Therese Wickman

DOM ÖNSKAR SIG ETT SYSKON!

Sedan någon månad tillbaka tjatar både Ellah och Kidh om småsyskon, speciellt Kidh.

Det går inte en dag utan att han lägger huvudet på sned och säger: Snälla mamma, kan inte du och Emil skaffa en bebis? Jag vill ha en lillasyster eller lillebror!

Hur kommer det sig att dom nu helt plötsligt vill ha ett syskon mer än någonsin? Är det för att dom ser min och Emils kärlek för varandra och vet att två förälskade vuxna ibland skaffar barn?

Kidh tar ofta upp önskan om ett syskon när vi är själva. När jag ska lägga honom för natten eller när vi tar sällskap till förskolan.

Kidh: Mamma, har du en bebis i magen?

Jag: Nej det har jag inte, haha ser det ut så?

Kidh: nej,men jag önskade att du hade en bebis i magen för jag vill ha en lillebror eller lillasyster här hemma.

bebisar

Så små dom var här mina älsklingar!

Har du några barn? Om du fick önska fritt, hur många barn skulle du då vilja ha?

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Har två flickor 2,5 och 8 månader. Skulle vilja ha fler barn igentligen. Men mådde så dåligt under graviditeterna. Så är nöjd med mina två små loppor ♡

 2. Anette

  Hej hej. du har en så positiv blogg! massa energi! jag är 29 år och har fyra barn. En flicka 6, pojkar 4 och 3, flicka 10mån. vill ha fler! självklart är det jobb men massa kärlek också. Många är oroliga för att inte kunna ge barnen allt. ingen är såklart perfekt men ett tryggt hem och en mamma o pappa som älskar varandra är d viktigaste. och lösningen på kärlek i familjen är att kunna erkänna sina egna fel o kunna säga förlåt. tror barn får mer än vi anar av att växa upp m många runt sig. Många är rädd att inte få tid till barnen men kanske d bästa är att lägga bort egoistiska tankar. då får man tid till barnen o att göra saker som familj är underbart. man behöver inte köra barnen på träningar 5gånger i veckan. Jag åkte slalom när jag va liten och va aktiv men d bästa va att vara m mamma,pappa, min storasyster och mina 7yngre syskon i stugan och spela spel! jag har fått allt jag behövt, kärlek o massa syskon! jag tror man inte behöver planera allt. ta livet som d kommer o du therese kommer klara många barn!

 3. Amanda

  Jag är ensamstående på heltid till en flicka på 6 månader. Har alltid drömt om en stor familj, minst 3 barn, men gärna 4 🙂 jag är bara 20 år, så tiden finns ju, måste bara hitta kärleken igen. Och det känner jag ingen stress med.

 4. Emma

  Vi har en dotter på 2 år nu i november. Jag vill ha ett barn till, gärna en son. Så vi har en av varje men en dotter till är väldigt välkommet det också 🙂 sambon ville ha 3 barn innan dottern kom, vet inte om fallet är så fortfarande ☺️

 5. Josefin

  Jag har två barn, ett sedan en tidigare relation och ett med min nuvarande sambo. Storebror avgudar verkligen sin lillebror och skulle han få bestämma hade vi haft minst 10 ungar till.
  Får vi vuxna bestämma blir det kanske ett till om ett tag.

 6. Nettan

  Vi har två, 7 och snart 11 år. Började tidigt så har inte hunnit fylla 30 än, vi har länge sagt att en till är vi sugna på men vill inte vänta allt för länge i så fall.

  Sonen sa däremot helt spontant vid middagsbordet igår
  – Mamma, vi borde vara 6 stycken i familjen!
  6 stolar vid matsalsbordet, så han tyckte vi borde kunna fylla alla platser.
  Jaha sa jag, vill du ha 2 syskon till?
  – 3 vuxna och 3 barn, sa sonen! 😉
  Vilken roll den 3:e vuxna personen skulle ha kom vi aldrig fram till 🙂

 7. Linda

  Jag har en liten Theo på 8 månader, vill gärna ha ett eller två till barn <3 hoppas på det om några år. Önskar er en fin helg! 🙂

