Therese Wickman

VILL DU RESA TILL KARIBIEN?

Lördag idag och jag har nog aldrig längtat så mycket efter helgen som jag gjorde denna vecka. Det har varit en ganska tuff vecka med långa dagar, nya rutiner och jetlag. Men redan efter en natt med bättre sömn och lång sovmorgon så känner jag mig på banan igen 🙂

Tänk att det redan gått en vecka sedan vi kom hem från vår resa till Usa och Karibien. Ändå känns det som om det var flera månader sedan?

Ni är många som ställt en hel del frågor kring denna resa vi gjorde så jag tänkte göra mitt bästa för att besvara er. Skulle just din fråga inte bevaras så skriv bara frågan här nedan i kommentarsfältet så besvarar jag 🙂

Hur länge var ni borta och hur länge var ni vart?

Vi var borta i 12 dygn och började när vi kom ner till Florida Fort Lauderdale att sova en natt på hotell för att sedan dagen efter hoppa på Kryssningsbåten för 8 dagar och 7 nätter ombord inkl tre dagsstopp på vägen. Efter kryssningen hade vi i förtur hyrt bilar som väntade på oss vid flygplatsen i närheten och sedan bilade vi 3 timmar upp till Orlando där vi spenderade fyra nätter..

Vilka var ni som reste? 

Denna resa överraskade min Pappa och hans fru oss med strax innan Jul. Hans fru fyllde 50 år och Pappa gjorde det för bara några år sedan och dom har aktivit sparat pengar för att kunna ta med oss barn och barnbarn på denna resa. Det var jag och mina två barn, min bror och hans dotter Wilma på 3 år, min Pappa och hans fru Karin, samt Karins fyra barn Johan, Zara, Zandra och Jossan samt Zandras sambo Jocke…

16508696_10210087455335645_483239068846552362_n

Vad var det för kryssningsbåt ni åkte med?

Vi åkte med Royal Caribieen Allure of Seas.

IMG_1066

Vad ingick på båten och vad fanns det att göra?

I priset man betalar för båten så ingår en hytt, och det är olika pris beroende på storlek och läge på hytten, om man vill ha balkong eller inte. Vi hade en fyra bäddshytt där jag, mina barn och min styvsyster Jossan sov under hela veckan. Det var en dubbelsäng och en stor bäddsoffa som bäddades ut och in varje dag av en personal, så inget man själv behövde tänka på 🙂 I priset ingår också maten alltså Frukost, lunch och tre rätters middag på kvällen och där i mellan kan du hämta ut Snacks, glass, donuts mm som också ingår.i priset. Båten har ett flertal olika restauranger med olika teman. Allt från Buffé, till hot dogs ställen, Pizza ställe, salladsbar i ”Central Park” mm och dessa Restauranger kan du gå och äta hos hur mkt du vill och det ingår i det priset du redan betalt. Vissa Restauranger på båten, några få kostar faktiskt pengar, men hos dessa Restauranger står det priser efter menyn och gör det inte det, ja då ingår det i ditt pris 🙂

På båten ingick också alla aktiviteter och upplevelser. Allt från Mamma Mia show, Isshower, åka Skridskor, se på bio, se parader, träffa kända maskotar från Madagaskar, Kung Fu Panda mm, prova att surfa, klättra klättervägg, bada i alla 20 tal pooler, spela minigolf, lekrum, gå på museum och massa annat både för barn och vuxna. Vi var på båten en vecka och han inte ens med hälften av allt som erbjöds!

på båten

maskotar

båten

Vilka stopp gjorde båten?

Vi startade vår båttur i Fort lauderdale och stannade sedan dagen efter på Nassau i Bahamas, där var vi tyvärr inte speciellt länge utan bara mellan 7-14 så vi valde att gå i land och ta en taxi till någon strand i närheten för att se oss runt på egen hand. Det fanns också jättemånga utflykter man kunde boka både genom båten men också i hamnen hos andra som kunde ta dig till Blue Lagoon ( Ett jättevackert ställe där dom spelade in serien Flipper) samt andra små öar men då hade du behövt vara i land nästan så fort båten kom i land för att hinna tillbaka i tid till båten skulle avgå..

BAHAMAS

bahamas

16805246_10210167100686729_1349876859_o

16804789_10210167094806582_1926929283_o

Båten stannade också vid Jungrfruöarna ” St Tomas”  och där var vi betydligt längre, mellan 10-19 och den dagen valde vi faktiskt att boka en utflykt genom båten då vi va så många i sällskapet, men det går lika bra att boka utflykter direkt i hamnen och där kan det till och med vara lite billigare 🙂 Vår utflykt tog oss på en snorkelutflykt där vi snorklade med Havssköldpaddor vilket var en fantastisk upplevelse. Mitt framför mig och barnen dök en Sköldpadda upp för att ta luft, Kidhs min där och då var oslagbar.. Ingen av ungarna hade snorklat förut, vilket kan vara ganska obehagligt men båda klarade det på en gång och guppade runt själva ute i stora havet bland alla Sköldpaddor, fiskar, stingrockor mm

Utflykten tog oss sedan vidare till en magisk strand och vi kom in i hamnen runt 14 och då valde en del att shoppa medan jag och barnen tog en taxi själva och åkte iväg till en annan strand i närheten där vi var enda till solnedgången…

ST TOMAS

Collage_Fotor

IMG_1302

IMG_1291

IMG_1285

IMG_1311

IMG_1354

IMG_1378

IMG_1381

IMG_1379

Förutom Bahamas och St Tomas stannade också båten till vid St Maarten mellan 8-17 en dag och då gick vi i land hela sällskapet och tog en taxi bort till en strand som tydligen är väldigt känd, vilket jag inte hade en aning om innan. På den stranden går nämligen flygplanen ner för landning och landar strax bakom oss, vilket gör att det känns som om man nästan snuddar planen. Riktigt häftigt!

st maarten

Så på en vecka gjorde båten tre stopp! Mitt tips är att du ska vara förbered på vad du kanske vill göra när du kommer fram på varje ställe för att då ut så mycket som möjligt av det du vill!

