Therese Wickman

VECKANS FRÅGA!

Hur firar ni jul i år?

I och med att både jag och barnens pappa är separerade, mina föräldrar är omgifta och att jag och Emil numera bor ihop gör att vi firar jul flera dagar i rad. Utifrån kanske det låter kaotiskt men för oss och barnen som är uppväxta med detta är det härligt. Lite Tomten är Far till alla barnen 🙂

I år kommer tyvärr inte J vara med oss på själva Julafton men kommer komma redan till Juldagen och stanna hos oss över mellandagarna och Nyår och det fick bli bäst i år då vi fick möjlighet att ha henne här betydligt längre <3

-Dagen före Jul, alltså den 23e firar vi alltid Jul hemma hos Mamma/mormor och Anders tillsammans med oss syskon, ingifta syskon och våra barn.

-Julafton kommer vi fira hemma hos Pappa/morfar och hans fru Karin med min bror, min Farfar mfl

-Juldagen träffas vi hela släkten på mammas sida med mostrar, kusiner,kusinbarn mfl och vi är ”många”  och det ger mig sådan glädje att se hur många fantastiska människor och stor släkt vi har att dela livet med.

-Annandagen åker barnen hem till sin Pappa och firar jul där med hela släkten på sin Pappas sida.

– Någon dag efter annandagen åker vi ner till Tranås och Emils familj och firar jul och Nyår där nere.

Sammanlagt fem Julafton för barnen och fyra för mig 🙂

Jag är så otroligt tacksam för Emil, mina barn, för mitt bonusbarn, mina föräldrar, mina syskon ingifta som biologiska, mostrar, fastrar, kusiner, kusinbarn mfl som vi får dela våra högtider med. Jag tänker ofta på dom som inte har några nära och kära att dela sina Jular med och det gör ont i kroppen av bara tanken och det gör mig extra tacksam för min ”stora” familj som mina barn få chans att växa upp att ha runt omkring sig.

Julkort

julkort3

Hur firar du jul?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Jag har föräldrar som separerat, men vi gör så att i år blir det julfrukost hos min mamma och kvällen får min sambos föräldrar och sen en annan dag firar vi med min pappa. Så på julafton träffar vi två av våra tre familjer. Sen träffar vi den tredje familjen en annan dag.

    Är själv uppvuxen med två jular och tyckte det var jobbigt! Mina barn ska växa upp med tre!?

  2. Mallan

    Att inte ha en stor familj betyder inte att jularna är sämre… Vi har inga anhöriga alls utom de vi är i familjen, dvs inga mor/farföräldrar, kusiner, mostrar/fastrar osv men vi har varandra. Vi har en lika bra jul som alla andra! Vi tar en fika på stan, äter gott, öppnar klappar, spelar spel och njuter av att umgås. Att man måste ha en massa släktingar omkring sig för att ha en fin jul är nog årets överdrift!

      1. Mallan

        Nä det akrev jag inte heller jag syftade till texten; ”Jag tänker ofta på dom som inte har några nära och kära att dela sina Jular med och det gör ont i kroppen av bara tanken”

    1. theresewickman

      Jag tror absolut inte att ni har en ”sämre” jul för att ni inte har ens stor släkt att fira Julen med. För mig är det viktigaste att få fira med ”min” familj och det är Emil och ungarna. Jag syftade mer på dom som inte har någon, alltså sitter helt ensamma kring Jul. Jag kan känna en viss tacksamhet över vilket trygghetsnät jag har runt om mig med en så stor familj och släkt att jag förhoppningsvis aldrig behöver uppleva att sitta ”ensam” på jul. Det var mer det jag försökte få fram. Jag önskar ”ingen” att sitta ensam. Och jag upplever inte dig som ensam med din fina familj? 🙂 Hoppas du förstår vad jag menade 😉 GOD JUL!! KRAM

      1. Mallan

        Jag förstår vad du menar. Är mest trött på att bilden av en bra jul är i ett hav av människor… Vi har en bättre jul nu när det bara är vi. Jag beklagar mig inte 😉 God Jul till dig och hela familjen/släkten <3

  3. Linéa

    Hej Therese!
    Vilken härlig familj du har, det är så roligt att få följa er här på bloggen!
    Denna jul blir lite annorlunda för mig och min sambo. Vi väntar en dotter som är beräknad till 30/12. Första barnet. Med tanke på detta vill vi håll oss hemma i Göteborg så vi kommer tyvärr inte fira med killens familj som det var tänkt då de ska resa bort en sväng över jul.
    Vi kommer istället vara hemma och har bjudit över min mamma på lite julmiddag.
    Det ska bli jättemysigt och vi hoppas att lillan stannar i magen till efter nyår, men man vet ju aldrig…
    Ha det så fint!

  4. Michaela(mammaatilltva)

    Vi firar jul hos svärföräldrarna i norrland, jag,mannen och våra två söner. Vi inleder julen med uppesittarkvällen med plock mat och allmänt surr till in på småtimmarna. På själva julafton så äter vi en god och lång frukost, för att sedan vara ute innan lunch dax. Då går vi in och tänder en brasa och äter lättare lunch sen sover de små innan Kalle och efter kalle kommer tomten och paketen öppnas 🙂 Sen vid 17 äter vi julmaten och efter de så slappar vi på soffan. Brukar bli en ganska tidig kväll. Den 25 firar vi mig, och för andra året så firar vi vår största son den 26 med kalas och grillning av korv ute:)

  5. Hanna Sätkiniemi

    Våran Jul ser ut så här, 🙂 dan före julafton firar vi hos min pappa, på julafton är vi på dagen hos svärföräldrarna, och på kvällen hos min mamma och styvpappa.
    Juldagen är vi hos min styvpappas föräldrar, och Jul annandag är vi hos min sambos mommo och moffa! 🙂
    Mycket på gång under julen, men de är roligt också tycker jag, få träffa släkten och umgås ❤️

  6. Elin

    Åh vad mysigt det låter!
    Vi brukar fira julafton vartannat år med mammas sida och vartannat med pappas. Och det året man firar med pappas sida på julafton brukar vi träffa delar av släkten och kusinerna från mammas sida den 23 hos min moster! Vi är en stor släkt (tror vi är nästan 60 st på mammas sida nu med barnbarn och barnbarnsbarn!) så det är svårt att samla alla på ett och samma ställe. Men det är så otroligt mysigt när det väl händer! Och sen den 25 så är vi alltid hos farmor, bara vi i familjen. Brukar alltid vara väldigt mysigt!