Therese Wickman

SAKER JAG INTE VISSTE HÄNDE EFTER FÖRLOSSNINGEN!

Jag tycker ofta, i allefall när jag fick barn att det pratas en hel del om graviditeten eller om själva förlossningen men inte alls mycket om vad som faktiskt sker efteråt när du blivit Mamma!?

  • Kissa: Att kissa på toaletten ? Det var ingen som sade att jag skulle behöva stå och kissa i duschen med iskallt vatten rinnandes mellan benen i nästan en vecka efteråt för att få bort känslan av att Fiffin skulle brinna upp.
  • Tortyr: Någon måste missat att informera mig om att amning den första veckan skulle kännas som rena rama tortyren, som om någon drog med rakblad över brösvårtorna.
  • Känslig: Att bli överkänslig!  Visst hade någon i förbi farten sagt att man kunde bli väldigt känslig och falla in i en känslostorm, men att man skulle gråta till allt hade jag inte riktigt räknat med..
  • Eftervärkar: ? Ingen hade väl nämnt att eftervärkarna skulle kännas som om en ny förlossning var på gång? Den smärtan var hemsk!
  • Mens?  Jag hade gått på myten att så länge du heltidsammar så kommer inte mensen tillbaka. Jag ammade i 10 månader men fick tillbaka min regelbundna mens redan en månad efter förlossning.
  • Kladdigt: Slabbigt och blött? Ingen hade väl talat om hur kladdig man skulle känna sig vad amning? Hur det vid flertal tillfällen sprutar mjölk över dina kläder och i hela ansiktet på din lilla bebis.
  • Gravidmage: Hade absolut inte räknat med att fortfarande se gravid ut flera veckor efter förlossningen. Trodde den där spända gravidmagen skulle försvinna och bara efterlämna överflödig hud kvar..

 

 

13951027_1379239835422866_472237614_o-768x512

 

Har ni något att tillföra på listan? 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anneli

    Hade vart väldigt bra att veta allt detta innan jag födde barn, Tyvärr är det några år för sent för min del nu men hoppas nån annan kan känna sig lite mer förberedd nu. En sak till som händer ganska direkt efter förlossningen som det inte informeras om är att man måste föda ut moderkakan. Vilket kändes som en till förlossning. Trodde ju jag var klar när jag hade fått min bebis men där hade jag verkligen fel.

  2. Emelie

    Infektioner som kan bli efter, själv fick jag livmorderinfektipn efter min första förlossning . Men något jag verkligen Måste uppmärksamma här är förlossningsskador. Något jag aldrig någonsin hade tänkt skulle hända eller ens visste fanns när jag va gravid. Efter min andra förlossning fick jag framfall på livmodern och flera muskler som gick av (en väldigt vanlig skada ) samt att min mellangård blev för tunn så den bakreväggen buktade in i slidan. Så jävla hemskt . Är 1 år sen min operation nu men är ändå inte helt återställd 🙁 så att ha eftervärkar eller ha bultande bröst efter förlossning hade i mitt fall varit en dröm

  3. Emma

    Ja, dethär med att man kan bli grymt förstoppad efter förlossningen & behöva ta laktulos för att ens kunna bajsa. Att bäckenet kan värka långt efter man fött & att man definitivt inte är lika pigg och stark i kroppen som innan man var gravid, så fort bebisen är ute. Och att det gör svin ont när mjölken rinner till och brösten är spända som SATAN??

  4. R

    Alltså, min snippa såg ut som ett ledset russin efter en månad av blödande efter förlossningen… och jag var livrädd för att göra nummer två… och smärtan i snippa än generellt… blä jag var sugen på en bebis till men det gick över nu ??

  5. Elin

    Åh vad bra! Mer sånt här:) Jag ska föda mitt första barn i höst och tycker det är väldigt svårt att hitta vad som faktiskt sker efter haha!

  6. C

    Avslag … inte så mysigt.
    När man kissar inte kunna strypa strålen direkt efter förlossningen,

  7. Emma

    Håller med att amningen gjorde jätte ont! Hade heller ingen mjölk i brösten så
    Bebisen skrek säg fördärvad va väl jätte hungrig gissar ja! Kissa kunde ja göra utan problem efter en eller två dagar men bajSa va värre? Inte roligt!

  8. S

    Underlivet – min gynekolog visade mitt underliv med en spegel.. ingen vacker syn

    Brösten- två tunna påsar.. Hur mkt man än tränar blir de aldrig runda igen