ILLAMÅENDE OCH MENSVÄRK? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

ILLAMÅENDE OCH MENSVÄRK?

Hej vännen min!?

Har du gått på semester eller jobbar du ett tag till?

Jag jobbar hemifrån ett par veckor till med Kidh lekandes i mina haser innan jag under Juli ska försöka ta lite ledighet innan all stress med mässan drar i gång sen.

Har dock haft otroligt svårt att få mitt jobb gjort ordentligt denna vecka. Jag mår fruktansvärt illa och jag vet inte vart det kommer i från? Det började lite smått i Lördags för att sedan ha ökat varenda dag? I går var det olidligt och jag låg största delen av dagen i sängen?   Lättast att förklara illamåendet på är att det är som gravid illamående? Ni vet lukter som får det att vända i magen, man är inte sugen på något överhuvudtaget utan får tvinga i sig en tugga av något för att illamåendet inte ska bli värre?

På detta har jag också fått en mensvärksmärta som känns extra tydligt i vänstra äggstocken ?  Detta kom i samband med illamåendet i Lördags.

I råd av en på Apoteket idag tyckte hon jag skulle söka för det då hon misstänkte en Cysta? Har haft det flera gånger tidigare och en gång fick jag till och med operareas för det, men kan inte minnas att smärtan var densamma som denna?   Som tung mensvärk?

Tycker det är olustigt att dessa symtom kom 8 dagar före beräknad mens? Allså alldeles för tidigt för min vanliga PMS och mensvärk?

Hade jag inte vetat att jag “inte” är gravid så hade jag till 100% trott det  då både illamåendet och mensvärken känns igen från mina tidigare graviditeter?  . Finns det någon som upplevt samma? Vad kan det vara? Kan man vara skengravid? Kan man bli illamående av en Cysta? Hänger ens illamåendet och smärtan i hop?

Nu rådfrågar jag er som om ni vore någon slags doktor, men jag drar mig för att söka hjälp (men jag ska) och så länge tar jag tacksamt emot egna erfarenheter, tips och idéer. <3

IMG_5619

Nu tänkte jag passa på att ringa några viktiga jobbsamtal medan illamåendet är under kontroll efter en halv smörgås. 😉 Finns det något värre än illamående som drar ner än? Som behindrar än från att göra det man vill göra?

Ha en underbar dag!

I kväll håller vi tummarna för att Sverige vinner, eller hur?

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stina

  Vill inte ens spekulera i varför du har ont och är illamående. Kontakta sjukvården för professionell hjälp om du är orolig, vilket jag kan förstå att du är. Hoppas du snart mår bättre!

 2. Helén

  Jag tycker absolut att du ska åka in med det till sjukhuset. Jag ignorerade mitt illamående/mensvärk i drygt 10 dagar. När jag väl tog mig mod att åka in till kvällsakuten (bodde i sthlm på den tiden) på gärdet så ringde han genast upp Danderyds sjukhus och sa att det skulle komma in en patient med kraftig magsmärta. Väl inne så trodde sköterskan att det var blindtarmen. Så hon gav mig tvätt saker och sa att jag skulle opereras på morgonen. När jag kommer ut från dusch så är narkosläkaren där. Dom hade fått en lucka för en operation. Han sa att det tar inte mer än drygt 1 timme och skulle få komma hem nästa dag. Så fel alla hade. Det var inte blindtarmen. Det var en cysta som växt mellan äggledare/äggstock. Hade krossat äggledare/äggstock. Så dom fick tillkalla gynekologer för fortsatt operation. Dom fick ta bort vänster sida på mig. Operationen tog inte drygt 1 timme. Den tog nästan 4 timmar. Så nu har jag bara höger sida kvar.
  Så jag tycker absolut att du ska kontrollera dig. Kram och Krya på dig

 3. Marie Blom

  Kan vara tarmen med! Har åkt in flera ggr med ont i äggstock, men som visat sig vara tarmen. Just på vänster sida är det en krök i tarmen. En tanke bara

 4. Lia

  Usch jobbigt med illamående..har också ibland känt av smärta i ena äggstocken, det är obehagligt..ibland känner man ju av ägglossningen genom smärta i äggsstockar, kan det vara det kanske, o ångest,stress kan yttra sig i illamående..hoppas det inte är nåt farligt o att det går över fort!

 5. Sofia

  Cysta kan det ju vara… Opererade själv bort en akut i augusti… Aldrig haft så ont innan! Hade fått ont två ggr innan jag hamnade på akuten. Det var 2a gången jag opererade bort (16 år mellan) Första gången gjorde den dock aldrig ont.
  Tycker klart du skall kolla upp det!
  Illamående kan ju komma av smärtan, fast nu började väl ditt med illamående och inte smärta…

 6. Sofia

  Cysta kan det ju vara… Opererade själv bort en akut i augusti… Aldrig haft så ont innan! Hade fått ont två ggr innan jag hamnade på akuten. Det var 2a gången jag opererade bort (16 år mellan) Första gången gjorde den dock aldrig ont, men den syntes för att den var så stor!
  Tycker klart du skall kolla upp det!
  Illamående kan ju komma av smärtan, fast nu började väl ditt med illamående och inte smärta…

 7. Madde N

  Låter som att illamåendet också skulle kunna bero på magkatarr. Så där har jag också det i perioder och eftersom det blir bättre efter du ätit kan det vara det. Prova köpa något receptfritt och se om det hjälper, t ex novaluzid eller omeprazol.

 8. Nettan

  Fick en jättestor cysta för några år sedan, hade då extrem mensvärk på just den sidan. Inte så konstigt heller då läkaren sa att cystan var stor som en tennisboll….
  Kommer inte ihåg om jag var illamående men generellt så kan man ju bli väldigt illamående av smärta. Så det kan säkert hänga ihop, men du borde ju kolla upp det innan det ev blir värre. Krya på dig! Kram

  Insåg nu att jag såg dig på Kolmården, men utan glasögon har jag så svårt att känna igen ansikten. Du kändes bekant men kunde inte koppla vem du var, hade hälsat annars. Var precis vid karusellerna efter presentationen i Lagunen