Therese Wickman

KIDH SVIMMADE HOS DOKTORN!

Lilleman är hemma med mig idag!

Just för tillfället sitter han uppe på sitt rum och leker med grannflickan på 11 år medans jag dricker en kopp kaffe och svarar ikapp på lite mail.

Planen var att han skulle gå till förskolan precis som vanligt efter vårt läkarbesök på vårdcentralen. Ni kanske minns att Kidh var till Bvc förra veckan för undersökning angående hans mage? Idag hade vi återbesök för att ta blodprov ( 10 rör för att vara exakt) samt ett urinprov.

Kidh var innan besöket lite smårädd och trodde det skulle göra jätteont. Jag förklarade att med Emlaplåstret han haft på sig så skulle han inte känna något, vilket han inte heller gjorde 🙂 Allt gick till syntes väldigt bra och Kidh var glad och han tyckte det var tokigt att han vart rädd för detta, för det kändes inte ens…

Plötsligt efter att alla blodprover är lämnade känner jag hur Kidh som sitter i min famn blir alldeles tung och han är likblek, blek som ett lakan och så plötsligt svimmar han av…

Väldigt obehaglig känsla och det var så himla oväntat att det tog ett tag innan jag förstod att han faktiskt svimmat,  precis där och då mitt i min famn. Jag och sjuksköterskan lyfte upp hans små ben och när han väl piggnade till fick han följa med mig hem och vi valde att spendera förmiddagen i soffan framför en film.  Dagis finns kvar imorgon och mitt jobb likaså..

IMG_1832

IMG_1834

Vi har haft en väldigt mysig dag här hemma men jag kan fortfarande inte släppa att han faktiskt svimmade idag. Varför? Jag gissar för att han vart nervös och spänt sig innan samt att det var så pass många rör med blod? Vad tror du??

Nu ska vi traska iväg till skolan för att hämta hem Ellah. Sedan tänkte jag underhålla mig med tvätta kläder och sådant skoj 😉

Har ditt barn svimmat någon gång?

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ewa

    Dom skulle ha vetat bättre och gett honom saft eller glass eller nått direkt efter så många rör med blod. Läkaren vi har sa att det är viktigt på dom små och min lilla på då 3år fick piggelin av sköterskan efter provtagningen. Hoppas det inte skrämde honom och att han får må bra. Du är en fantastisk mamma och person. En sådan inspirationskälla. Underbart att få följa er.

  2. Andrea

    När min flicka på 6 år skulle höra sitt pricktest svimmade hon.
    Hon var väldigt nervös och spände sig mycket under testet. Hon satt i min famn hela tiden och jag förstod inte heller att hon svimmade först sköterskan sa ”hon är väldigt blek om näsan, brukar hon vara det?” Sen sekunden efter vart hon tung och svimma, när hon piggna till kräktes hon och var lite yr. Hon fick saft och vila på britsen så var hon ”bra” igen. Väldigt otäckt att se sitt barn svimma på det sättet!
    Hoppas kidh kryar på sig

  3. Jill

    Hej vännen!
    Jag har två döttrar. Den äldre på snart 9 år har svimmat så många gånger i min famn, eller nu senare i en säng när man lärt sig att be om att hon måste ligga under tex. vaccinering eller blodprovs tagning och egentligen allt som har med läkare och sjukhus att göra. Hon har en sådan redsla över sjukhus så spänningen och nervositeten blir så otroligt stor så hon bara dimper när det väl gäller sen. Det är inget att vara rädd för, benen upp och så piggnar de till igen. Vi har aldrig blivit erbjudna någonting, oftast mår hon så dåligt efteråt så tror inte det skulle sjunka ändå. Men är medveten om det och beredd alltid att det kan hända henne. Lillasyster på snart 7 år har aldrig haft några problem! Ville bara berätta för dig att det är ingen fara och helt normalt. Även att ta sådär många blodprov om de behöver, har ingen betydelse hur liten han är. Han hade nog spännt sig så över hela besöket tror jag. Hoppas allt ordnar sig för er! En liten hälsning från Finland 😉

  4. Ann

    Jag tycker också det var konstigt och oproffsigt att direkt ta 10 rör på en sådan liten kille.
    När min kille var 10 skulle han också lämna 10 rör blod då tog dom först 3 rör å så lite saft sen 4 rör och lite dricka och tillsist 3 rör och saft igen.
    Hoppas du får klarhet vad magproblemen beror på.

  5. Chie

    Mycket möjligt att det varit för att han varit nervös och spänd, men det kanske är för att han ”förlorat” så mycket blod också i den lilla kroppen. ❤️

  6. Johanna

    Stackars Kidh!
    Låter väldigt konstigt att dem tar så många rör på en och samma gång på ett så ”litet” barn. Med så många rör så är det ju inte konstigt att han svimmade. Han hade nog behövt något sött direkt efteråt, det borde sköterskan ha sett till! Krya på Kidh!

  7. Felicia

    Hej Therese! Jag tar blodprov en gång om året pga en ärftlig sjukdom. Jag som 12-åring tar 10 rör och jag varit nära på att svimma. Jag tycker att det är jötteobehagligt att ta blodprov, därför spännar jag mig och blir svårstucken, vilket gör att jag blir ännu mera rädd. Men nu, äntligen så har jag fått börja andas lustgas vilket har gjort att min rädsla har försvunnit. 10 rör på honom lät väldigt mycket! :O det kan nog vara så ja, att han var nervös, precis som jag var när jag var nära på att svimma. Hälsa Kidh och ha en fortsatt fin dag! Kram <3

  8. Mamma

    Hej!
    Stackars Kidh, hoppas han är bättre nu. Har en tjej som svimmade när hon lämnat 15 rör blod. Sköterskan som tog proverna fick skäll av en annan sköterska. För man ska ge ett barn något sött att dricka och äta direkt efter provtagningen. Speciellt när man tar många prover. Nu har vi alltid med oss saft/Festis vid provtagningen.