Therese Wickman

FÖRBEREDELSER INFÖR HALLOWEENFIRANDE!

Fredag, härligt!

Idag har jag valt att ta ledigt från det mesta av jobbet för att spendera dagen hemma med barnen.  Ett snabbt skypemöte han jag med på morgonen medans barnen lekte koja, men annars lägger jag bort jobb 😉

Vi tog en ordentlig mysmorgon med mys och bus i sängen enda fram till 10 😉 Dom bästa mornarna är när man inte behöver stressa upp utan kan ligga och dra sig, kolla tv en stund och bara vara tills magen börjar kurra alldeles för mycket och det är dags för frukost!

Jag har lovat barnen att baka och förbereda inför morgondagens Halloweenfirande, vi ska åka iväg på ungarnas ridskola, jag ska laga spenatsoppa och pannkakor till lunch, vi ska åka till kyrkogården och tända ljus för min vän Samuel, min farmor och min morfar och sedan så vankas det fredagsmys i kväll.  Hur kommer det sig att man lyckas planera in så mycket på dom ”lediga” dagarna? 😉

I morgon är det all in på utklädnad och pynt som gäller. Men vi är inte sämre än att vi kör lite halloweentema på kläderna även idag 😉 Jag älskar ungarnas nya kläder. Inte visste jag att Ica Maxi fått så stort utbud vad gällande barnkläder. Har du fortfarande inte inhandlat kläder i Halloweentema (om du nu ska det) så kan jag verkligen rekommendera dig att ta en tur till Ica Maxi ,där var utbudet stort och för en billig peng.

IMG_1741

halloween

fladdermös

Visst är kläderna helt ljuvliga? Mina små fladdermöss <3

Behöver er hjälp! Blir tokig här hemma. Sedan någon månad tillbaka har vi bananflugor i köket och dom går f-n inte bort! Vi är jättenoga med att inte låta matrester eller disk vara framme men ändå finns dom där? Vart kommer dom i från? Hur får vi bort dom?

Tack för att du finns!

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia Nelsson

  Jag och min sambo har samma problem. Men vi brukar ta ett glass och hälla vinäger i det och några droppar diskmedel i och låta det stå framme några dagar. Då brukar bananflugorna försvinna ner i glaset. Det luktar inte jättegott men det är värt det!
  Kram
  Sofia

 2. Maja

  Bananflugor är ett helvete. Ser att du har fått en massa tips och säkert provat dem. MEN, det är inte säkert att de är bananflugor utan kan vara sorgmyggor. Lika små och överdjävliga.
  De lägger ägg i blomjorden. Dvs, nya generationer är redan på väg trots att de gamla fångas upp i dessa tips ovan.Beställ något som heter nematoder. Det vattnar du blomjorden med. Nematoderna äter upp myggornas larver i jorden och på så sätt blir det inte nya flugor.

  Förresten, ett annat bra tips!
  Du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
  Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kay Boyesen till Le Creuset kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://tinyurl.com/o622tyu

 3. Jennie

  Dina barn e ju så fruktansvärt söta , men de e ju inte så konstigt när dom har en sjukt söt mamma…
  ja älskar din blogg , du skriver så bra du ger mig insspiration 🙂 du e grym <3

 4. Elin

  Vi brukar ställa några snapsglas med vinäger, lite sirap och någon droppe diskmedel på lite olika ställe där dom brukar vara. Byta var tredje dag ungefär 🙂

 5. M

  Har hört att man kan hälla hett vatten i vasken för att det kan finnas ägg där som dör om de får kokande vatten över sig!

 6. Hanna

  Hej.
  Du har fått bra tips här ovanför, men det finns även färdiga bananflugefällor om du inte lyckas med hemmagjord.

  Sen har jag hört att dom bor i vasken, så koka upp vatten och slå ner i vasken så ska dom visst dö av det 🙂

 7. Therese Biagiotti

  Ta lite rödvinsvinäger och diskmedel i en liten skål, dit drar sig bananflugorna. Låt den stå en dag

 8. Maria

  Ett tips!
  Blanda 2 msk vinäger, 2 msk sirap och några droppar diskmedel! Flugorna dras till det och drunknar där!
  Kram

 9. Anneli

  Vi har fått problem med bananflugor sedan vi skaffade kompost. Har en kompostlåda med lock men dem kommer ändå. Fick tipset av min kollega att fylla ett glas med vinäger, vatten och diskmedel. Dem dras till vinägern sen drunknar dem eftersom diskmedlet drar ner dem. Föredrar man något mindre makabert funkar en sån lampgrej med elstängsel inuti bra.