Therese Wickman

MER TID TILL JOBB ELLER BARNEN?

Hej min fina vän. Har du haft en bra helg?

Jag och barnen är kvar i Göteborg och åker inte hem förens imorgon. Tog ut två semesterdagar då det ikväll är Mammaboost show som jag fått fyra biljetter till. Ska bli superkul 🙂 Har bjudit med mig min svärmor, och Tottes bröders fruar. Kan hända att det blir en toppen kväll 🙂

En fråga!? Hur ser ni på det här med att jobba mindre än 100% ? Jag anser att så länge man klarar sig ekonomiskt och vill ha möjligheten att jobba mindre procent så ska man göra det.

Jag får hellre lite mindre pengar varje månad för att spendera mer tid med barnen och låta dom gå kortare dagar på förskolan.  Skulle jag gå på knäna och inte klara mig vore det en annan sak, då är det självklart att jag skulle jobba 100%. 

För mig och då talar jag inte för alla utan vad jag känner och mår bra av och det är att mina barn inte ska komma först och gå sist på förskolan. Har jag då den möjligheten så ska jag väll ta den?

Just nu jobbar jag ca 80% på  min förskola och minst 50% med bloggen, planerar en Banmässa och tar hand om ett hem helt själv och uppfostran av två underbara ungar!  Det får mig att undra!? Om jag inte har tid nu till allt, hur skulle jag då ha tid om jag gick upp till 100%?

I den här diskussionen skiljer sig det ganska mycket på vad jag och Totte tycker. Totte tycker inte det är någon fara att låta barnen vara länge på förskolan (såklart inte), och han anser att tjäna pengar och kunna göra saker tillsammans på helgerna är det viktigaste!

Jag å andra sidan anser att mer tid tillsammans i vardagen är viktigt och att man alltid inte behöver göra saker som kostar dyra pengar. 

Hur ser ni på den här frågan? Tycker du och din sambo likadant??

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Måste hålla med den andra Maria. TÄNK PÅ PENSIONEN!!!!!! Många kvinnor har väldigt dålig koll på pensionssparande, ja sparande i allmänhet. Och vår generation kommer att få ännu sämre pension än våra föräldrar så det gäller att tänka till lite.

    Håller självklart med om att tiden med barnen måste värderas högre än pengar så att satsa på en superkarriär med flera hundra tusen i månaden är inte aktuellt för mig. Men att jobba heltid och med en bra lön är väldigt viktigt för mig. Och för oss kvinnor(om man nu ska prata om alla i grupp) måste bli bättre på att ta för oss. Det blir lätt annars att kvinnan tar hela föräldraledigheten eller åtminstone den största delen. Därefter jobbar vi deltid i många år och det kommer bita oss i baken när vi blir äldre.

    Jag tycker därför att man istället ska fokusera på att hitta ett jobb som passar ihop med det liv man vill leva. Då får man tid, pengar och pension!

  2. Kristina

    Du skriver du jobbar ca 80% och 50% med bloggen och barnmässan. Så egentligen jobbar du ju redan över 100% då! Bara att med bloggen så kan du göra hemifrån och när barnen ex sover, alltså har du ändå tid över för dem. Så egentligen vad är problemet? Jobba kan man göra på olika sätt. 🙂 Hos oss jobbar jag ca 80% och barnen följer mina arb.tider. Även jag som vabbar, sambon är bara hemma med barnen då de är sjuka om han själv råkar vara ledig just då. Han arbetar i sådan bransch där man måste ta vad man får då han kör grävmaskin. Det är säsongsbundet och vintern kan han vara så gott som utan jobb! därför gör vi så. Men tycker eg. ni båda har rätt. Dock jobbar ju inte alla in i veckorna, så hela familjen kan göra nåt varje helg. 😉

