Therese Wickman

ÄR JAG SÅ JÄKLA KONSTIG??

Godkväll vännen.

Jag har precis landat i soffan med ett glas rött och tänkte slå på ett nytt avsnitt av Gåsmamman. Har småtittat på min favoritman Ernst på tvn medan jag slagit in några Julklappar.

Idag har jag och barnen varit på stan och tagit en fika med min vän Bobby och hans man Jimi. Det blev en väldigt mysigt och välbehövligt dejt.  Jag var alldeles varm inombords när vi åkte därifrån. Det var nämligen första gången jag träffade Jimi och jag blev helt förälskad i honom. Ni vet hur man kan klicka direkt med en annan människa och man vill bara umgås mer och fortsätta diskussionerna. Så kände jag för Jimi och det gör mig så himla glad att Bobby träffade honom och att dom kan göra varandra lyckliga.  Vet hur jobbigt han haft det efter Samuels bortgång, som då var sambo och käraste med Bobby så detta värmer i mitt bröst att se han så lycklig, igen! <3

Barnen sover borta i natt. Som varje år firar vi Julafton hos mamma och hennes man redan den tjugotredje december och i år ville dom starta upp en ny tradtioen genom att låta alla fyra barnbarn komma redan i kväll för grillning i skogen, spel och lek på kvällen och för att sedan sova kvar. I morgon ska dom sedan tillsammans duka och fixa ordning till vi föräldrar kommer och vi kan starta Julen. Riktigt uppskattat av barnen som hoppat jämnfota över denna sleepover… Passar också mig bra som kan mysa ner mig i soffan med ett glas rött, kolla film och fixa med det sista inför helgens alla julfiranden 🙂

8f01aea07bf5458d88a8e2eb42ea44e7

f7c9e925d45443d588184d70c8f540ae

Är du klar med allt??

Jag njuter av Julen men måste erkänna att jag blir stressad av att den snart är över. Jag vet, låter kanske superkonstigt?. Men vill inte att det ska ta slut och jag känner att jag inte får nog av allt jag vill hitta på under December månad och nu när helgen kommer så inser jag att jag inte hunnit med hälften av det jag ville göra under Decembermånad.. .

Frågan är varför det tar min frustration och gör mig stressad?? Kanske bara att inse att den där lilla extra djupa och juliga känslan aldrig kommer komma tillbaka som man kände när man var liten?

Som vuxen upplever jag mer en stressad njutning av Julen än enbart njutning av allt bak, åka på Julmarknader, klä granen osv. När jag var liten tänkte jag exemplevis inte på all disk som blev kvar efter bakningen, eller hur jobbigt och svårt det faktiskt är att trycka in en stor gran i bilen som barrar, eller hur svårt det är att få tiden att räcka till med allt man vill och ska göra!!

. Tänk om man fick vara liten igen, bara för en Jul? Hade jag fått den chansen så hade jag tagit den alla dagar i veckan, hade du?  Saknar verkligen den känslan!!

Nu ska jag sluta kvällsbabbla, stanna upp och njuta av denna lugna kväll. Lägger den kvarstående inflygningen av Julklappar till i morgon bitti!

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lotte

    gu va jag känner igen mig i det här med julen. När jag vaknar på juldagen brukar jag ha en ”tomhetskänsla” och typ känna: va det allt? är det över nu? Sen får jag nästan ångest över att det snart är januari och ett nytt år…. Nä de här dagarna innan jul är de bästa! Idag är jag glad över att jag bestämde mig för att ta semester imorn!! Så jag hinner njuta och göra det jag ska 🙂
    http://www.lotte4.blogspot.se