Therese Wickman

ÅRSKRÖNIKAN FÖR 2016!

Då var det dags att försöka summera en årskrönika över 2016.

Det har varit ett ganska känslomässigt år, både positivt och negativt. Jag har mot min vilja behövt säga hejdå till personer som jag älskat och brytt mig extremt mycket om. B.l.a min bonusdotter som jag aldrig ens fick chansen att krama om, säga att jag älskar och säga hejdå till, det är något jag tänker på varenda vecka och har gjort i snart ett års tid.

Dessa saker, att ta ofrivilligt adjö av människor jag älskat och tagit till mig utan att ha något som helst inverkan i beslutet tog mig väldigt hårt. Jag har tvekat på mig själv, vem jag är, vad som är fel på mig, går det inte att älska mig?

Detta gjorde att jag i samma veva lade mycket tankar och energi på jobb vilket blev en ond cirkel då jag i somras rasade i vikt, var enormt stressad, hade ångest över känslor, tankar, beslut att ta, vad är rätt, vad är fel? Jag kände mig otillräcklig inom jobb, familj och vänner och lade all den tid och energi jag hade kvar på det viktigaste i livet, barnen.

I höstas fick jag äntligen tid att börja gå till psykolog vilket blev en stor vänd punkt i mitt liv. Första tiden var enormt otäck då vi grävde i mitt huvud och fick upp känslor jag så aktivt försökt stänga inom mig, allt från känslor jag känt som liten, till dåliga förhållanden, till våldtäkten mm

Men nu, ett halvår senare börjar jag se saker på ett annat sätt. Förstå varför jag känner som jag gör och framförallt förstått att det inte är ”fel” att känna så som jag gjort.

Jag ser saker ur ett annat mönster och förstår att vissa saker hade inte kunnat bli annorlunda, för inget kommer från mitt beslut och det är otroligt jobbigt men något man får inse…

Låttexten ”Super8” passar väldigt bra in över känslorna under 2016!

Någonting krossas mot metall, någon skrek jag hatar dig
Det är lite kallt i fönstret nu men röken lungnar mig
Kan inte sova om jag blundrar vill jag sakna dig

Det ligger ensamhet i luften ingen saknar mig
Gråa moln och gatutan önskar att de skrek åt mig
Det är bara stek som ekar tomt i tunneln bakom mig
Jag måste bort jag vill till havet jag vill glömma dig
Det ligger ensamhet i luften ingen saknar mig
Aa aa
I super 8
Aa aa
Har jag sparat dig
Aa aa
Du är undanstoppad
Aa aa
Och filmen dödar mig

Jag vill spola tillbaka, vi måste få ett lyckligare slut
Jag super 8 mod
Ditt tecninc colour gold
Jag springer mot din gata
Vi måste få ett lyckligare slut
Jag super 8 mod
Ditt tecnic colour gold
Tro jag tar en jordenrunt, glömmer allt en liten stund
Är snart tillbaka här i soffan äcklig ful och tom
Jag tycker inte om mig själv såhär och utan dig

Det ligger ensamhet i luften ingen saknar mig

Jag vill spola tillbaka, vi måste få ett lyckligare slut
Jag super 8 mod
Ditt tecnic colour gold
Jag springer mot din gata, vi måste få ett lyckligare slut
Jag super 8 mod
Ditt tecninc colour gold

Tänkte i år göra årskrönikan lite annorlunda genom att besvara på lite frågor kring det  gångna året i stället för att gå in på detalj månad för månad.

Vilka resor gjorde ni? 

I början på April var vi till fjällen en vecka för att åka skidor, mysa, umgås och gå på afterski med hela familjen på min Pappas sida. I maj åkte vi på en sistaminuten resa till Turkiet (Side) vilket gjorde det möjligt genom alla presentkorten jag fick i födelsedagspresent tidigare på året 🙂

IMG_3969

IMG_4847_Fotor

Bästa köpet?

I slutet på året slog jag till på två fotolampor köpta från Net on Net för att få bättre ljus till mina bilder. Det gjorde sådan stor positiv skillnad att det nog blev årets bästa köp 😉

Födelsedagar på året?