  3. jessica

    Detta är något jag slits om som förälder. Vi båda jobba heltid och de ha bara gått av farten men mitt fokus ligger hela tiden på barnen som ändå trots detta bara behöver vara på dagis lite mer än halvtid. Så detta ha blivit mysigt då jag pga mitt jobb är ledig på veckorna få egen tid med barna. Super tycker vi. Så man ska göra de son känns rätt och tids nog förstå nog totte nog dig då jag inte trodde att jag var en ”sådan mamma”

  4. GC

    Man kan se saken både på ditt och Tottes sätt. Båda har rätt. Faktiskt så tror jag att den dagen Totte får barn så ändrar han nog sig nog till mer tid med barnet. Tänket ändrar sig på många sätt den dagan man blir föräldrer. 🙂

  5. Nina

    Några tankvärda ord från en ytlig bekant, när han var liten jobbade föräldrarna mycket och de åkte utomlands minst en gång varje år, det sonen helst hade velat var att föräldrarna hade haft tid att gå till simhallen mm med sonen. Vi är överens här hemma och tycker det är viktigare med tid med sonen och syskonet som kommer i vår än massa pengar.

  6. Anna

    Jag har gått ner i tid och min sambo jobbar heltid. Vi har då den överenskommelsen att vi betalar in extra till mitt pension så att det inte ska vara någon skillnad sedan när vi går i pension. Tid med barnen är det viktigaste men man måste även tänka steget längre. pengar köper inte lycka men det ger en ttrygghet

  7. Karolina

    Jag är 22 år och lever med min sambo och vår dotter på 7 år, hos oss är vi väldigt eniga om hur vi vill ha det. Jag var hemma med dottern tills hon var 1 år, sedan jobbade jag några år. Nu sedan hon var 5 år är jag hemma på heltid. Vi väntar vårt andra barn och tanken är att jag är hemma några år till. Familj är viktigast. Pengar köper inte lycka och minnen.

  8. Lotta

    jag lever gärna på minimum så min dotter i te ska behöva vara på förskolan för vår skull. hon ska börja när jag märker att hon behöver mer stimulans och då bara några dagar och timmar i veckan. jag och min sambo tycker lika. för barnen spelar det ju inen roll om man har pengar att göra extravaganta saker för på helgen de är ju inte materialister som vi vuxna. de nöjer sig med så lite och så enleöt. har jobbat på dagis och känner inte att det är en miljö för någon under 2år MINST. 0-3 år är de viktigaste åren för att ät bygga en bra grund psykiskt så då vill jag vara där.

  9. Tilda

    I vår familj har vi samma åsikt (tur nog) där anser vi att barnen bara är små en gång. Att tiden med don så länge de vill va med oss är viktigast. Då är vi hellre med dom och ger dem mycket uppmärksamhet under hela veckorna och medan de är små behövs inte dyra grejor för att göra dem lyckliga.. De kommer sen. Nu vill de va med sina förebilder och få vara älskade och sedda. Jag vill även se dem mera hela veckan, få njuta av att vara förälder och få se dem växa och utvecklas. Jag har barn för att få vara med dem o se dem och älska dom och ge det VI anser är det bästa för dom! Vår uppmärksamhet och kärlek.

  10. Sofia

    Det viktigaste är att man är närvarande när man är med sina/sitt barn. Att sitta med telefon, padda, dator, tv och inte se sina barn är tusen gr värre än att hämta de lite senare på förskolan anser jag. Det är sån hets på att barn skall vara så kort tid som möjligt på förskolan så föräldrarna slår knut på sig själva, undrar hur den kvalitetstiden ser ut?

  11. Maria

    Glöm inte bort att tänka på pensionen också. Många år kvar men ändå. Min mamma var hemma i 11 år med mig och mina 5 syskon. Föräldrarna skiljde sig för 15 år sen och nu lever min mamma ensam och får en pension på 7700:- innan skatt.

