Therese Wickman

NI VILLE VETA OM MIN VIKTRESA!

MIN RESA TILL ETT SUNDARE LIV!

Det är lätt att bli blind och glömma bort vad man egentligen har åstadkommit.!

När jag var gravid med både Ellah och Kidh otrivdes jag så fruktansvärt mycket. Jag hade ont och gick fort upp i vikt. 40 kg vs 36 kg för att vara korrekt!

Efter graviditeterna så hoppades jag att det mesta skulle rasa av mig av sig självt då många sade att amningen är som rena rama bantingen. För andra kanske det var det, men för mig hände inte ett smack!

När Kidh var 6 månader gammal hade jag endast gått ner 5 kg av alla mina extrakilon jag lade på mig under graviditeten!

Jag trivdes inte med mig själv, jag såg en helt annan person i spegeln. Att ta på sig kläder eller handla kläder fick mig att bryta ihop. Jag grät och kände mig inte alls bekväm i min egna kropp!

Där och då, det året, den nyårsnatten lade jag som nyårslöfte att jag skulle göra något åt detta!

Jag kunde inte direkt fortsätta må dåligt och hoppas på ett slags mirakel!

Redan dagen efter kickstartade jag med att dricka shackes i en 1,5 veckas tid. Detta gjorde jag enbart för att minska magsäcken och för att se ett snabbt resultat för att orka fortsätta kampen mot ett hälsosammare liv.

Dessa veckor var jag SÅ hungrig, men jag stod ut och hade verkligen bestämt mig för en förändring! Vi är alla olika personer med olika personligheter och vi fungerar olika. För mig var det viktigt att först se ett snabbt resultat för att få energi och kraft att orka fortsätta. Såg jag bevis på att jag faktiskt ´kan´gå ner i vikt efter en trälig höst då inget hände så lockade detta mig till att fortsätta.

Efter 1,5 vecka med shackes började jag äta mer eller mindre som vanligt men med ett mer sundare tänk. Jag valde bort bröd till frukost och hade èn`dag i veckan jag isåfall fikade på eller åt något onyttigt. Jag minskade mina portioner och försökte motionera så ofta det gick, vilket inte var speciellt ofta då jag redan vid detta tillfälle var ensamstående med båda barnen, då 7 mån och 2,5 år gamla..

Bara genom att tänka `klokt`och `sunt`och utan olika dieter lyckades jag gå ner 30 kg. Det är lätt att man glömmer bort och jag behöver ibland påminna mig när jag klagar över mitt gäddhäng eller min dallriga rumpa att jag faktiskt gjort en otrolig resa 😉 Och trots min dallriga kropp så mår jag så otroligt mycket bättre idag än då!

PicsArt_1428012253387Bilden till vänster visar en nyfödd Kidh i min 95 kg famn och bilden till höger väger jag 64kg .

Ser man någon skillnad? 😀

Om man räknar så ska jag egentligen väga mindre och jag är egentligen inte nere på den vikten jag var på innan jag blev gravid. Men vet ni vad? Det spelar ingen roll 🙂 Jag njuter av livet och några extra kilon hit eller dit är väl en världslig sak.? Det är den stora resan som gjorde skillnad och den är jag tacksam att jag kämpade mig igenom!

10561116_276097675920753_1428829568_n

Min kropp kommer alltid ha tydliga tecken på graviditeter med lösare hud och många bristningar. Men vad gör det egentligen? Det här är mitt tempel, mitt tempel som jag burit två små underverk i. Helt otroligt!

