Therese Wickman

KOMMER GLÖMMA HELA TERMINEN!

Halloj snygging!

Har du kommit tillbaka till jobb och tidiga mornar igen?

Jag har upp över öronen att göra med barnmässan, men oj så kul det är!  Så många `viktiga`utställare som bokat in sig  nu efter semestertider och så mycket aktiviteter och andra roligheter vi kommer kunna erbjuda er besökare på mässan.

Dock har jag inte vant mig med dom tidiga mornarna än. Herregud, kan man vara mer död när klockan ringer?  Känns dock skönt att vara igång på heltid igen och efter ett par veckor är jag nog inne i gemet med allt vad vardagsrutiner innebär. Just nu känner jag mig dock väldigt vilsen. Fler som gör??  Helt plötsligt är det nya regler att följa och anpassa sig till då Ellah börjat förskoleklassen upp i skolan. Mycket papper att fylla i, alla kläder ska märkas, nya höstkläder måste köpas, inne skor, komma ihåg gymnastikdagar, utedagar mm .

Som en liten grej som att man måste ha egen frukt med sig till skolan varje dag.? Jag har varit så bortskämd med allt sådant tidigare då Dagis alltid stått för det. Undra hur många gånger den här mamman kommer glömma packa med frukt under denna terminen?  😉 Kan man inte köpa med sig en hel påse och förvara på skolan tro ? 

Saknar och längtar tills Augusti är över och Emil slipper pendla fram och tillbaka till Stockholm. Saknar nog mest vardagen ihop, när vi hjälps åt och umgås med barnen.

https://www.youtube.com/watch?v=5ylnyV2CsTY

Som en sån här sak. Saknar att skratta och flumma tillsammans! <3

Vi hörs ikväll, nu måste jag koppla ner datorn för en stund och lämna kontoret för att hämta hem barnen från sina förskolor. Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Camilla

  För något år sedan jobbade jag på fritids och då kunde barnen gå till hon som jobbade i skolköket och köpa frukt för någon krona om man glömt fruk eller kanske glömt köpa hem. Sedan införde hon ett hon ett ”frukkort” där man som förälder köpte ett kort med 10 rutor i och så betalade man på förhand för 10 frukter. Då kunde barnen gå till skolmatsalen med sitt kort, som de förvarade i sin väska eller sin låda på förskolan, och hämta ut frukt och få ett kryss i en ruta. Likadana kort kunde man köpa om man inte gick på fritids men ville äta frukost i skolan istället för hemma. En del barn (lite större än Ellah dock) får ju äta själva hemma innan skolan då föräldrarna jobbar. Smart idé tycker jag och kanske kan man föreslå något liknande i Ellahs skola? Föräldrainflytande är viktigt = ) Kram!

 2. Karin

  Just det. Skolan / förskolan har inte rätt att begära att barnen ska ta med frukt hemifrån. Alla skolor i landet skall vara helt kostnadsfria. Inte ens på friluftsdagar ska barnen ha med frukt / matsäck hemifrån. Det ska skolan stå för.

 3. Anna

  Är nog lite olika det där från kommun till kommun jag bor också i örebro kommun men här får barnen som går på fritids inte äns frukost på morgonen utan får ta med egen,

 4. Stina

  ja, det är mycket nu med allt som händer med skolstarter mm. En liten fråga bara…om jag inte minns fel så ska all förskole och skolverksamhet vara kostnadsfri. De kan alltså inte kräva att barnen ska ha med sig egen frukt. Eller är det olika i olika kommuner?