  12. Anna Jonsson

    Slippriga fingrar verkar det som.
    Såhär skulle det ju stå:

    ”Barnen far inte illa, så länge de vet att de är det viktigaste man har och att jobbet inte är i närheten lika VIKTIGT”.. Inte ”jobbigt”

  13. johanna

    Hej!
    Jag blir glad av det jag läser! Självklart ska vi leva varje veckodag och ta vara på den tid även i vaedagen. I annat fall bli helgerna lidande av allt det där vi inte hann med under veckan. Håller helt och hållet med dig 🙂 Så gott vi kan arbetar vi inte, ja och min man båda 100. Någon går ner till 75-80%. Vi har tre barn och tänker så tills minsta barnet blir 7 minst. Då kan vi om vi måste ta vara på regeln om 75% till o med året barn fyller 7. Men självklart måste alla se till sin ekonomiska situation. Vi gör sålänge vi känner att det går, även i plånboken. Hur hinner familjer som jobbar fullt? Drömmen hade ju varit att en arbetar 50% som vi gjort första termin när det var dax för inskolning. Tack o lov är barnens förskola och personal våra hjältar!! Ett föräldrarkooperativ som alltid har barnen i fokus!! Vi lämnar med ett leende på läpparna och en trygghet som tyvärr inte alla upplever. Välj förskola, glöm inte valet.

  14. Anna Jonsson

    Är själv uppväxt i en stor familj där mamma var hemma på heltid och pappa jobbade heltid.
    Jag tycker att det viktiga är VAD man gör med barnen när man väl är med dem och att man visar dem att oavsett vad som händer så går de alltid i första hand. Jobbet ska aldrig vara prio ett om det står mellan det och barnen.
    Kan man vara hemma mycket så tycker jag absolut att man ska ta sig den lyxen om det är vad man vill.
    Dock tycker jag inte att man ska ha dåligt samvete om man vill jobba heltid heller. Barnen far inte illa, så länge de vet att de är det viktigaste man har och att jobbet inte är i närheten lika jobbigt.
    Jag tror att det är viktigt att de lär sig varför mamma och pappa jobbar och varför det är så viktigt. Vare sig man vill eller inte så är pengar nödvändigt för överlevnad och välfärd och det är nog så viktigt.

    🙂

  15. Hejsan!

    Hej, härligt blogg du har. Jag jobbar som vikarie så barnen går sällan på förskola/fritids länge. Får du bet för att jobba med bloggen eller hur funkar sådant?

  16. Sofia

    Jag har själv inga barn men tycker att även utan vill man väl leva för varje dag i veckan och inte spara allt kul till bara helgen!
    Tycker ju dessutom inte att man skaffar barn för att de mesta tiden skall vara hos någon annan mesta tiden! Är själv uppväxt med mer kvalitetstid med familjen än massa pengar!

  17. Linda

    Hej Therese å tack för en fantastiskt bra blogg!

    Jag tycker du gör helt rätt! Medans barnen är små så tycker jag man ska ta till vara på den tiden och vara med dom så mycket som möjligt. Dom första åren kommer aldrig tillbaka! Sen när dom är större så kanske man kan fundera om man vill gå upp i tid men som du säger så länge man klarar av det ekonomiskt så var med era barn!
    Man skaffar ju inte barn för att lämna bort dom. Jag skaffade mina barn och älskar att vara med dom och saknar dom varenda minut jag inte är med dom på dagarna.
    Jag jobbar inte heltid och mina barn går kortare dagar i skola & dagis.
    Älskar att ha tid med dom på eftermiddagarna och kunna hitta på något.
    Så fortsätt som du gör, va med dom bästa som finns, barnen!
    KRAM Linda

  18. Magdalena

    hej jag jobbar 50% och min sambo 100%. Barnen går efter mina tider, jag tycker de är sköt för barnen att inte gå så länge på förskolan men dom tycker värtom dom vill vara lite längre. Men jag tycker de är lagom med halvtid eller kan tänka mig stt gå upp lite mer i tid men heltd tycker jag blir för mycket man ska ju orka med barnen hemmet mm. Kram

  19. Lovisa

    Håller fullständigt med dig! Jag känner likadant gällande mina barn. Tiden går så fort, och inget kan väl vara viktigare än tiden tillsammans med sina barn?
    Kram!