Therese Wickman

VI BEHÖVDE DET HÄR, JAG OCH EMIL!

Hej vännen! Har du haft en bra helg?

Jag och Emil har vart barnlediga och med handen på hjärtat så behövde vi en helg på tu man hand.

Det är inte alltid lätt att ro runt på en familj med barn från olika håll som redan har sina rutiner och ritualer.  Mycket av min och Emils energi och tid går åt på att få en fungerande ”familj” samtidigt som vi ska rodda med våra ex (biologiska föräldrar) till våra barn, vi ska få in rutiner på ett smidigt sätt för lämning och hämtning i Stockholm av J och mitt i allt detta ska vi hinna ro om varandra. Vilket inte alltid hinns med då vi mestadels av tiden är Mamma och Pappa och försöker få in rutiner som funkar för ”alla” inblandande, vilket är svårt, mycket svårare än vad vi trodde.

Kärlek finns det gott om i familjen. Barnen älskar varandra, vi älskar varandra och vi har inga problem att se varandras barn som ”våra” när vi bor ihop. Men det tar tid, det tar tid för barnen att vänja sig med ”syskonens” behov, rutiner och tankar och dom behöver tid till att anpassa sig till vår familj och dom regler vi har här!.

Tuffast har vart för J som är van att vara ensambarn som nu ska slåss om uppmärksamhet i en syskonskara av tre samt sin Pappas uppmärksamhet som hon är van att ha ensam.. Mycket fokus har legat där för att få henne att känna sig lika älskad och sedd som innan. Någon som har erfarenhet som kan dela med sig?? Kanske något tips?

Som sagt, vi behövde lite egen tid och bara ro om varandra lite och tanka varandra med ny energi <3

Blev riktigt full i skratt igår kväll en stund efter att barnen kommit hem. Efter mycket tjat på Ellah tappade jag tålamodet och höjde rösten åt henne. Vet ni vad ungen säger?

Ellah: Mamma, ska du ha mens snart eller?

Jag: Nej, inte än vadårå?

Ellah: Tyckte du kändes lite lättirreterad och det brukar du kunna bli när du ska ha mens!

Blev full i skratt och fick förtydliga det lite extra med att  förklara att man kan vara irriterad ändå när man ständigt måste tjata. Men Ellah ville inte riktigt erkänna att jag behöver tjata på henne ganska så ofta sedan hon började i förskoleklass 🙂

Vilka tror du satt med vid sängkanten imorrse när jag skulle ta min dagliga temp med natural Cycles? Ungarna såklart!. Dom skulle kolla hur många dagar jag har kvar till mens,? Vilket tydligen var viktigt för dom, då dom tydligen bestämt sig för att vara extra snälla mot mig dessa dagar då dom av erfarenhet vet att mamma kan vara lite extra känslig 😉

Så kul när barnen visar intresse för kroppen och allt som händer med den. Även om det är något så konstigt som mammas menstruationstider 😀

IMG_1956

IMG_1965

IMG_1971

Nu när jag använt Natural cycles i några månader så inser jag hur bra jag och min kropp mår utan dessa hormoner. Jag kommer aldrig och då menar jag aldrig använda något annat P-medel igen. Med Natural Cycles lär jag känna min kropp och cykel på en helt annat sätt en vad jag tidigare gjort. Jag vet exakt på dagen när jag har ägglossning och exakt vilken dag min mens beräknas att komma, vilket jag innan bara kunde gissa mig till på ett ungefär..

Jag och Emil vet att på gröna dagar i kalendern betyder det att det är helt ok att köra helt oskyddat sex, medans under dom röda dagarna borde vi skydda oss om vi inte vill ha en lite bebis 😉  Vilken vi nog inom ganska snar framtid ändå vill och då passar det utmärkt att istället använda Natural Cycles som en hjälp till en önskad graviditet 🙂

Har du testat? Vad tycker du? Om du inte har och är intresserad så borde du gå in HÄR och läsa all information om natural Cycles!

”Med koden Therese får mina läsare 100kr rabatt och en gratis termometer värde 199kr.”

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Du måste ju själv förstå att så lite som Emil fakriskt träffar sin dotter så ska hon också ha hans fulla uppmärksamhet mer än dina två barn när alla tre barn är hos er. Dina två barn har hela hans uppmärksamhet när hans egen dotter inte är där. Förstår ärligt inte hur du tänker. Man blir nästan mörkrädd att du anser dom ska dela lika på Emil när alla är där. Och som föregående skrev, kanske du/ni ska se till att Emil gör saker själv ibland med sin dotter bara han och hon.

    1. theresewickman

      För det första! Vart skriver jag att Emil och hans dotter inte spenderar tid ensamma när hon är här och vart skriver jag att han MÅSTE dela lika på uppmärksamheten barnen i mellan när hon är här?

      Emil och hans dotter spenderar ”egentid” när hon är här, men då vi bor ihop allihopa så blir det många timmar på dygnen som vi är tillsammans allihopa? Vart vill du komma?

  2. Andrea

    Emil kanske kan se till att han och hans dotter ibland hittar på egna aktiviteter tillsammans bara dem två? Du är la för rolig som tom skriver helt öppet om en sån sak som exakt vilket preventivmedel du använder dig utav 😉

  3. Maja

    Tycker du är fantastisk och är så glad att du funnit kärleken igen 🙂
    Så du vet ska man inte använda natural cycles som preventivmedel! Har en vän som är barnmorska och hon har träffat massa tjejer som blivit gravid när det användt det som preventivmedel. Det står även på deras hemsidan att det inte ska användas som preventivmedel. Ville bara att du skulle veta det och om du redan vet det kan det vara bra att säga det så rätt information kommer ut till unga tjejer.