Therese Wickman

DAYS IN HONG KONG!

Timmarna flyger förbi här nere och även om Wifi på hotellet är bra så har tiden inte räckt till för  att uppdatera så mycket som jag önskat nu under helgen.

I stället har vi passat på att ta oss i väg på äventyr som hållit oss ute från tidig morgon till sen kväll. Vi har gått flera mil, jag har klättrat i berg, badat i havet, sett rosa Delfiner simma i det fria, åkt båt, gått i mysiga fiskebyar och en hel del annat som kommer minnas länge och väl 🙂

Vi har passat på att ta vara på helgens alla timmar och dom äventyr vi velat tagit oss i väg på då vi från och med i dag kommer befinna oss inne på en stor mässhall för en av Världens största Barnmässor 🙂 Det är ju orsaken till att vi kom hit till Hongkong från första början!

Har fått en del frågor från er som jag tänkte passa på att besvara.

Vilka är du i Hong Kong med?

Jag är här med min Mamma, min bonus pappa, min bonus bror Sebastian, min moster Lotta och hennes son Timmy. Anledningen att det är just VI som är här är rent jobbrelaterat.

Min bonuspappa Anders och jag är här för att gå på den stora mässan i syfte av vår egen mässa Älskade Ungar mässan som vi driver hemma i Örebro.

Anledningen att även dom andra är med är att Mamma och Anders också driver ett stort sommarparadis för barn i Örebro vid namn Stora Holmen som har öppet under hela sommarhalvåret och min kusin Timmy och min bror är personalansvariga  för denna anläggning  och är med för att finna inspiration och möjligtvis inköp till Stora Holmen från den stora Mässan vi kommer befinna oss på i dom kommande dagarna. Något rörigt kanske? Förstår ni?

Varför är ni i Hong Kong?

Som jag ovan förklarade så är huvudmålet med denna resa att besöka en av världens störa Barn & leksaksmässa. Vid varje ledig timme passar vi också på i samma veva att utforska Hong Kong!

Kan du rekommendera att resa till Hong Kong?

Absolut! Jag är helt förälskad i HK och vill gärna åka tillbaka hit med barnen. Jag skulle kanske inte rekommendera att stanna här i flera veckor, men som ett stopp på  3-4 dagar om man ändå reser runt i Asien. Hong Kong är en stor stad med massvis av höghus, shopping, marknader, liv och rörelse men har ändå bedårande vacker natur precis runt kröken. Du tar dig lätt fram med tunnelbanan och allt är tydligt markerat med vilken linje som tar vart och vilka stationer du åker förbi..

I Lördags tvingande jag med mig sällskapet på en utflykt till Sai Kung. Ett bedårande vackert ställe som tar dig 40 min med Taxi  och med tunnelbana tar det ca en och en halvtimme..

På plats i Sai Kung tog vi en båt som kostade endast 20 kr över till en vacker Ö där jag envist besteg 4 km berg 🙂

IMG_9712

IMG_9709

IMG_9685IMG_9693

IMG_9752

IMG_9743

IMG_9765

IMG_9789

IMG_9795

IMG_9813

IMG_9807

Uppe från berget var det extremt vacker utsikt och tyvärr gör sig bilder aldrig riktigt verkligheten rättvis. Men det var helt klart värt den långa vägen upp 🙂

IMG_9828

IMG_9829

Är det något mer speciellt ni vill veta om Hong Kong eller resan?

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.