Therese Wickman

TÄNKTE DELA MED MIG!

Hej vännen och tack från djupet av mitt hjärta att ni finns. Ni lyssnar, stöttar och finns som en axel att gråta ut mot och det betyder nog mer än vad du kanske tror? Men vill förtydliga att det betyder väldigt mycket för mig!

Varje gång vi får hem främmande på fika så brukar jag om jag inte sedan innan har något i frysen slänga ihop en sockerkaka, eller kladdakaka, sådant som brukar gå hyfsat fort men som ändå är väldigt gott..

Men idag tänkte jag tipsa om en annan gudomlig kondisbit som är gudomligt god, nästan förbjudande god, nämligen hemmagjorda Arraksbollar.

Det bästa är också att dessa går att göra på väldigt kort tid, som chokladbollar nästan!?

Recept:

100 gram smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
300 gram sockerkakassmulor
arrakessens efter smak (ca 1 mtsk)
chokladströssel att rulla bollarna i.

1. Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och siktad kakao till en porös smet. Tillsätt kaksmulorna och arbeta samman till en deg.
2. Tillsätt arrak efter smak. Forma runda små bollar som rullas i chokladströssel.
3. Förvara arraksbollarna kallt.

Det som kanske krånglar till receptet om du inte planerat att baka sedan innan är väl kanske sockarkakssmulorna? Men ett tips från mig till en annan är att  jag brukar faktiskt köpa med mig ett par färdiga sockerkakor för 10 kr på Ica för att ha i frysen och baka på när tillfällen ges, kanonbra! 🙂

IMG_2389

Bakade dessa väldigt spontant i Onsdags tillsammans med barnen för att frysa in och ta med oss på Julfikat på barnen Lucia på Kidhs förskola i veckan som kommer,  men också för att kunna bjuda på vid tillfällen fram till Jul. Men jag ska erkänna att nu när barnen varit borta så har jag tagit både en, två tre, fyra och några fler av dessa så snart är alla slut. Fy mig!! 😉

Får baka nya i dag helt enkelt, och dom ska jag låta bli!! 😉

Snart kommer barnen hem, Jippi. Vi ska hitta på lite äventyr, åka Pulka och baka Julgodis!

Vad ska du göra idag?

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.