Therese Wickman

FLYTTAT TILLBAKA TILL STOCKHOLM!

Så äntligen när värmen kom så har jag suttit hemma och jobbat hela dagen. Hur typiskt?

Tur barnen fick åka iväg med Emils bror Daniel och hans familj till Gustavsvik för att leka och bada ute hela dagen. Dom gick det ingen nöd på direkt 😉 I morgon ska även Ellah följa med deras familj på äventyr till Stockholm. Tror ni hon är nöjd eller?

Känns så tomt utan Emil här hemma. Han åkte till Stockholm i Söndags då hans semester är slut. Tanken är att han ska veckopendla till Stockholm och hans jobb månaden ut innan nytt jobb väntas här i Örebro. Men en månad, med bara träffar på helgerna känns som väldigt lång tid just nu. 

Nu när vardagen snart rullar igång igen med jobb, förskola, skola, farmors begravning osv så hade det vart extra skönt att haft sin kärlek vid sin sida.  Men men, en månad går väl fort? En månad och sedan väntar en evighet. Det klarar jag galant 😉

PAJ

På vår baksida har vi massvis av rabarber. Jag är ärligt talat inte alls speciellt förtjust i dom och tyvärr blir det oftast att dom bara växer och växer och jag gör ingenting med dom. Smakar så surt?

Brukar dock ge bort till grannarna som både gör Kräm, saft, Paj och allt möjligt med dom och tar emot dom med glädje. Det enda jag gör och då endast ett fåtal gånger är Paj, och det gjorde vi igår. Smakade faktiskt riktigt gott 🙂

Har ni något förslag på vad jag kan göra med alla Rabarber som växer här hemma?

Ta hand om dig! Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa

    Rababerchutney är så gott och så enkelt. Passar utmärkt till grillat och till ost och kex.
    600 gr rabarber i ca 2 cm stora bitar
    4 dl socker
    2 röda lökar skivade tunnt
    1-2 röda chili, urkärnad och finhackad
    2 cm färskriven ingefära
    1 tsk salt
    1 krm nymalen svartpeppar
    Kasta allt i en stor kastrull och koka upp. Småkoka under lock i 20 min. Rör om då och då. Häll på glasburk!
    Blir ca 8 dl supermums!

  2. Ewa

    Jag brukar göra en knäckig rabarberpaj. Gillar inte heller rabarber men den pajen är super. Hittade ett liknande recept som det jag har på ica. Sök på knäcki rabarberpaj. Gick inte få in länken här. Kan länka på Facebook