Puss och Kram <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Vilken härlig resa och håller med dig helt i att man ska trivas med sig själv. När jag träffa min nuvarande pojkvän 17 år gammal vägde jag 68 kg. Sen under några år gick det i rekordfart uppåt. (Satte in en p-stav). När jag var uppe i 108 kg!!!! Fick min mamma och en av mina vänner nog på att jag mådde så dåligt så dom fick mig till att söka hjälp på företagshälsovården och där träffa jag en underbar tjej (sjuksköterska) som stötta och hjälpte mig gå ner till 79 kg. Sen blev jag gravid, gick upp massor och imellan mina graviditeter hade jag ingen motivation alls och nu sitter jag här med två barn och en massa kilo i övervikt! Bloggar lite om det… Men hittar ingen inspiration till att skriva! 😉 Men kanske ska lägga upp tankar och känslor som jag haft under åren!? Hahaha

    Inspireras av att läsa om andras viktminsknings resor!

  2. Ellinor

    Bra kämpat! Ser fram emot efter min bebis har kommit ut att komma i form igen. Inte för att jag har gått upp särskilt mycket i vikt (än) men är väldigt sugen på att börja hårdträna. Jag tränade ganska bra förra sommaren och då brukade jag byta ut min frukost mot en shake! Då fick jag i mig det jag behövde och åt inte massa ljust bröd 🙂

  3. GC

    Va bra gjort av dig. Och där ser man också att man behöver inte köra en viss diet utan bara tänka klokt. Jag ska försöka att göra som dig. Kul du berättade 🙂

  4. Anki 32 år (mamma till 2 söner "8 och 5 år"

    Hejja dig. Tänk om ja kunde tänka lika. Men de känns hopplöst. Har aldrig gått upp mkt under graviditet . Utan gått ner massor i mig själv. Men de känns som om ja aldrig får ner min mage lite. Å på tal om höfterna . Men lite plattare mage skulle ja trivas så mkt bättre. Å fastare rumpa. Men som du säger annars. Bristningar o lite extra hud. Vi har fött barn. Å de ska självklart synas å man ska va stolt över. Men ja hittar inge bra mag o rump träning.

  5. Sofie

    Jag tycker du är fantastisk! Vilken kropp!
    Den har burit två barn, fantastiskt! Och vilken resa!
    Du har blivit min inspiration!

    Jag vägde 64kg när vi började försöka få barn (tog 2.5 år innan plus och en utredning som talade om att det inte var omöjligt men att vi hade betydligt svårare än de flesta) min kropp ogillar tydligen att jag är hormonfri så under åren vi försökte gick jag upp 20kg sen 16 kg graviditet, vägde in på prick 100kg, gick ner gravidkilona på 3 veckor och resterande 20 på 4-5 månader, men iom att vi hade så svårt att få första plusset ville vi inte vänta med syskonförsök, så b jag började inte med något preventivmedel emellan och gick upp 20 kg till innan nästa plus som kom 8 månader efter förlossningen, 1.5 år mellan tjejerna och två täta graviditer och vägde även denna gång in på 100kg prick på förlossningen, men denna gång tappade jag inte alls vikt som förra gången, så när lillasyster var 4 månader började jag med preventivmedel igen, då 94 kg tung, det har gått 3 månader och jag har tappat 5 kg, bara av hormoner i form av preventivmedel.

    Nu tar jag tag i min viktresa. I år ska jag
    * hitta en hållbar livstil, utan förbud men med sundare vanor.
    * bli lättare
    * bli starkare
    Ca allt för att orka mer för tjejerna och för att ge dem en sund syn på vikt och hälsa!

    Du är en sann förebild och du och din resa kommer jag använda som min målbild och inspiration! Tack för att du delar med dig och förlåt för novellen

  6. Marianne

    Hej Therese och god fortsättning på 2016!
    Din viktresa är fantastisk. Men jag ser en söt tjej oavsett vikt. Men det är som du säger, man ska trivas, och orka, med sin vikt. Jag har också varit stor men inte på grund av graviditeter (4 st) utan av klimakteriehormoner, slutrökt, antidepressiva tabletter etc. Jag fick ta till en GBP-operation efter flera års misslyckande. Det blev min resa då inget annat hjälpte. Gick ner 45 kilo men har gått upp ett par igen, men jag är snart 63 och nu får det vara. Lycka till med både vikt och kärlek!