Therese Wickman

DETTA ÄR MINA ÅSIKTER…..

Hej vännen!

Här i Örebro regnar det, hur är det hos dig?

Kändes ändå ganska ok och lägligt med en ”dålig” dag. Känns lite bättre att sitta inne och jobba och ta tag i alla måsten utan solen och värmen som gärna lockar ut en på annat 😉

Har suttit och betalt räkningar ( finns det något värre? ) och ska snart tvätta upp berget av kläder som blivit. Funderar också på om jag ska ta tag i Ellahs rum med att skruva ihop hennes nya Skrivbord och sätta upp hyllor och dona där inne.? Vet en tjej som kommer bli väldigt lycklig och förvånad när hon kommer komma hem i såfall.  Jag är imponerad av er som har era barn varannan vecka? Jag är färdig på att avlida av saknad.. Vill bara ha hem dom, helst igår, och så vet jag att det är ytligare fem dagar kvar, känns som en evighet och det känns som om jag hinner typ gå sönder av saknad innan dess…

Det känns som om den här sommaren inte blev som det var planerat från början.?  Känns som om allt blev ganska pannkaka över alla planer som var planerat både med och utan barnen…?

Otäckt hur livet kan se så förbannat olika ut från en dag till nästa!? Är det någon jag lärt mig med åren, med tsunamin, med Samuel som gick bort så är det att aldrig ta livet för givet.  Våga leva, våga älska, våga prova nya vägar, våga vara svag, våga vara stark, visa att du bryr dig om dom som betyder något, lev livet, för det är livet som passerar medan du sitter och planerar din framtid <3

I hate you I love you

I hate that I love you
Don’t want to, but I can’t put
Nobody else above you
I hate you I love you
I hate that I want you

IMG_6452

Fick en fråga för ett tag sedan hur jag fått mina barn att inte gnälla, tjata eller tycka det blir för jobbigt när vi är ute på resande fot och sitter många timmar i bil..!?

Jag kan bara gå till mig själv och det som jag tror fungerar bäst i längden för mina barn..

För det första är det inte farligt att ha ”tråkigt” det är viktigt att själv kunna sitta och tänka, fantisera och koppla av.!

Till skillnad mot många andra så får sällan mina barn Ipads eller annat när vi åker många timmar i bil. Det kan absolut hända, men inte ofta.. Jag tänker såhär. Gör jag mina barn vana med att alltid få ha en padda, eller annan elektronik vid ”tråkiga” tillfällen, hur går det då vissa tillfällen när paddan inte är med??

På vår bilresa börjar jag med att förbereda barnen och tala om att idag kommer vi resa långt. Det kommer ta sex timmar (längre än 3 filmer)  och det är ingen ide att ni tjatar eller frågar när vi är framme, det gör inte att vi tar oss dit fortare utan det gör bara det bara jobbigt för mammas öron som måste koncentrera sig på att köra….  Dom köper det och vet att jag talar om när vi närmar oss eller talar om när timmarna minskar…

Vad gör jag annars för att roa barnen i bilen? Vi pratar, vi ser till att umgås även om jag sitter där fram, vi höjer musiken på radion och sjunger tillsammans, vi har gissningslekar och gissar oftast vem eller vilka som sjunger på radion. En poäng för rätt artist och Ellah har banne mig bättre koll än jag 😉  Jag brukar ge Ellah och Kidh uppdrag, att ex Kidh letar efter röda bilar och Ellah svarta och först till 50 bilar vinner. Vi kör också liknande tävlingar i bokstäver och siffror från nummerplåten..  I bland kan vi också sitta helt tysta, alla tre, lyssna på musik, tänka fundera och bara vara…

Varför inte se bilresan som en tid att vara tillsammans?

Jag förstår inte riktigt det där med att barnen måste hålla sig aktiverade hela tiden för att underlätta exempelvis en resa?. Jag anser snarare att man skapar ett problem? Att barnen sedan har svårare att roa sig själva? Och är det så farligt att ha det långtråkigt någon gång i bland?  Så ser väl inte livet ut?

Det här är mina åsikter och alla tycker vi olika och jag respekterar andras åsikter och tankar precis som jag hoppas att ni gör med mina 🙂 Alla gör nog det som är bäst för sina egna barn <3

IMG_5549

Angående jobbet med Barnmässan älskade Ungar hoppas jag att du följer oss på både Facebook och instagram för att ta del av allt som kommer hända under mässans helg samt att vara med i tävlingar. Just nu pågår en tävling i samarbete med Tallink Silja som är en av våra utställare på mässan där du kan vinna en resa för hela familjen 🙂

instagram: @alskadeungar

Facebook: Barnmässan älskade Ungar

Ta hand om dig och ha en underbar dag!

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emilia

    Jag håller fullständigt med! Jag är på bilsemester nu med mina hyperaktiva grabbar, 2 och 3 år. Min man tyckte jag var helt galen som inte tog med dvdspelarna men jag tycker inte att dom ska bli beroende av film för att kunna åka bil. Första dagens resande med 9h i bil gick hur bra som helst, endast lite gnäll i samband med hunger men då stannade vi ju och pausade o sen var det bra. Barn måste få lära sig att, som sagt, bara sitta och ha tråkigt och lära sig använda fantasin! Kram på dig, du imponerar på mig ?

  2. Amanda

    Det värmer i hjärtat att läsa ditt svar då barn absolut idag sällan får kvalitetstid med sina föräldrar utan ofta lämnas att underhållas med hjälp av teknik! ?

  3. Sofia

    Helt rätt tänk med bilresandet! Vi tutade landet runt med Saab och tält när vi var små… Även tre veckor till Italien ett år och Frankrike ett annat… Vad jag vet så klagade vi inte på att åka bil syrran och jag… Vi satt och tjöta och lekte i baksätet… Tittade ut genom fönstret på allt man åkte förbi. Och så såg ju föräldrarna till att vi alltid stannade på ngt trevligt ställe längs vägen som man kunde springa av sig på. Det blev många tupplurar i baksätet oxå 😉 Sen när det var långa resdagar fick vi typ en godisbit i halvtimmen, bara en åt gången så det blev ju ändå inte så många per dag… En och annan bok fick man väl läst oxå…