Therese Wickman

SIMMA SVERIGE!

När man först hör ordet Coca-cola så är kanske inte hälsa det första man kommer att tänka på?

Jag tänker på en varm sommardag och ett glas iskall Coca-cola i min hand. Mums…

Men Coca-cola är så mycket mer än bara en dryck. Med deras superstarka varumärke kan dom uträtta en hel del gott! Finns det någon i världen som inte vet hur Coco-cola-loggan ser ut? Jag förknippar inte bara deras logga med en sockrig dryck utan även ett starkt varumärke inom Idrott och hälsa. Hur ofta inom ämnet sport ser man inte deras varumärke? 

Hur många reklamfilmer har dom inte haft med åren som har betsat sig fast i hjärnan? Kan redan här och nu säkert rabbla upp minst 5 stycken som jag än idag minns. 

Just nu vill jag lyfta och hylla Coca-Cola  som har ett pågående samarbete med Svenska Simförbundet Simma Sverige ,där dom vill främja mer lyckligare, friskare och aktivare samhälle i Sverige.

Att kunna simma är enligt mig väldigt betydelsefullt och något alla borde ha rätten till att få lära sig. Som mål genom denna kampanj hoppas dom att till år 2020 ska det vara 120 :000 svenskar som simmar allt oftare.

Målet är att öka intresset för simning både som motionsport och som tävlingssport.

Jag minns att som mammaledig var jag ofta iväg och simmade medans Ellah då låg i babyskyddet och sov. Där hittade jag lugnet och harmonin och fick för en stund ro om mig själv.

Under hela min tid som ensamstående så var det knappt på tal om träning på gym eller i olika träningsgrupper. Den tiden fanns inte. Då blev det en hel del bad och simning istället för där kunde vi lätt umgås alla tillsammans, jag och barnen! 

Mina barn älskar att bada och simma, speciellt Ellah. I somras lärde hon sig att simma helt själv. Stort för en nybliven 6 åring 🙂 Dock behöver hon lite mer vattenträning och det har vi planerat in att hon ska få nu under hösten!

IMG_0433

IMG_9018

IMG_1407

I år samarbetar Simma Sverige  med simma för livet, till förmån för Wateraid och deras arbete för rent vatten i Madagaskar.

Sådana här kampanjer och samarbeten som Coca-cola och Svenska simförbundet har tillsammans tycker jag är så oerhört viktigt att lyfta för allmänheten!

Tycker du om att simma?

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Håller med dig , toppen att de gör dethär
    Är själv simmare och simlärare och tycker det är superkul 🙂