 8. Therese

  Jag och min man har 2 underbara pojkar, Eddie snart 7 år och Elvis 5.6 år. Lätt mellan dom och de är en otrolig tuff period nu med dom, tjuriga, brukar, tjafs och allt möjligt. Jag vill såååå gärna ha ett syskon till dom, men har verkligen verkligen ingen ork just nu. Min man säger samma sak, vore mysigt men ingen ork. Jag kommer ångra mig så mycket om vi inte skaffa 1 till, om 1-2 år kanske. Vill så gärna ha en Elton, skulle passa så fint till Eddie och Elvis. Sedan kan de lika bra bli en flicka men Jag är rätt säker på att de skulle bli en pojke till. Ni kommer inom 1 år bli gravida de har Jag på känn

 9. Carolina

  Vi har en liten kille som blev 3 för två veckor sen, en tjej som snart är 21 månader och bebis beräknad i februari. Sen är vi säkra på att vi är nöjda

 10. Lina

  Jag har en son på två år , är ensamstående på heltid . Min stora önskan är att hitta kärleken igen , och vill gärna ha två barn till då 🙂
  Ni är så fina tillsammans du och Emil , längtar tills HAN dyker upp hos mig också

 11. Chie

  Jag har inga barn än, men enda sen jag gick i skolan har jag alltid önskat mig tvillingar som man kan klä likadant osv

 12. Amanda

  2 en pojke o en flicka 1 år och 10 dagar imellan 🙂 skulle kunna tänka mig 1 eller 2 till men för nu så har jag fullt upp

 13. Camilla

  Just nu är jag gravid i vecka 37 med mitt andra barn 🙂 om jag får önska fritt vill jag nog ha 2 stycken till, men måste genomgå dyra ivf behandlingar, pga att jag är ”trasig”. Vet inte om vi har råd med två behandlingar till. (Varje behandling kostar över 30.000:- samt att man ofta misslyckas….)

 14. Mikaela

  Jag har två barn,två pojkar som är 2 (snart 3) och 8 år.Innerst inne vill jag nog ha ett barn till men vet inte om orken och det praktiska tillåter det.Dessutom är man ingen ungdom längre 😉 Vi får som om 2 år kanske eller så blir vi nöjda med våra två.

 15. Linda

  Jag har precis fyllt 30, och har en son som är 9 månader. Jag skulle mer än gärna vilja ha ett till barn. Dels för min skull såklart, (har alltid drömt om två barn), men också för att A ska få ett syskon, en allra bästa vän och någon att
  leka och ha kul tillsamamns med.
  Jag är ensamstående, så först väntar jag på kärleken igen, såklart 🙂

  Älskar din blogg, Btw!

 16. Emelie

  Hej! Känner att jag vill delge mig av mina tankar kring syskon till våran 9-månader gamla son. Han är otroligt efterlängtad och konstigt nog tänker vi redan på syskon. Tiden går så fort och den lilla bebisen som vi nyss hade börjar bli en stor pojke. Tiden nu är underbar men man saknar bebismyset. OM vi skulle ”råka bli” gravida igen är det så välkommet men samtidigt känner man ibland att den lille man redan har ”glöms” bort och blir stor för fort om ett syskon skulle komma till världen inom en snar framtid. Ena dagen vill jag ha en bebis och andra vill jag vänta 2-3 år ☺️ Hur många år har du mellan dina barn?

 17. Emmelie

  Har ju tre barn, nikki önskade sig länge syskon och sa att hon ville ha en lillesyster OCH en lillebror , vi skrattade och sa nej men en bebis kanske vi ska ha. Men hon fick som hon ville då det blev tvillingar 😉 kan kanske tänka mig en fjärde i framtiden.

 18. Kerstin

  Åå, barn är ju för underbara! 🙂

  Är 24 och Har 2 barn, och hade jag fått önska o inte behövt tänka på de ekonomiska så hade jag gärna skaffat 4-5 barn. 🙂

 19. Anna

  Vi har ett gemensamt barn på 3.år och sambon ett barn sedan innan innan om bor hos oss varannan vecka o är snart 8 år. De har båda i omgångar önskat sig syskon. Ja har alltid velat ha en till då ja alltid velat föds 2 barn. Men ja har också sagt att efter 30 föder ja inga barn vilket då är för sent för ett till. Lillans förlossning tog 23 minuter från vi kom in o egentligen hade jaa inte ont o trodde inte d3 va på gång. Va öppen 9cm o hade krystvärkar när ja kom in. Snacka om att kroppen klarar massor själv. Barnmorskan fick förlösa utan handskar så är inte rädd o föda även om ja blir över 30 men….