Therese Wickman

PERSONLIGHETEN SITTER INTE I ETT PAR BYXOR ELLER I EN TRÖJA!

Jag är så arg & så ledsen.

Under alla år i Förskolan så har Kidh älskat att ha leggings på sig. Leggings är det bästa han vet & han har aldrig brytt sig om han köpt dom på flick eller pojkavledningen, så länge som dom passat han i smaken & varit sköna så har han kört på det..

Jag har varit stolt, ni mån tro hur stolt jag varit när han vid några tillfällen, som i somras sade åt kassörskan inne på Lindex att man inte borde ha flick & pojkavdeling, för han hade hittat ett par leggings på flicksidan som han ville köpa och han är ju banne mig en pojke? Varför inte bara ha EN barnavdelning frågade han henne?

Jag sken som en sol när vi gick ut därifrån & jag tänkte att jag hade uppfostrat en mycket starkt & klok liten kille som satte huvudet på spiken…

Det gör mig extra arg, jättearg om jag ska vara ärlig att min så glada, charmiga och starka kille nu efter bara två veckor i skolan kommer hem & inte vill använda leggings något mer..

Anledningen? Att några äldre killar i några klasser ovanför honom retar honom och frågar om han har ”tjejbyxor”..

Han är nu mera rädd för att blir fortsatt retat för kläderna & har nu valt att tränga på sig stela & hårda jeans som han har ”hatat” i alla dessa år…

Det gör mig så frustrerad & ledsen att det ska börja i så tidig ålder. Och vadå tjej & killkläder, det är KLÄDER!!

Det ledsamma i detta är ju att dessa fördomar & åsikter förmodligen kommer hemifrån, från föräldrarna!!

Lär ditt barn att kläder är kläder oavsett färg, form eller märke & att personligheten inte sitter i en tröja eller i ett par byxor!!!

I morgon är det jag som går upp till Skolan & ryter i från!

Mini rodini

18337477_10210870272065574_868349923_n

21325577_10211943793782946_624321733_n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Millan

    Jätte sorgligt och verkligen inte okej ! Men kan tipsa om att kappahl har supermjuka jeans både tighta och pösiga har kört dem i flera år till vår son nu, han älskar dem. Nackdel dock är att jag tycker att kvalitén i dem blivit betydligt sämre och att de nyare nopprar/trådar sig väldigt fort medans han tidigare kunnat växa ur dem och de fortfarande varit fina. Men fortsätter köpa dem till honom ändå då de är så mjuka och han älskar de olika modellerna:)

  2. Millan

    Jätte sorgligt och verkligen inte okej ! Men kan tipsa om att kappahl har supermjuka jeans både tighta och pösiga har kört dem i flera år till vår sån nu, han älskar dem. Nackdel dock är att jag tycker att kvalitén i dem blivit betydligt sämre och att de nyare nopprar/trådar sig väldigt fort medans han tidigare kunnat växa ur dem och de fortfarande varit fina. Men fortsätter köpa dem till honom ändå då de är så mjuka och han älskar de olika modellerna:)

  3. Camilla

    Jag klär också min 2 åring (kille) i leggings, tycker de är mycket finare och inte så bylsiga som tjocka mjukisbyxor. Borde finnas leggings på alla avdelningar!

  4. Patricia

    Fina Kidh! Det är så sorgligt att höra.. En pojke jag känner som började skolan i höst gillar också leggings och även hans 2-årige bror har det nästan jämt. Sköna och fina plagg! 6-åringen har dessutom gärna glittriga detaljer, my little pony-tröja mm. Hoppas Kiddan fortsätter ha sin stil- för han är Såå fin❤

  5. Jennie

    Men sen samtidigt som du skriver att Kid har på sig stela och hårda jeans, så låter ju du som jeans hatare… det finns mjuka härliga jeans som är som joggingbyxor mm. Utbudet är enormt.

    1. theresewickman

      Jag är absolut ingen jeanshatare, däremot gillar inte Kidh jeans och vi har svårt att hitta några som han gillar, i bland har han jeans men dom flesta tycker HAN är stela & hårda… Vi alla gillar olika & jag skulle framförallt aldrig påpeka till någon som bär jeans att det vore fel? Likaså som alla inte behöver tycka om leggings, det som var fel är att påpeka någon annan val av kläder.Förstår inte riktigt vart du vill komma? 🙂

  6. Ejja

    Vaddå .. skulle dom där leggings vara typiska tjejkläder . Nä . Kan förstå om det var hel rosa i varje plagg att barn reagerar då det är sällsynt att pojkar älskar den färgen men det skulle också va ok så klart och ingen får retas oavsett . Min son älskar ha hatt( 5år) – alla har vi våra favvos. Men dom kid har på sej har jag aldrig reagerat på att det är specifik tjej kläder o jag är ändå väldigt trött på genus dravel … Hejja er <3

  7. Camilla ,från gravid 17 åring till 33 år och 10 barnsmamma

    Jag har en son som älskar (tjejkläder) han vill ha klänningar, tights ,leggins,helst med elsa i frost o gärna mycket glitter på.
    Han har även fått några klackskor (prinsessskor) som han är grymt dubtig att gå i 😀
    Man ser riktigt hur stolt han är i kläderna o han känner sig fin.
    Jag har fått flera komentarer att jag är så snäll som låter han ha sånt.
    Det är självklart för mig 😀

  8. Emmelke

    Åh alltså mitt hjärta blöder. Min Hugo var likadan, tills han började mer regelbundet på förskolan och blev lärd av andra barn och vuxna om vad som var acceptabelt och inte ?