Therese Wickman

MINA BARN OCH ANDRAS SKITUNGAR!

Känner ofta att det är ett ständigt curlande på barnen idag och att många föräldrar bara ser till sitt eget barn.  Vet inte hur ofta jag hört Barn är ju barn när det kommer till skrik, gap, hoppande och högljuddhet . Som om det är något allmänheten ska acceptera?

Vad f-n hände med hänsyn och respekt för andra?

Dina barn är dina barn och inte någon annans, likaså är mina barn mina barn!

För någon helg sedan var jag och barnen i väg på Bio. Vi hade laddat upp för en mysig stund tillsammans och båda barnen var väldigt förväntansfulla av att se Trolls som vi hade hört skulle vara en jättebra film…

Vi hade köpt Popcorn och dricka och kom in till Salongen som var fullsatt och innan filmen ens startat var det ett par barn i mitten av salongen, säkert kring åtta års åldern som pratade och skrattade högljutt med varandra. Vi satt högst upp i salongen, säkert åtta rader bakom och kunde höra dom högt och tydligt trots att ljudet från bioskärmen var kraftigt..

Dum som jag var räknade jag kallt med att deras föräldrar skulle be dom att dämpa sig när filmen väl hade startat för att visa alla andra gäster i Salongen hänsyn.

Jag har inga problem med att barn skrattar åt något roligt i filmen, eller pratar då och då om något som sker på bioduken. Men jag har extremt svårt med barn som hoppar upp och ner och som tjoar och stimmar så högt inne i en Biosalong att det stör alla andra och som pratar igenom en hel film.

Det som gör mig mest irriterad är att dessa föräldrar inte ens försöker göra något åt detta? Jag såg dom inte säga till barnen en enda gång och dom borde sett på allas miner runt om hur mycket detta störde och förstörde för alla andra?

Förlåt mig, men är jag den enda som känner att om mina barn stör en hel Biosalong så går man ut därifrån?

Bio kanske inte är för alla barn och klarar man inte av att visa hänsyn till dom andra betalande gästerna så har man inget på en Bio att göra.. Är det bara jag som tänker så?

Det är inte synd om ditt barn som får strunta i att gå på Bio, det är synd om alla andra som får genomlida en Film där dina barn låter högre en ljudet från duken, där dom hoppar upp och ner och gör våran mysiga stund till en lång väntan på att filmen ska vara slut..

IMG_2157

IMG_2155

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Catja

    Det jag under är varför markerar inte du om du nu stört dig så mycket så du skriver ett helt inlägg om andras barn. Om förädlar inte säger till är det upp till de andra vuxna att visa sina barn hur de ska säga ifrån till folk som stör andra eller övriga orättvisor.

    1. theresewickman

      När jag sitter åtta rader bakom är det lite svårt att säga till? Ville inte heller oartigt skrika genom Salongen utan höll tummarna att någon i närheten skulle säga till. Sedan tycker jag inte att det ska vara min uppgift utan föräldrarnas, men om inget görs i detta fall så behövs det kanske att någon annan säger till 😉

  2. Emma

    Det är tråkigt! Att en del föräldrar inte uppfostrar sina barn ja tycker det är ett problem överallt var man en befinner sig! Ja va på lek och bus landet för några veckor sen och skulle åka ruchkana med min dotter då klättrar det två ungar uppför kanan så ja fick tag i ungen i farten annars hade ja åkt på ungen med all min kroppsvikt! Som tur va gick det bra ja sa till ungen att inte klättra upp för kanan det kan bli livsfarligt åkte en gång till samma unge klättrade upp igen för kanan denna gången vad det min dotter och samma unge som krokade nån föräldrar syttes inte till överhuvudtaget! Problem i klätterställningar överallt! Så tråkigt inte en enda unge lyssnar när man säger till heller! Tråkigt tror det handlar om lathet man får ju inte en väluppfostrad unge som lyssnar av sig självt oftast! Föräldrar har ett ansvar att uppfostra sina barn!

  3. Sofia

    Jag håller absolut med dig till 100%!!! Vart försvann det här med att man skulle lära sina barn vanligt hyfs?!

    Dock får jag väl inte uttala mig om barn enligt många, eftersom jag inte har några själv 😉 Men har en systerndotter och det är väldigt skönt att veta att hon har ett par föräldrar som inte skulle låta henne komma undan med något sådant. och som dessutom inte tycker det är fel om någon annan säger till deras barn att ngt är fel 🙂

  4. My

    Så du menar på fullaste allvar att ett barn med till exempel autism inte har lika stor rätt att gå på bio som dina barn har bara för att hen har ett funktionshinder? dessa barn och familjer är exkluderade från så mycket ändå så de få saker de har möjlighet att göra tycker jag att de ska göra. Däremot håller jag med om att föräldrar bör säga till sina barn. Varför är dina barn mer värda än de barnen med särskilda behov?

    1. Millan

      Tror inte Therese menar att de barn med speciella behov inte har på bio att göra. De föräldrar som har barn med speciella behov brukar faktiskt undvika att gå på bio när det är mycket folk. Så det vet nog Therese eftersom hon har en kusin med svår autism och andra handikapp. Här rör det sig nog om ouppfostrade ungar helt enkelt

      1. My

        Hon skrev från början att hon skulle få kommentarer som försvarar det här beteendet med att det kanske rör sig om barn i behov av särskilt stöd och att hon inte tyckte det spelade någon roll om så var fallet. Men hon verkar ha ändrat inlägget efter det. Det är just det som är grejen, föräldrar till sådana barn ska inte behöva undvika saker som barnen tycker om/vill eller ändå kan klara efter sina förutsättningar bara för att andra personer inte tycker det är okej. Jag möter dessa familjer dagligen och får ofta höra hur de undviker saker som både de och deras barn vill göra därför att de vet hur andra bemöter dem. Det tycker jag är sorgligt. Att däremot inte säga till såna barn och låta de bete sig hur som helst, det tycker inte jag heller är okej.

    2. Millan

      Tror inte Therese menar att de barn med speciella behov inte har på bio att göra. De föräldrar som har barn med speciella behov brukar faktiskt undvika att gå på bio när det är mycket folk. Eftersom ett barn med autism antingen tar on allt som händer eller skärmar av sig helt.Så det vet nog Therese eftersom hon har en kusin med svår autism och andra handikapp. Här rör det sig nog om ouppfostrade ungar helt enkelt

      1. Fia

        Jag tänker att om det nu rörde sig om barn i behov av särskilt stöd saknades det särskilda stödet i just denna situation. Klart att alla ska kunna gå på bio, men ballar det hela ur måste ju den vuxne som bär ansvar för barnet gå in och bryta beteendet för att understryka var gränsen går i just denna situation. Tydliga ramverk, liksom.