Therese Wickman

FEM SAKER JAG OGILLAR MED ATT VARA GRAVID!

Att vara gravid & vänta ett barn är magiskt, lite som ett mirakel.

Tänk att det för varje dag som går så utvecklas & växer en liten människa inom mig. Helt otroligt när man tänker på det…

Men vägen till att få se sitt nyfödda barn kan vara lång & inte alltid så underbart som det kanske ofta målas ut.

Jag sticker inte under stolen med att jag allt som oftast ogillar att vara gravid. I perioder med Ellah & Kidh minns jag att jag grät nästan varje dag, antingen pågrund av smärta eller pågrund av att jag inte kände igen mig själv ( gick upp 37 vs34 kg).

Tänkte dela med mig av en lista här nedan med fem saker som jag ogillar JUST nu med min graviditet:

1: Illamående: Finns knappast något värre än känslan av spyor i halsen 24/7.

2. Trötthet: Minns inte hur det är att känna sig mänsklig längre. Att vara så trött att man somnar så fort man sätter sig i soffan, behöver sova middag om dagarna för att överleva & klådan i ögonen som gör en sällskap pågrund av den enorma tröttheten.

3.Huden: För varje dag som går så vaknar jag upp med nya finnar i ansiktet. Är det en myt att huden blir bättre under graviditeten för min blir betydligt mycket sämre.

4. Närhet: Jag som alltid varit väldigt fysiskt av mig & älskat kyssar, gos & närhet har senaste veckorna bara velat krypa in i min lilla Bubbla & försvinna från omvärlden.

5 . Viktökning:  Känslan att se sig själv i spegeln & se hur svullen man redan blivit i ansikte & över hela kroppen & inte enbart magen, att inse att kläderna i garderoben snarast behöver bytas ut & man vet att det är många långa månader framöver med många fler extra kilon…..

Är du gravid eller har varit gravid?

Hur mår/mådde du såhär dom första månaderna in i graviditeten? Dela gärna med dig!

22657506_10212284514740757_1349616739_n

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michaela

  Jag fick mitt första barn i juli i år och de första veckorna under graviditeten var jag så sjukt trött, jag sov i stort sett hela tiden då jag inte jobbade. Jobbar precis som du på en förskola med full fart och höga ljudvolymer så efter middagen hemma somnade jag alltid och ibland var klockan redan innan 20.00. Mycket illamående var det också men jag gick och små åt neutrala riskakor som faktiskt hjälpte illamåendet ganska mycket 🙂

  Tycker din blogg är både intressant och rolig att läsa och ska bli så kul att få följa din graviditet 🙂

 2. Sara

  Här är en till som led av hyperemesis under min andra graviditet. Illamående och kräkningar varje dag från vecka 6 till att lillan kom ut. Sjukskriven och sängliggande till vecka 20, sedan in på dagvården för dropp titt som tätt. Provande en massa olika mediciner men inget fungerade till slut. Nu är lillan 7 veckor och det va så värt det hela. Även om jag kände mig mer sjuk än gravid så fick jag det finaste i världen ❤️

 3. Tilda

  Det jag ogillar med graviditeten är illamåendet! Från mitten av v. 6 fram till v. 10 spydde jag konstant men blev bättre när jag fick lergigan comp mot illamåendet, är i v. 11 nu. -6kg men tar mig sakta men säkert tillbaka upp igen 🙂 spyr efter jag duschat håret av någon konstig anledning?? Men men hoppas det släpper snart så man kan börja leva igen 🙂

 4. Anna

  Min dotter är 4,5 månad och jag mådde illa från det att jag plussade till vecka 24. Sen var det uppehåll några veckor och kom sen tillbaka de 3 sista veckorna av graviditeten. Jättejobbig foglossning, ofantligt trött hela tiden, högt blodtryck halva graviditeten och gick upp 21 kg. Äggvita i urinen så var nära på att få havandeskapsförgiftningz
  Fick reda på att jag var gravid vecka 7, 8 och blev svullen redan vecka 9. I vecka 12 syntes de rätt bra.

 5. Vanja, 21 och gravid med tvåan

  Med Freya fick jag hyperemesis och var totalt sängliggande fram till vecka 15.. pendlade mellan soffan och sjukhuset för att få dropp då jag inte fick behålla något alls, gick ner 6kg ?
  Denna gången var jag ”normalt” illamående och sååå svullen ?

