Therese Wickman

SÄG ATT DET BLIR BÄTTRE?

Jag vill sluta älska, jag vill sluta sakna. Ärligt talat finns det inget jag vill mer än det just nu!

Jag har så svårt att ta in att allt jag och Totte hade bara är borta! Det gör ont att se honom gått vidare och kunna släppt taget om oss så fort!

Jag fattar inget och jag är oerhört förvirrad!

Vissa dagar känner jag mig stark. Ni ger mig styrkan! Ni, mina vänner och min familj. Men vissa dagar känner jag mig extremt svag att klumpen i magen tar över. Jag kan inte sova om nätterna och jag kan vakna upp kallsvettig och hoppas in i det sista att allt bara var en sjuk jävla mardröm.

Detta är nytt för mig! Så snälla hjälp mig. Hur kan man sluta känna, hur kan man släppa taget om någon man älskar så sjukt mycket! ?Hur kan man acceptera att allt blev som det blev när han påstår sig fortfarande älska mig!?

Jag har aldrig behövt gå igenom denna hjärtesorg förut. Så dessa känslor är främmande! Dessa känslor och smärta i kroppen sliter mig isär ibland!

Hur kan jag känna mig så stark ena dagen för att nästa dag falla totalt??

Inser att alla foton som pryder våra väggar här hemma måste tas ner. Alla foton, blommor, presenter som ett tecken på våran kärlek.  Jag vill ta bort det, men vill ändå hålla på det en stund. För när jag tar ner allt är det ett bevis på att allt är borta. Våran framtid, våra drömmar!

Så mycket i mitt liv som ändrats på så kort tid. För bara någon månad sedan trodde jag att vi skulle bo under samma tak just nu. Vi hade planerar hur barnens sängar skulle se ut, hur många barn vi ville ha och att den dagen Totte skulle fria så skulle det vara uppe på berget i Spanien där jag valde honom!  Vi var bjudna på två bröllop i sommar och jag och barnen skulle även resa med han och hela hans familj till Spanien. Så plötsligt, allt bara borta!

Hur ska jag lära mig acceptera, sluta älska och inse att detta kanske var det bästa??

Hur kan hjärnan tycka det är ok när hjärtat skriker tvärtom??

Jag vet att med tiden blir det säkert lättare? Snälla säg att det blir det?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Hej Therese! Jag följde ensam mamma söker slaviskt förra året då du medverkade. Även om jag inte känner dig så tycker jag att du i tv-rutan i alla fall visade dig vara en sådan otroligt varm och go person. Ditt skratt smittar verkligen av sig och din härliga dialekt! Inte för att tala om hur otroligt vacker du är, det riktigt lyser i ögonen på dig.
    Hur som helst, märker att en del har åsikter om ditt val av kille och att du valde fel kille- det tycker inte jag! Du var ju förälskad i honom och du följde ditt hjärta och hur ska man veta ifall någonting fungerar om man inte försöker?

    Jag skulle kunna sitta här och säga att Totte är dum som släppt världens underbaraste människa (vilket han har), men det hjälper dig ingenting för du älskar honom fortfarande och det finns ingen annan du vill ha en honom. Jag förstår att om du aldrig varit med om en sådan här hjärtesorg förut så kan det vara väldigt skrämmande för dig men jag lovar dig att det kommer bli bättre och du kommer komma ur det här så mycket starkare. Du skrev att du förut känt att du inte är värld någonting men att du nu vet att du är en bra människa och att du har mycket kärlek att ge och det stämmer! Du kommer ligga sömnlös många nätter, du kommer vara arg, ledsen, vilsen men tillslut kommer det kännas som om det vore det rätta.

    Jag talar av erfarenhet (två gånger har det hänt mig) och första gången var jag totalt förstörd men andra gången gick det ”bättre”, visst var jag förkrossad men jag visste mitt värde som människa och jag visste även att det skulle bli bättre eftersom jag redan tagit mig ur det en gång. Men jag vet som sagt hur det känns när någon säger att den älskar en och helt plötsligt från blå himmel vill de inte fortsätta längre, det är så otroligt jobbigt att inte få ett klart besked och att man kan säga att man älskar någon men samtidigt sårar den genom att inte vara rak det är hemskt!

