8 BARNPROGRAM SOM BEVISAR ATT DET VAR BÄTTRE FÖRR! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

8 BARNPROGRAM SOM BEVISAR ATT DET VAR BÄTTRE FÖRR!

Är det bara jag som tycker att Barnprogrammen var betydligt bättre förr än nu?

Eller är det bara så man vill minnas det?

Jag har gjort en lista med dom 8 bästa Barnprogrammen som gick på tv när jag var liten.

Luftens hjältar! Vem älskade inte Baloo? Jag kan fortfarande höra låten nynna i mitt huvud. Ååeo, flygplan, ååeo flygplan luftens hjältar hela dan…

luftens hjältar 2

Bumbibjörnarna, världens bästa gäng!  Kan hela Melodin till Introt än idag och jag vill minnas att Bumbilåten även spelades när jag var tonåring på fester? Haha, var det fler fester den spelades på?  Jag blir lika glad än idag när jag hör denna låt och jag är så glad att det börjats visas Bumbibjörnarna på tv igen.

Bumbibjörnarna

Räddningspatrullen med Piff och Puff. Dom där små Ekorrarna gjorde succé och jag hade även ett tv-spel med Räddningspatrullen där man skulle krossa tomater och man blev jagad av en stor hund har jag för mig? 😉

Räddningspatrullen

Joelbitarna. Man fick följa en liten Pojke som hade Down Syndrom och jag minns det som väldigt fascinerande och ett Program jag lärde mig en hel del av.. Tyckte om Program som var taget ur verkligheten!

joelbitar

Rädda Joppe, död eller levande!

rädda joppe död eller levande

Pippi Pelikan. Jag frågar ofta mina vänner om dom minns Barnprogrammet Pippi Pelikan, han som bodde på en Båt och som ofta lekte med två barn. Ingen minns, men jag gör och jag älskade honom 🙂

Pippi pelikan

Trasdockorna! Lite knasiga och trasiga det är vårt trasdocksgäng! Svårslaget Barnprogram 🙂

Trasdockorna

Björnes Magasin! Helt klart bäst genom alla tider.

björnes magasin

När jag blickar upp på alla dessa Barnprogram så inser jag att jag kan varenda Melodi och Intro till varenda än. Någon mer som minns? 🙂

Vilka hade du som Favorit som liten? Berätta gärna 🙂

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Håller med dig om barn programmen du vet att du kan visa barnen Pippi Pelikan och rädda joppe på SVT.se och i deras arkiv. Mina barn älskar de.

 2. Karolina

  Min lista ser exakt lika dan ut som din! Kan fortfarande alla intron till dessa fantastiska barnprogram. Jag är oxå född -86 🙂

 3. Malin

  Åh, vilken nostalgi! Märks att vi är jämngamla för jag minns allihop. Pippi Pelikan ÄLSKADE jag! Men precis som du skriver, så är de bannemig ingen annan som gör det när man frågar.. haha! Så kul med en till som gillade det 🙂

 4. Carina

  Åh, vad roligt, jag tyckte om Joelbitar, Trasdockorna och Björnes magasin. Brukade titta på Björnes magasin med min mormor, det är ett fint minne.

 5. Camilla

  Pippi pelikan! Tack :-). Jag älskade det när jag var liten. Känner igen känslan när mamma o pappa väckte mig på morgonen o jag såg på det ibland. Har pratat om “programmet med pelikanen” men aldrig kommit fram till vad han hette.

 6. Sofia

  Oj herregud…. Rädda Joppe är ett traumatiskt TV Minne för min del…. Joelbitar inte heller någon favorit och Pippipelikan var ju bara helgalen 🙂
  Annars var det trevliga program på listan… dock har jag hyfsat nyligen sett Bumbibjörnarna, och det håller inte riktigt längre, men det är nog för att det passar bra för barn helt enkelt!!!

 7. Fia

  Pippi pelikan var en av mina favoriter som liten! Finns att se på SVTs öppna arkiv om du vill bli sentimental 😂👍

 8. Linda

  Haha jag skulle kunnat skriva den där listan!! Älskade alla dessa 😀 (född 1988 så vi är ganska jämngamla :D)

 9. sandra

  Mina favoriter var Bumbibjörnarna, luftens hjältar och tillbaka till vintergatan som gick på sommaren☺

Annons