Therese Wickman

HUR KLARAR NI AV EN SPARK I ANSIKTET?

Godmorgon vännen!

Det här med att samsova med sina barn? Jag kan tycka det en mysigt, supermysigt att få snosa och låta barnen ligga tätt intill mig, men bara för en kort stund. På natten behöver jag ha lite space när jag ska sova och lugn och ro..

Barnen somnar utan problem i sina egna sängar på kvällen och har alltid gjort  men smyger klassiskt in runt midnatt till min säng. Då börjas det, jag få en smäll, jag får rädda ett barn som håller på att ramla ur sängen, någon hostar mig i örat, ja ni vet hur det kan vara? 🙂 Det blir ingen djupsömn utan man blir störd av någon hela tiden eller ligger halvvaken för att rädda barn som ålar runt i sängen från att ramla ur.

Jag kan verkligen inte sova bra med barnen i min säng hur mysigt det än må vara.  Hur gör ni?

Det spelar ingen roll hur ofta jag går tillbaka med dom, efter en halvtimme är dom tillbaka i min säng. Så att gå tillbaka med dom har jag gett upp om..

Man är som en zombie på morgonen på grund av den dåliga sömnen!

Apropå att vara trött. Måste hämta mig dagens första jobbkaffe annars kommer jag somna över skrivbordet 😉

Fick hem lite produkter på Posten igår ifrån Wasa. Tänkte prova en just nu till frukost! Får se vilken som är godast. Ost eller Yougurt?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    Våra två barn sover också mer än gärna i vår säng. De fick köpa ett ark klistermärken var och sen gjorde vi en lista med tio rutor och när de sovit i sin säng hela natten får de sätta ett av sina klistermärken på sin lista. När listan är full så får de välja något kul att göra. Funkar bra faktiskt, inte 100% men mycket mycket bättre!

  2. p

    Hej jag har också dubbelsängen mot väggen så att min dotter kan lägga sig längst in när hon kommer upp på natten. Då kan jag ligga en bit ifrån henne så slipper jag bli sparkad på 🙂

  3. lotta

    har du frågat varför de kommer in? är det bara av vana för du vänja dom av med det. är det av rädsla eller drömmar tycker jag kanske som ngn skrev en madrass på golvet kan va bra. men är det bara en grej så prata med dom innan läggdags att alla ska sova i sin egen säng för mamma kan inte sova och blir jättetrött annars. så får du har ett par helvetesnätter när du väcker dom och går till aka med dom in till sig. det går över!

  4. Tesse

    Ett annat tips är att låta barnen samsova. Ofta är det ju närhet och trygghet dem söker, och det får dom lila mkt av varandra 🙂 så att skaffa lite större säng (1,20 kanske) och låta b

  5. Frida evaldsson

    Hej! Vi har haft liknande problem med Våra fyra barn, fick rådet att pröva madrasser, funkar jättebra! Dock inte för minsta som är 2,5 men hellre ett barn i sängen än fler

  6. Frida

    Ojoj, herregud vad jag känner igen mig. Klarar inte av att ha barnen i sängen en hel natt. Möjligtvis om dom är sjuka. Jag har två söner, en fyra år och en fem år. Vi är faktiskt ganska hårda på att alla har en varsin säng och där ska man sova. Men är något utav barnen sjuka får dom sova i våran säng. Är det ganska lugnt så flyttar vi över till egen säng efter ett tag.

  7. Jennie

    Hej Therese! Våran dotter ville och vill ibland fortfarande sova inne hos oss, ibland från läggdags och ibland mitt i natten. Vi gjorde så att vi la en madrass nedanför min säng och sa att det var där hon skulle få sova om hon isåfall kom in till oss. Vi ville inte heller bli sömnstörda. Detta funkar jättebra och när pappa eller mamma är borta då vet hon att hon får sova i vår säng. Kramis

  8. Helen

    Hej!
    Har själv fyra barn och mina två yngsta sover hos oss!
    Ett tipps är att ställa dubbelsängen mot väggen så sover du
    Längst ut! Då slipper du riskera att de åker i golvet!

  9. Madde

    Vi gav våra barn en stjärna för varje natt dem sov i sin säng efter 10 fick dem något dem hade valt innan. Sedan fortsatte dem faktiskt. Kommer någon gång då och då såklart. Men inte jämt

  10. Ida

    Våra barn har varit likadana och är ska jag väl säga. Jag känner att det kommer komma en dag då de inte vill ligga hos oss så vi tar tillvara på att de vill vara nära oss. Däremot går det ut över vår sömn och vi sover rätt dåligt allihop. Så vi har löst det med att de får sova på madrass inne hos oss. Det har funkat och de sover bra!