Therese Wickman

EN KÄNSLA AV ATT VARA GRAVID!

Hej vännen!

Höstlovsvecka här i Örebro och idag är ungarna hemma med mig då det är Studiedag på förskolorna.  Fick en sådan härlig känsla igår när jag spontant tog med mig barnen på bio. En känsla av total lycka och harmoni rakt igenom kroppen. Tror att min stressade kropp börjar komma tillbaka  såhär några veckor efter min Barnmässa. Vilket känns så himla underbart!

Jag skulle behöva dina tips och kanske egna erfarenheter?

Dom senaste månaderna när jag ska ha mens har jag ett par dagar innan fått väldigt svullna bröst, allså dom blir stenhårda, stora och känslan är precis som när jag vart gravid och dom fyllts med mjölk.

Jag blir lättillamående och alla symtom tyder på att jag är gravid, trots att det ej vart så? Vi skyddar oss men trots det så  tog jag ett gravtest förra månaden för att utesluta det jag egentligen redan visste till 99% att jag inte var gravid.

Hur kommer det sig att min kropp plötsligt reagerar såhär strax innan mens? Jag har hört att vissa kan få spända bröst innan mens? men jag själv har aldrig upplevt detta tidigare , utöver med mina graviditeter vill säga.

När jag pratar om spända bröst menar jag att dom är så pass hårda och stora att jag knappt kan beröra dom,  och det med en känsla av att mjölken ska rinna till. Sjuk och obehaglig känsla när man inte är gravid!

ella_28707390

theresew12

Har du upplevt detta förut?

Ha en underbar dag!

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej,
    Det kallas PMS, pms är exakt samma symtom som när man är gravid och kommer dagarna innan mensen ibland strax efter ägglossningen. När jag slutade med alla piller och började med natural cycle blev det extra tydligt med symtomen vilket kan vara skitjobbigt för mig som verkligen vill bli gravid!

  2. Johanna

    Jag har tyvärrninget svar på varför det är så. Men jag vet att jag hade så en längre period. Alltid lika oroande då, eftersom jag var ung och inte ville ha barn i de läget. Menntills sist försvann det. Men kan tänka mig att det kan ses någon hormonrubbning.

  3. Charlotte

    Hej! Jag har haft exat samma problem under en period så jag ringde barnmorskan och hon sa att det va för att jag stressat för mycket senaste tiden. Nu har jag tagit det lugnare och det har blivit mycket bättre. Kanske samma för dig du får ta det lite lugnare 🙂 Tach för en underbar blogg du är en riktig förebild!! Kram

  4. Zassa

    Precis så har jag också haft det i några månader. Har aldrig haft det innan. Brösten växer och gör himla ont i dem, känns som att man måste amma typ för att lätta på trycket. Vet inte varför det är så, men känns väldigt konstigt för så fort mensen kommer släpper det.

  5. Sofia

    Det brukade hända mig för en sådär 9-10 år sen…. Inget skönt alls… Fick för mig att de oxå växte sig större under den tiden och gick upp ngn bhstorlek…ngt du märkt?

    Hänt lite då och då sen oxå… Men inte alls hela tiden..

    1. Sofia

      Det brukade hända mig för en sådär 9-10 år sen…. Inget skönt alls… Fick för mig att de oxå växte sig större under den tiden och gick upp ngn bhstorlek…ngt du märkt?

      Hänt lite då och då sen oxå… Men inte alls hela tiden..

      Dock inget illamående… Och gravid har jag inte varit så vet inte hur det känns.

  6. Maria

    Jag tror att det är för att du inte äter eller har nåt extra hormon i kroppen. Nu har du mens på riktigt och får oxå alla symtom som många kvinnor får i samband men mens. Grattis, not. Det suger!

  7. Alexandra

    När jag slutade med mina ppiller för snart 2 år sedan så fick jag precis likadant.. Några dagar innan mensen ska dra igång så sväller mina bröst upp och blir väldigt ömma. Alla mina BHar blir för små just under dessa dagar, och det gör ont bara av att gå.. Sen sväller magen upp som en ballong och svanken värker… Ingen höjdare att va kvinna under dessa dagar!

  8. Linda Björklund

    Jag får exakt så varje månad. Blir lika ”rädd” varje gång, just av den anledningen att vi skyddar oss och för att vi inte ska ha fler barn. För oss räcker tre underbaringar gott & väl. Men det där illamåendet och spända svullna brösten smyger sig på varje månad, & efter ett tag kommer den efterlängtade mensen
    Kram

  9. annsofie

    Hej.
    Jag får likadant dagarna innan mens.
    Illamående, hårda/svällda bröst/mage.
    Tror varje gång att jag är gravid.
    Kram