    För mig har det gått fem månader sedan vårt uppbrott och visst är det en lång tid men jag vill även påpeka att jag nu mår helt och hållet bra och jag känner att jag klarar mig så mycket bättre än honom och att om han är den enda jag kommer få så är jag hellre utan. Ingen vill vara tillsammans med någon som inte älskar gränslöst och skulle göra vad som helst för sin partner! Det förtjänar du så mycket Therese så försök fokusera på dina barn för av dem får du gränslös kärlek. Även om du just nu känner att du inte vill ha någon annan än Totte så kommer du hitta ditt livs kärlek och ni kommer få fina barn tillsammans, det kan jag försäkra dig om! Styrkekramar till dig <3

  2. Annelie Melmblom

    Du valde fel kille. Om du hade gått på den känslan du hade för Totte från början. Lätt att vara efterklok<3

  3. Daniela

    Tack Pamela!! Trodde faktiskt att jag var den enda som tyckte han var falsk i serien. Slibbig på ett sätt, tyckte han andre var 1000x mer äkta.
    Tror tyvärr att du gick lite för snabbt fram, med att ge honom ”pappa” / din man rollen, mindes att barnen kallade honom pappa totte. Det var lite väl tidigt. För ni har eg bara dejtat.
    Var bara tvungen att säga detta, kanske ta det lugnt med nästa kille du dejtar.
    Sen att göra slut efter att ha varit med om en missfall/abort är nästan givet. Från att kanske bli familj till inget, han insåg förmodligen att han inte ville ha det livet just nu. Tyvärr…

    Men du ska veta att mr right kommer när man minst anar det! Så leta inte utan fokusera dig på dig själv och dina barn.

    Lycka till tjejen

  4. sofia

    Hej therese!
    Ja ibland är det verkligen så svårt att förstå sig på kärlekens olika känslor, val och händelser. jag vet hur det känns att bli förkrossad, besviken och helt platt och orkeslös.
    Något som jag har lärt mig är att hur fin kärleken än må vara så ska det inte kännas alltför komplicerat..att man verkligen respekterar och är tydlig med allt! Och gör det bästa för varandra när också dåliga dagar kommer in på en..att kärleken är gränslös och vacker.. oh ja det gör inte något lättare när han säger att han älskar dig..då undrar man ju varför man ska vara ifrån varandra? Ibland finns det inga svar. Man bara känner..men det skapar bara frustration..man vill ju ha någon som vill vara i ens närhet, aldrig få nog, tänk bara på vad du förtjänar, du har ju sååå mkt kärlek att ge therese! Då ska den du älskar ge lika mkt tillbaka! Du är fantastisk! Du är värd det allra bästa precis som dina barn! Stor kram och ha rn härlig oåsk!!

  5. Jojo

    Det du gått igenom låter precis som min syster, vill inte hänga ut henne men eran historia är lika…det tog henne hårt! Men det blir bättre, men du ska nog ta ner de där korten och få ett avslut. För att dra ut på det så blir det bara plågsammare för dig.
    Styrkekramar/Johanna

  6. Ronja

    Hej! Jag brukar inte kommentera på bloggar men din text träffade mig rakt i hjärtat, jag är nämligen i samma sits å känner igen mig i allt du skriver! Jag blev så berörd att någon annan kände likadant, att man inte är ensam om det, även om jag inte ens önskar min värsta fiende de här.. Jag vill iaf skicka massa styrkekramar till dig och tack för en bra och ärlig blogg!

