Therese Wickman

FLYTTA UTOMLANDS NÄSTA ÅR!

Jag har dom senaste åren haft en stor längtan efter att flytta utomlands.

Jag skulle aldrig klara av att flytta på heltid, jag är alldeles för familjekär för det & vill ha min familj & vänner nära, men för fyra till sex månader kanske? När Sverige är som mörkast & tråkigast!

Nu när jag till nästa vinter kommer vara mammaledig så ser jag att drömmen är möjlig att förverkliga.

Jag har flera bekanta som bosatt sig en längre tid i Thailand under sin mammaledighet & i och med den svenska skolan som finns där så har det inte varit några problem för dom äldre syskonen eller familjen att få ihop ett enkelt men helt underbart liv på andra sidan jordklotet.

Min bästa resa jag någonsin gjort är garanterat, utan tvivel min & Ellahs backpacks resa i Asien bara hon & jag när hon var 3,5 år gammal.

Det är som om solen, värmen, äventyret & miljön gör något extra med kärleken & lyckan i livet. Vi mådde så himla bra & skulle jag nu ha möjlighet att ta med alla mina tre barn på en längre resa & ett minne för livet så vill jag göra det..

Jag vet att Thailand & Sir Lanka har svenska skolor. Men vet du något annat resmål med tillgång till svenska skolor som du kan rekommendera att vi flyttar till?

561541_4873729773837_2064391594_n

830459_4855478517567_714043126_o

Thaland

Tar tacksamt emot alla era tips på resmål men också om du själv har erfarenheter av att bo utomlands?

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Vi bodde 6 mån i Thailand när barnen var 3 & 4 år. Det bäsra vi gjort verkligen!!!!! Jag arbetad på 1177 och min sambo var föräldraledig. Barnen gick ngr v på svenska skolan i Hua Hin och vi har bara bra erfarenheter. Gillade HH då det finns så mycket mer än bad och sol. Finns massa saker att hitta på där förutom sol & bad. Svenskaskolsn på Ko Lanta är också bra och ön är ju fantastiskt fin. Jag skulle lätt åka igen om jag var i din sits??

  1. Tre smultron

    Hej!
    Vi bor denna vintern (3 månader) i Nerja, Spanien hela familjen. Passar också på nu när jag är mammaledig för vår yngsta dotter. Pappan i familjen hade så många föräldradagar kvar på de två äldre döttrarna så vi kan vara lediga tillsammans. Våra barn har dock inte skolplikt ännu så vi har bara semester dessa månader, men jag har hört att många svenska barn hår i de lokala skolorna i Nerja och Maro där de är bra på att interagera barnen och har stor erfarenhet av barn från olika nationaliteter. Hoppas ni får möjligheten att bo utomlands. Kolla gärna in min blogg för att se vår vardag i Spanien ♡ Kram