Therese Wickman

EN BETYDELSEFULL DEL I VÅR VARDAG!

Barnen sover och det är nästan så man kan höra deras tunga andetag från övervåningen.

Både Ellah & Kidh somnar ensamma i sina rum och har gjort i flera år utan problem. För mig som är ensam förälder har det varit väldigt värdefullt att få dom trygga,  där dom känner sig bekväma med att somna själva, ensamma i sina rum i sina sängar.

Kvalitetstiden tillsammans får vi ändå tidigare på kvällarna när vi avslutar med läxläsning, en film eller en bok uppkurna i soffan, båda barnen oftast i min famn.. När klockan är slagen läggdags så lägger sig barnen i sina sängar jag kramar och pussar dom Godnatt och talar om att jag finns på nedervåningen och att jag älskar dom.  Just kvällsrutinen, att dom somnar själva och att  det bara är att säga Godnatt är väldigt betydelsefullt för mig. Det är då min tid startar, min tid att få en chans att bara vara, andas, ta tag i saker och kanske hinna med en film i lugn och ro….

Föräldrar som delar på ansvaret och hjälps åt i hushållet kan också lättare ta en paus, även om det handlar om fem minuter så kan man ta den promenaden, eller åka och storhandla själv utan barn, eller kunna ta sig i väg och träna på kvällen när barnen sover för man kanske lättare kan ta sig i väg med två i hemmet då den ena har möjlighet att vara kvar.

Den delen har ju inte jag!, Jag kan inte ta mig iväg och träna på kvällen när barnen sover, eller ta en promenad för att lätta på huvudvärken för jag bär ensam ansvaret både för hemmet och för mina två barn..

Därför är just kvällen och dom timmar jag får ensam extra värdefulla, det ges en tid för mig att tanka energi och ladda om inför morgondagen..

Nu i kväll när barnen sover tänkte jag passa på att slå in årets första Julklappar och sedan titta på en ny otäck serie jag börjat följa på Svt. Förstår inte varför, för jag håller verkligen på att skita ner mig och vågar knappt somna ensam sedan 😉

15101835_10209271034085624_598138773_o

Visst berättade jag tidigare idag om att årets Julkort och det beställda Julpappret som kommit på Posten.?

15051941_10209271034565636_1466565046_o

Jag som i år inte tänker köpa speciellt många Julklappar i och med utlandsresan som väntar efter Jul så är det extra kul att lägga ner lite mer kärlek och omtanke i dom gåvor vi väljer att ge bort i Julklapp. Hur glada kommer inte barnens mor & farföräldrar bli av att se detta Julpapper runt sina klappar, för att inte tala om barnens kusin på snart fyra år. Hon kommer nog skrika : Åh, kolla Ellah & Kidh på julpappret .

Både Julkorten och Julpappret har jag beställt från Printswithwings och där väljer du din egen design, text, bilder, ja i stort sätt allt efter ditt personliga önskemål! Såg dock när jag fick hem min beställning igår att jag fyllt i fel år!? 2015? Det är ju för sjutton 2016. Så typsikt mig!! Men men, vad gör det egentligen., lika vackert för det och förmodligen lika uppskattat. Men ett tips till dig, kolla att du fyller i rätt 😉

IMG_8376

Funderar på om jag ska värma ett glas glögg? Visst vore det väl gott? Japp så får det bli 🙂

Ta hand om dig och sov gott sen!

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Jättefint julpapper och julkort på barnen!! <3
    Och du har så rätt om min lilla stjärna och hennes reaktion när hon får se storkusinerna på julklapparna! 🙂