  7. Anonym

    Det blir bättre och du kommer inte känna dig så förkrossad som du gör nu för all framtid. Det tar tid, men det blir bättre. Låt det ta tid. Tillåt dig själv att vara ledsen, gråt och skrik så mycket du vill. En sak jag gjorde fel när jag och mitt ex bröt upp var att hålla kvar vid gamla saker. Foton, blommor, mallar och presenter jag fått under vår tid tillsammans. Du behöver inte slänga sakerna men stoppa undan dom långt in i en garderob, just nu behöver du inte bli påmind om allt ni haft utan istället fokusera på dig själv och att du ska må bra. Jag var ledsen i 2 månader, otröstlig. Sen plötsligt stod mitt livs kärlek framför mig och mitt ex var som bortblåst. Så jag lovar att det kommer bli bättre men du måste låta det ta den tid det tar, det kan ta 2 veckor men det kan också ta ett år. Under tiden ska du bara koncentrera dig på dig själv. Många kramar till dig!!

  8. Pamela

    Det låter verkligen märkligt det du berättar. Man förstår verkligen inte hur han har tänkt! Jag minns då jag såg programmet att jag tänkte; ’hur kan therese tycka om honom? till och med jag ser ju genom rutan att han är falsk.’

    Då programmet var slut så förklarade du ju att han visade en sån sida i tv, men att han är på ett annat vis i verkligheten. Men nu verkar det som att han är på samma sätt som han visade i tv rutan..? Jag känner ju inte honom och kan inte uttala mig mera, men det var bara en tanke jag fick.

    Du är dock värd nånting mycket bättre och du är värd att må bra! Kämpa på. Vi finns här för dig och det kommer att bli bättre – även om det känns hopplöst nu. Tänk såhär; Om det är meningen att det ska bli ni, så blir det ni ännu en dag. Om inte, så hittar du en som passar dig ännu bättre. Jag tror att allt har en mening!

  9. Michelle

    Kan lova dig att det kommer bli bättre. Har varit där du är nu för ca ett år sedan. Hoppades varje dag allt bara var en dröm jag skulle vakna ur, men det var sanning.. Det gick bättre om jag gjorde roliga saker men det onda kom alltid tillbaka, smärtan i hjärtat… Men det gäller bara att tänka på att man är värd bättre än någon som gör än ledsen och ta varje dag i taget. Det kommer bli lättare Therese! Du kommer hitta någon som verkligen förtjänar den underbara tjej du är och dina fina barn!! Kram, <3

  10. Erika

    Fina, fina du…. Jag LOVAR och svär att det kommer att bli bättre. Det kommer att bli bra. Det är verkligen precis så som alla säger att tiden läker alla sår. Tyvärr så kan man inte styra över tiden, men det måste få ta tid. Om ett tag kommer du märka att dipparna inte är lika djupa, du tar dig snabbare upp till utan igen. Sen kommer du även att märka att dipparna kommer mer sällan…. En dag kommer du knappt att märka av dem. Det som är bra i hela det här… På två sätt… Är att ni ”bara” hade 9 månader tillsammans. Dels är det såklart bra att ni fick uppleva allt det fina ni hade tillsammans men även för att när det blev som det blev. Tänk om ni hade hunnit flytta ihop och han hade kommit på då att han behövde tid… Stor kram till dig. Och du… Glöm inte att du är unik. Det finns ingen annan som dig 🙂

  11. Magdalena

    Hej Therese, jag förstår hur du känner de jag lider med samma sak just nu fast med barnens pappa så de är inte så lätt. Hur kan dom säga att dom älskar en men ändå skiter i en fattar inte de. Hur man ska försöka sluta älska någon de är inte lätt tankarna går runt hela tiden. Vi värkar rätt lika varandra. Skulle passa jätte bra dom vänner kram på dig:-)

  12. Jessica

    Jag lider verkligen med dig Therese blir tårögd o läsa om det du skriver. Förstår hur du känner för man själv har gått igenom det. Men försök ta en dag i taget. Försök hitta på saker med dina barn som får dig på bra humör. O en dag när du minst anar det så känns allt det där svåra lättare. Glömma lär du aldrig göra men det kommer bli lättare med tiden. Många styrkekramar till dig!