Therese Wickman

SÅ KLÄR DU DITT BARN PÅ FÖRSKOLAN!

Nu när vi går mot vår och varmare temperaturer så kommer också slasket, leran och vattenpölarna fram och det kanske då kan vara svårt att veta vad barnen behöver i klädesväg på Förskolan?

Jag som numera inte bara är förälder utan också är tillbaka på Förskolan och jobbar som Pedagog tänkte dela med mig av en del tips om vad som borde finnas i ditt barns låda och vilka ytterkläder som fungerar bäst just nu!

I detta väder blir kläderna blöta väldigt snabbt och det är bra att ha mycket extraplagg då vi gärna går ut och leker flera gånger per dag och då är det inte alltid att kläderna hinner torka i mellan.

Ytterkläder:

 • Fodrade regnkläder är det absolut bästa just nu när det börjar bli plusgrader! Det håller för både kylan och allt slask.
 • Overall är bra att ha hängandes för att kunna använda vid minusgrader.
 • Vantar, inte bara ett par utan helst tre, minst ett av dom i Galon.
 • Fodrade regnstövlar.
 • Regnkläder, kolla så dom är så pass stora och rymliga att dom går att trä över en overall eller tjocka fleecekläder.
 •  Mössor, helst en tunn och en tjock då vädret denna årstid snabbt ändrar sig.

 

 

Ta för vana att kolla igenom lådan på ditt barns Förskola varje vecka för att se vad som behöver fyllas på då många extrakläder går åt i detta väder. .

I lådan:

 • Strumpor,  minst 3 par liggandes i lådan
 • Byxor, likadant här, helst 3 par.
 • Tröjor i olika slag men jag rekommenderar tunna långärmade ( som långärmad t-hirt) som är lätta att ha under ytterkläderna
 • Flecce byxor och Fleece tröja

 

 

Det kan lätt kännas som att du kanske har för mycket i extralådan eller för många olika ytterkläder på Förskolan? , Men NEJ, Mycket alternativ är bara bra och gör dagarna för ditt barn till det bästa i och med att vädret denna årstid snabbt ändras.

Min största rekommendation är att införskaffa i ett par fodrade regnkläder samt galonvantar. Fungerar perfekt kring denna årstid när vi fortfarande ligger mitt i mellan plus och minusgrader samt är perfekt även under höstens blåsiga, blöta och kalla väder.

Dock vill jag klargöra att denna lista är för vädret som pågår just nu och dessa plagg ska alltså inte utesluta Skalkläderna som är den stora givna favoriten som kommer fram när vi ligger på stadiga plusgrader ute. Då gör man helt enkelt ett lätt byte på listan här ovan genom att ta bort vinteroverallen och hänger i stället dit skalkläderna 🙂

Jollyroom regnställ

Syskon Regn

Skulle du uppskatta fler liknande listor?

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. theresewickman

   Just nu medan vi fortfarande kan ha minusgrader så skulle jag säga JA, men senare, när vi går mot stadiga plusgrader så skulle jag föredra Skalkläder 🙂

 1. Rebecka

  Jag jobbar själv på förskola .Du gjorde en jätte bra lista på vad föräldrar Ska ha med till sina barna .😀👍🏻

 2. Sofia

  Å, ja! Tack för listan! Jag tycker att det är svårt att klä på mina barn och extra kläder försvinner snabbt! Men nu har jag listan att följa efter på måndag 🙂