Therese Wickman

TIPS PÅ JULKALENDER!

Hej vännen!

Ni skulle kanske inte tro mig när jag säger att klockan precis slagit 13 och jag sitter fortfarande i klädd endast morgonrock. Barnen är hos sin Pappa i helgen och jag brukar alltid dessa helger, minst en dag passa på att bara vara, dricka kaffe, gå och plocka och  dona och då oftast i klädd sockor och pyjamas 🙂 Så himla underbart i bland <3

Sitter och funderar på adventskalendrar  till barnen. Nu är det inte många veckor kvar och som ni redan förstått så vill jag vara förberedd och ute i god tid för att undvika stress.

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte alltid är förtjust i dagens samhälle där vi öser på våra barn med saker.. Känns som om barnens förmåga till sin egna fantasi förstörs när man ”aldrig” låter dom få ha tråkigt, utan istället  tar till en Ipad, eller en telefon,!?  Känns också som om vi tar bort barnens förmåga att uppskata dom ”små” sakerna när vi öser på med alla grejer,  leksaker mm och skapar ett HA begär hos våra barn. Något som jag personligen har väldigt svårt för och försöker i den mån det går att undvika.

Jag menar , förr var charmen att få sin chokladkalender och sitta uppkuren i soffan tillsammans med sina föräldrar för att se Julkalendern. Nu ska det vara paketkalendrar, andra presentkalendrar och desto fler kalendrar för barnen desto bättre?

Men vad är egentligen charmen med att få leksaker eller andra presenter 24 dagar i rad enda fram till Julafton.? Förstör inte det lite av charmen  och uppskattningen av Julklapparna på Julafton?

Vad handlar julen egentligen om? Jag vill lära mina barn att julen handlar om att umgås tillsammans, njuta av Julmyset och att Julklapparna på Julafton egentligen är en fin ”bonus” av Julfirandet. Allt handlar om så mycket mer än massa paket?

När jag ser tillbaka på min jul som liten så är det inte massa leksaker eller presenter det första jag tänker på. Det som får mig att bli varm och som får mig att älska julen är allt vi gjorde tillsammans som familj under Julmånaden. Vi bakade, vi lyssnade på julmusik och dansade, åkte Pulka, spelade spel och tiden vi spenderade tillsammans är det som verkligen betydde något under Julen…

Den känslan vill jag föra vidare till mina barn och har i år därför valt att göra en Julkalender utan massa paket och leksaker utan en kalender som i stället ger chansen till att skapa fina minnen tillsammans, glädje och förhoppningsvis mycket skratt.

 En julkalender som handlar om tid tillsammans.

IMG_20161111_140854

Nu ska jag bara komma på några fler idéer sedan ska dessa lappar slås in och sättas upp och sedan kommer barnen få ta ett paket var, varannan dag 🙂

Denna julkalender går också att göra helt gratis. Jag har lagt till Badhus & lekland under denna månad men det går snabbt och smidigt att byta ut mot något annat, som inte kostar pengar. Kanske ficklampa och gå på trolljakt i Skogen? 😉

Har du Julkalender till ditt/dina barn?

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Så här ska jag göra när mina barn är äldre. I år ska jag nog bara ha helg paket och så funderar jag på att köpa Disney kalendern med en bok om dagen. Vi får helt enkelt se vad det blir. Har inte bestämt än.

  2. Sofia

    Åh, en sån underbar ide!! Tycker oxå den här iden med leksakskalendrar är lite väl överdriven… och när jag hörde någon vän nämna priset på en kalender från ngt sminkföretag som hennes dotter hade fått året innan blev jag rätt paff 😮 Tycker ju själv det räcker alldeles utmärk med en chokladkalender som vi alltid fick när vi var barn. Det gjorde ju att det ändå blev en lite speciell känsla när man gick in i december. Men som sagt så gillade jag verkligen din ”tid tillsammans” ide!!