 6. Elin

  Känner igen allt du skriver! För mig är en gravidtet bara ett måste, något jag måste gå igenom för att få barn. Är gravid i v.40 med nr 3 nu. Och är bara så less????? mest less på att ha en jobbig mage att bära omkring på! Jag trodde redan min bebis skulle ha kommit nu så jag är på övertid redan trots 1dag till bf!

 7. Therese

  Jag fick barn för ca 1 år sen och gick också upp 37 kg, de var hemskt! Jag hade en hemsk smärtsam foglossning som jag inte önskar min värsta fiende. Så min graviditet var inte den bästa. Jag förstår dig! Men tänk ändå vad allt är värt de när man väl har sin lilla prins eller prinsessa på bröstet! Lycka till med allt fina du! ❤️

 8. Efvelina

  Gravid med första barnet och fram till v20 ungefär gick ja inte upp speciellt mycket då ja bara spydde men nu har ja gått upp 7 kg och är i v30 på tisdag 🙂 nu mår ja mycket bättre men börjar bli tungt och sen att man inte kan ha på sig sina vanliga kläder längre det tar en aning mycket på mitt psyke att försöka inse att de bara är en kort period är också väldigt svårt 🙂 skall bli kul att följa din graviditet och lycka till 😀 Kram Kram

 9. Elle

  Gravid vecka 24
  Hatar mest att min kropp förändras så mycket å vikt uppgång. Jag tillhör inte dem som endast går upp så en liten mage finns! Utan svullnar hela Jah! Jag är
  Gravid med barn fem! Har gått upp runt 20kg med alla men gått ner dem i mellan alla barn. Får ta de sen,
  Men blir sjukt obekväm!!!!!

 10. Josefine

  Du verkar vara en helt fantastisk människa som man hade önskat att man hade i sin närhet. Jag förstår hur du känner med att vara gravid och det lilla negativa som uppstår. Men i torsdags när du var i Ullared höll min tankspridda dotter på att gå in i dig och jag som följt dig både på blogg och i Staffan sen du var med i ensam mamma söker såg bara en tjej som strålade av lycka? så det du känner ser man inte på utsidan. Kram

  1. theresewickman

   Men vad kul att höra, tusen tack!! Nästa gång får du lova att komma fram & säga Hej, vore superkul!! all kärlek till dig & familjen <3

 11. Hanna

  5 gånger låg jag inne på sjukan innan v 15. Helt galet vad jag spydde och mådde dåligt. Led av hyperemeris. Illamående satt hela graviditeten men tog medicin som höll de i schack.

 12. Jessica

  Mådde inte illa alls under mina graviditeter med mina barn som är 11 och 15 år. Däremot var jag supertrött första tre månaderna. Nu sista graviditeten som slutade i missfall var jag galet trött och på ett uselt humör och tyckte oerhört synd om min sambo som behövde stå ut med mig! Hyn var också katastrofal, det var den inte i mina tidigare graviditeter. Konstigt hur olika det kan vara?

 13. Sara

  Jag är gravid i v 16 o har mått illa från v 6-12 ordentligt o nu kväljningskänslor då o då men hoppas de snart går över. Det har de gjort under mina två tidigare graviditeter. Jag jobbar på förskola precis som dig o det har inte varit lätt att orka jobbet men så skönt att den värsta perioden med illamående o trötthet är över. Ska ni kolla kön på rutinultraljud?

 14. Frida

  Jag plussade på stickan förra veckan o nu väntar vi våran första … fortfarande overkligt efter att ha försökt ett tag… än så länge mår jag okej. Väldigt trött, ont i magen till o från o lite sämre hy. Kan känna av ett illamående, men inte alls så farligt.
  Vi funderar just nu när vi ska berätta för närmsta familj. Hur gjorde Ni? I vilken vecka för barnen, föräldrar o andra?:)

 15. Elin

  Jag är gravid i v.15 och att känna sig trött från morgon till kväll är nog det jobbigaste, särskilt när man har en familj att orka med också. Man kan liksom inte bara ligga på soffan hela dagarna. Och inte kan jag pigga upp mig med kaffe heller eftersom jag mår illa av det ?. Att kroppen förändras är svårt att acceptera, men eftersom jag kom tillbaka till min vanliga kropp snabbt efter min förra graviditet så tror jag det ska gå bra denna gång med. Det är hur som helst ingen dans på rosor att vara gravid och det är nog svårt för ens partner att förstå det ?