Therese Wickman

ELLAH HAR FÅTT MIG ATT BLI MER MEDVETEN!

Sedan Ellah började skolan kommer hon hem med stora frågor och stora funderingar.

I bland kan man se hur det arbetas uppe i hjärnkontoret och plötsligt kan det komma ut en fråga, en fråga hon länge suttit och funderat över. Hon är så himla mån om människor och inte bara människor i hennes närhet utan om människor i hela världen, i andra länder. Hon undrar ofta om hon kan göra något för att hjälpa barn i Afrika som inte har mat eller barn som inte har tak över huvudet. Hon vill gärna se sin del av att kunna bidra till en bättre värld.

Sista veckorna har vi pratat väldigt mycket om miljön, detta i och med att dom i skolan hade för ett tag sedan en städdag ute i naturen för att få upp barnens tänk om nedskräpning och hur det förstör vår natur. I detta tema har dom också pratat mycket om el, vår energi och därefter har Ellah kommit hem med stora funderingar och önskemål. Önskemål om att vi i vår familj ska dra vårt strå till stacken för att bidra till en bättre värld. Hon sade: Mamma, det är faktiskt inte rättvist att vi barn i framtiden kanske kommer få hantera klimatkrisen som NI orsakat!! Visste du att i  många delar av världen är barns vardag redan påverkat av våra klimatförändringar.!

Snacka om paff och snopen över ordvalen. Litet barn med så stora ord, åsikter och hjärta. Tänk att min dotter på 7 år kommer hem och läxar upp mig?

Jag ska erkänna att Ellahs intresse för allt detta ökar min medvetenhet. Jag är oftast så insyltad i min vardag med att få dagarna att gå runt att jag glömmer bort att öppna ögonen och faktiskt sätta mig in mer i miljön och vårt klimat. Det är viktigt, våra barn är viktiga och deras framtid. Jag vore dum om jag fortsatte blunda för detta även när mitt barn vill lyfta det?

Vi har och försöker göra skillnad här hemma. Utöver att vi blivit bättre på återvinning så har vi bytt till KRAM märkt el – ett enkelt sätt att göra skillnad och det genom vår elräkning.  Visste du att KRAM märkt el kommer till 100% från solen, vinden och vårt vatten?

Många El bolag säljer idag redan grön el som är bra för vår framtid men med Telge Energis KRAM märkta el är vi själva med och aktivt jobbar för klimatinitiativet som är bra för våra barn nu och i framtiden. Den KRAM märkta elen kostar heller inga extra pengar. Då känns det ganska givet!?

Ellah är nästan mer insatt och intresserad än jag i allt detta? Den ungen har så himla stort hjärta och många, även vuxna har att lära av henne. Hon är så himla fascinerad och inspirerad av Telge Energis olika initiativ så som Solceller i Tanzania, Solsäkrade skolor från Södertälje till Filippinerna och hon söker med min hjälp ofta upp nya händelser på deras hemsida.

Att se att man gör skillnad och att man är med och påverkar på ett så enkelt sett som att byta el bolag är stort, egentligen för alla, men speciellt för en 7 åring som Ellah som har detta uppe på tapeten i skolan.

Alla inte kan göra allt, men alla kan vara med och vara en bidragen effekt på en god framtid.

I samarbete med Telge Energi har vi, jag och barnen valt att lyfta upp detta ämne och vårt val av KRAM el.

Vill ni veta mer om KRAM märkt el och Telge Energi så gå in HÄR

14508454_10208812866951732_1526433864_n.png

14502035_10208812867471745_377019405_n.png

14470720_10208812867351742_737718330_n.png

unnamed

Vi har valt att välja KRAM märkt el från Telge Energi för att hjälpa barnen att få en ljusare framtid.

Hur tänkte du när du valt el bolag? Ska jag vara ärlig är det Ellah som väckt mitt intresse i allt detta. Jag har henne att tacka för mitt större tänk och medvetenhet!

Ha en underbar dag!

Kram från oss <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.