta kejsarsnitt när förlossningen har dragit ut på tiden efter igångsättning.

        1. Lotte

          jag har gjort 2 igångsättningar och den första tog exakt 4.5 timmar och den andra 2h och 45 min. Så det finns bra igångsättningar med 😉

        2. theresewickman

          Det är nog vanligast bland förstföderskor & detta är ju mitt tredje barn & ingen barnmorska jag pratat med tror att det skulle sluta i snitt för min del.. Men man kan ju aldrig veta..

      2. Sara

        Min förlossningsläkare sade att 50% av igångsatta förlossningar slutar med snitt. Min gjorde det. Men jag bor å andra sidan i USA och det verkar som de har andra rutiner här. Snabbare på att fatta beslut om snitt verkar det som. På sjukhuset där jag födde lät de heller aldrig någon gå mer än 41 veckor. Jag blev igångsatt när jag hade gått två dagar över tiden!

      3. Linn

        Då är jag ett undantag då eftersom jag blev igångsatt med mitt första barn och det var en lång förlossning men jag födde vaginalt och det gick jättebra.

  38. Maria

    Hej vännen om du inte redan gjort det ring chefen på specialisten hon ska inte förstöra tiden innan eller din förlossning stå på dig . Du är jätte fin tänker på dig kram

  39. Olivia

    Du har all rätt att byta läkare! Är själv inom sjukvården och känner du dig inte bekväm eller respekterad så är det din fulla rätt! Allt kommer lösa sig, önskar dig lycka till och styrka ♥️

  40. Sofie

    Skrämmande att ens den människan får ha sitt jobb kvar 🙁 Hoppas verkligen de blir bra för dig och att du får en trygg förlossning!! Stort kram ??

    1. theresewickman

      Tack för din omtanke.. Ja och är min 70 år dessutom så kanske hon borde gå i pension i stället.. KRAM

      1. Ann.B

        Ring bara receptionen och berätta att du varit där men vill ha en annan läkare nästa gång o få en ny tid 🙂

  41. Sofia

    Hej, självklart ska du be om en second opinion av en annan läkare och du ska ABSOLUT meddela enhetschefen/verksamhetschefen på avd där denna läkare arbetar. Du kan skicka med alla andras berättelser du fått till dig så blir det ännu mer underlag.
    Lycka till och hoppas det löser sig för er på bästa sätt. Man ska ALDRIG acceptera ett sådant bemötande.

    1. theresewickman

      Problemet är att denna läkare är avdelningschef för avdelningen, så vet inte vart jag ska vända mig riktigt? 70 år dessutom så tycker kanske hon gjort sitt nu, speciellt när hon gång på gång sårar & trycker ner gravida kvinnor med noll empati i kroppen! tack för din omtanke.. KRAM

      1. maria

        Du vänder dig till verksamhetschefen. Hennes chef alltså. Jag hade bara gått därifrån, rakt av! Skulle aldrig låta nån inom tala sådär. Man mår tillräckligt dåligt. Be om en annan doktor.