I efterhand skulle jag tagit dagen i Bahamas och strosa runt lite i deras coola, häftiga lilla by, se mig om och kanske äta på någon mysig Resturang i stället för att stressa i väg till en Strand. Men i och med att man inte visste vad dom nästkommande öarna hade att erbjuda så lockade stranden mest. Men det visade sig att dom andra två stoppet hade fantastiska stränder och med längre stopp dessutom!

Under tre rätters middagarna på kvällen, hur skulle man klä sig?

Två av dessa sju kvällar så var det Galakväll och då skulle man klä upp sig lite finare. Tjejerna hade fina klänningar, många långklänningar och männen hade Kavaj och en del Smoking. Dom andra kvällarna kunde du bära en blus med byxor, en kjol, jeans och en träna, eller en skjorta, ja lite som du själv känner dig bekväm med. Det enda som ej var tillåtet var flipflopp och kortbyxor under kvällens middagar!

IMG_1610

IMG_1613

Måste man äta trerätters varje kväll?

Nej absolut inte! Men var noga med att tala om för din personal på just din Kvällsresturang att du kanske inte kommer under morgondagen så att dom vet. I stället kan du välja att ta en Pizza på Promenadgatan i stället 🙂

Fanns det internet ombord?

Ja det fanns internet ombord men som tyvärr inte ingick i din resa. Wifi var faktiskt enligt mig väldigt dyrt och kostade 19 dollar per dygn, alltså nästan 200 kr för 24 timmar. Jag valde att endast köpa internet ett av dom dygnen vi var ute hela tiden till havs. Men du kom ofta åt wifi på någon Resturang eller liknande i land på stoppen som båten gjorde!!

Köpte du dryckespaket på båten?

Det enda i mat och dryckesväg som ej ingick i priset på båten var drycken. Men vad jag hade förstått så skulle viss måltidsdryck ingå under frukost, lunch och middag så jag var den enda i sällskapet som inte valde att köpa till något. Barnen fick ett dryckespaket för 78 kr per dag och i det paketet ingick en stor flaska som dom kunde fylla på hur mycket och hur ofta dom ville dygnet runt på båten med 100 olika sorters läsk från en automat. Allt från bubbelvatten, vitamindryck till Coca cola, Doktor Pepper, fanta mfl

Dom vuxna i sällskapet löpte det stora dryckespaketet vilket gjorde att all dryck upp till 13 dollar ingick.. All läsk, drinkar, wiskey, vin, kaffe,  ja allt i stort sett.

För mig som inte hade dryckespaket så ingick vanligt kaffe och några juicer till frukost, vid lunch var det samma dryck och vid kvällens middag var det vanligt vatten och kaffe som ingick och det räckte gott och väl för mig då jag är alldeles för snål för att slänga iväg tusenlappar under en vecka på bara dryck 😉 Men för dom som uppskattar detta under semestern så är dryckespaket guld värt!

Är Magic Kingdom något att rekommendera?

Under våra dagar i Orlando så tog vi en hel dag i Disney World och Magic Kingdom vilket är helt fantastiskt! Först tyckte jag det var ganska dyrt inträde, ca 1000 svenska kronor för barn och ca 1300 för vuxna, men när jag sedan tänkte efter vad jag får betala för barnen en hel dag på Liseberg med inträde, åkband och alla pengar man också lägger på att spela på chokladhjul så var man uppe i samma summa ändå och då ingår ALLT när du betalt inträde på Magic Kingdom och den parken är enorm!!

Vi träffade på många Disney stjärnor, åkte karuseller och hade en underbar dag! Något ni måste prioritera när du åker hit är att se dagsparaden samt fyrverkerierna på kvällen, det är lixom det bästa av allt! För att få bra plats vid dagsparaden så ställd dig längst huvudgatan minst en timme i förväg, annars är det fullt. Vi ställde oss där nästan 1,5 timme innan paraden startade och passade på att ta lunchen under tiden. Värt det alla gånger!

disney

paraden

IMG_1684

IMG_1821

Vad kostade resan allt som allt?

Flyg fram och tillbaka till USA, 7 nätter på Allure of Seas inkl all mat, en natt på hotell i Fort Laudardale samt fyra nätter på hotell i Orlando inkl frukost kostade inte mer än ca 13 000 kr per person, något billigare för barnen.. Vi fick hjälp av en kvinna vid namn Lotta här i Örebro som jobbar på Resa för att dela rätt på billigaste alternativen men med hög hotellstandard. På båda våra hotell vara pool och fräcsha, stora rum! 🙂

IMG_1837

IMG_1941

IMG_1852

IMG_1853

Hoppas du fått svar på alla dina frågor! Kan varmt rekommendera alla denna typ av resa. Jag och barnen har bestämt att hit vill vi absolut tillbaka, kanske lägga till en vecka??

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.