Therese Wickman

EN OFÖRGLÖMLIG KVÄLL!

Vilken kväll jag hade i Torsdags. Helt klart den bästa på väldigt länge.

Jag var inbjuden till Södertäljes Stadshus av Telge Energi för att vara med när årets miljöhjälte i Childrens Climare Prize skulle delas ut och sedan den efterföljande banketten på Tom Tits.

Som dejt för kvällen hade jag bjudit med min vän Frida och ska jag vara ärlig hade ingen av oss några speciella förväntningar på kvällen. Men oj så berörda vi skulle komma till att bli.

Väl framme i Stadshuset fick vi se Darin & Mariette uppträda och lyssna på flera lärorika tal.  Alla finalisterna fick sedan komma upp på scenen och jag måste bara säga att jag hoppas världen har fler människor av dessa att erbjuda. Vilka ungar!, så små men så enormt kloka och med enorma stora hjärtan där dom gör sitt yttersta för att hjälpa till att göra världen till ett bättre ställe..

Vinnaren i Childrens Climate Prize som är ett pris som möjliggörs av initiativet från Telge Energis KRAM-märkta el blev ingen mindre än Xiuhtezcatl. En ung kille på 16 år boende i USA och som redan sprider så mycket engagemang och glädje. Han jobbar på hårt för att förbättra vår värld och för att få människor runt om att förstå att vi alla, varje individ kan vara med att göra skillnad.

 Han är b.l.a chef för Earth Guardians som är en global organisation för unga aktivister, konstnärer och musiker från hela världen, där dom tillsammans hjälps åt för att bekämpa klimatfrågor och många andra stora frågor kring vår värld och framtid.

När denna kille, bara 16 år gammal intog scenen för att ta emot sitt pris började jag på riktigt nästan gråta. Han höll ett sånt där moment tal ni vet där det känns som hela lokalen fryst och allas ögon och öron var enbart på honom och han spred så mycket hopp i alla. Den killen, tänk om fler i världen vore som honom.

Ni kanske såg honom i veckan när han besökte Skavlan?

Denna kille som också är en väldigt duktig musiker har valt att för det mesta beröra folk med hans stora och viktiga frågor kring miljön och vårt klimat genom hans musik. Han berättade att många kommer till lokaler runt om för att höra han rappa ( han är grym på det) och på så vis lyckas han få människor att vakna upp och tillsammans vilja göra skillnad. Jag som hört honom sjunga har nog aldrig blivit så berörd och tagen någonsin. Ni vet känslan i en film när någon håller ett tal för massvis av människor i en krigsfilm, där alla berörda runt om höjer sitt svärd och skriker VI GÖR DETTA TILLSAMMANS.  Lite så var känslan man fick när man lyssnade på hans tal,  och nu två dagar senare är jag fortfarande lika berörd och blir alldeles tårögd bara jag tänker på det..

Önskar ni hade varit på plats för att verkligen förstå vad jag pratade om. Men för mig, kanske mycket för att jag är mamma och ser alla dessa barn som faktiskt kämpar riktigt hård med sin vilja och sin enorma godhet genom att bry sig så mycket om alla, vara mån om vår värld, vår framtid och alla barn som idag växer upp i den.. Jag har till slut inga ord kvar. Jag är bara så enormt imponerad!

Cildrens Climate Prize-20

Cildrens Climate Prize-27

Cildrens Climate Prize-16

Efter prisutdelningen på Stadshuset fortsatte vi över till Tom Tits. Där vankades det makalös god middag, trevligt mingel och fler uppträdande både från vinnaren i Cildrens Climate Prize men också från Darin som underhöll oss alla på bästa sätt.

Cildrens Climate Prize-14

Cildrens Climate Prize-15

Cildrens Climate Prize-11

Cildrens Climate Prize-9

Cildrens Climate Prize-4

Cildrens Climate Prize-7

Cildrens Climate Prize-2

Cildrens Climate Prize-5

Denna unge kille i mitten var en av finalisterna i tävlingen och kom från Tanzania , så urgullig kille och han blev förälskad i vårt bordsällskap och artisten Mariette så han sprang vid vårt bord flera gånger för att be om bilder, prata osv. Inte ett dugg blyg utan så himla framåt och sprudlande glad 🙂

Cildrens Climate Prize-6

Cildrens Climate Prize-3

Cildrens Climate Prize-29

Cildrens Climate Prize-28

Innan jag avslutar detta inlägg vill jag börja med att tacka Frida, min vän som följde med mig som dejt denna kväll och ett extra stort tack till Childrens Climate Prize som i mitt samarbete med Telge Energi bjöd in mig till denna oförglömliga kväll! <3

Vill också upplysa er om att ni kan hitta mer info om Telges KRAM el och deras olika initiativ som b.l.a solceller i Tanzania här. Väldigt intressant så tycker helt klart du bör kika in.

Som alla fantastiska barn sade under denna kväll, tillsammans kan vi göra skillnad, det är inte bara politiker eller andra högt uppsatta personer utan alla i världen kan på något vis hjälpa till att förändra våran framtid till den bättre, det bör vi tänka på!

Jag önskar dig en underbar dag och FIN framtid <3

// Therese

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.