Jag fyllde 30 år i Januari och hade stor fest för vänner, släkt och familj. Ellah fyllde 7 år och började första klass till hösten och Kidh fyllde 5 år och blev plötsligt den äldsta årgången på förskolan.

IMG_2876

IMG_5549

Weekendresor under året?

Det har blivit en hel del värdefulla weekends under åren.

Besök i storstan för att se Melodifestivalen och bo på hotell, vi har åkt på flertal kryssningar där vi b.l.a gått på Mumindalen, badat på Spa och haft det extremt bra och dessa resor blev en viktig del för mig personligen under detta år <3

Vi har som tidigare år varit till öppningen av Furuviks djurpark i Gävle där vi också stannat kvar på hotell, vi har även varit på öppningen av Kolmården, Parken Zoo som är ett privilegium som tillkommer när man jobbar inom sociala medier.

En hotellnatt och bus på Gröna Lund hade vi i början av Juni för att fira barnens båda födelsedagar.

20160604_171628

IMG_5844

FRANS MELLOFINAL

Renovering?

Utöver möblering och fix i huset under året är den bästa renoveringen mitt altanbygge. Så nöjd och ett enormt lyft för baksidan!

IMG_5326

Genomdrev du någon stor förändring?

Att börja gå till psykologen och ta bättre hand om mig själv måste jag säga var årets stora förändring 🙂

Blev några av dina vänner föräldrar under året? 

Ja flera stycken faktiskt. Det var ett riktigt babyboom bland mina vänner 🙂

Vilka länder besökte du?

Finland flertal gånger och Turkiet.

Vad önskar du att du gjort mer? 

Försökt lyssna mer till mig själv och mina känslor i stället för att hela tiden i stället försöka göra andra nöjda. Mår inte jag bra av det, vad är då meningen?

Vad gjorde dig riktigt glad?

Barnen, alltid barnen. Dom är glädjen i mitt liv och alla äventyr vi åker på slår allt! En annan sak som gjorde mig riktigt glad var nog att komma fram till att jag är ”bra” jag duger verkligen som jag är!

Saker du ser fram emot under 2017?

Jag känner att detta år kommer bli mitt år, det ska banne mig bli så! Jag har blivit mer stark i mig själv, jag ska bli bättre på att lyssna på vad jag mår bra av och inte mår bra av.

Vi har saker att se fram emot. Jag börjar b.l.a mitt nya fasta jobb tillbaka inom förskola där jag kan luta mig tillbaka, stressa mindre och veta att jag får en fast inkomst varje månad som jag inte behöver känna är baserad på antal timmar vid datorn.

Jag tror det kommer ge mig mycket personligsmässigt att komma tillbaka till arbetskamrater även om det i bland kan vara skönt att jobba hemifrån så blir det en anings enfaldigt i längden..

Just nu i skrivande stund sitter jag i Hongkong och när jag kommer hem åker vi om två veckor till Usa och en resa kring Karibien väntas tillsammans med barnen. Två stora resor och nytt jobb som start på 2017 är kanske grunden för ett bra kommande och lyckat år?

Är det något du vill veta om året som gått eller planer för det kommande året så är det bara att fråga här nedan 🙂

Det finns alltid så himla mycket att berätta men så lite man egentligen får ner i skrift. Gjorde mitt bästa med att försöka få med det viktigaste men som alltid har jag säkert glömt bort hälften 😉

Önskar dig ett fantastiskt  år 2017!

Cildrens Climate Prize-15

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anette

    Jag vill inte ge pekpinnar eller på något vis verka som jag kan och vet allt,defenitivt inte,MEN om jag vore du skulle jag ta det försikitgt nästa gång du träffar en kille,bo på varsitt håll,ta en dag i sänder,planera inte förlovning giftemål osv, Det gör ju allt mycket värre om det går åt pip-svängen. Ta det lugnt helt enkelt.

  2. Therese

    2017 ska bli mitt år med! Nu är det slut med misshandladet av min kropp och knopp! (Förtydligande, är jag själv som ”misshandlar” mig.. ingen annan).
    Håller alla tummar jag har att 2017 blir som du önskar!