the80sme

7 sätt att aktivera barnen en regnig dag

Vad brukar ni hitta på när regnet vräker ner där ute? Blir det klassikern film i soffan? Kanske ni liksom jag inte har barn som klarar av att sitta stilla några längre stunder? Då kan det vara skönt att ha några små ess i skjortärmen eller rättare sagt några små tips på hur ni kan spendera en dag inne med barnen.

the80sme rain1. Pyssla! Kasta fram tomma toarullar, limstift, piprensare, sax, färgade papper, reklamblad, stenar, knappar. Välj gärna ett tema för pysslet då kickstartar man ofta barnens kreativitet, dvs om dom inte redan satt igång, låt dem då hållas och försök inte styra pysslet. Alla barn är så olika och vissa kan behöva lite hjälp att komma igång medans andra vill klara allt själv. Jag har bägge delarna här hemma.

2. Baka! Det kan vara allt från chokladbollar till kanelbullar, bröd eller pizza. Barn älskar att hjälpa till och smaka resultatet efteråt.

the80sme fika3. Städa! Hur kul låter det? Inte värst va men ni skulle bli förvånade om ni visste hur kul man kan ha det när man städar. Starta upp rolig gladmusik och dansa runt med skurmoppen. Gör ett race och se vem som kan fånga mest dammråttor, sortera leksaker och byt sängkläder. Kasta alla kuddar och täcken i en hög och låt barnen skutta omkring medans ni tillsammans väljer ut nya sängkläder.

4. Tänd en massa ljus och ta en härlig fika. Om ni bockat av tips nummer 2 har ni nu nybakat gott fika att smaska på annars kanske en limpsmörgås eller banan smakar lika bra? Det mesta blir gott när man sätter rätt stämning. Lugn rofylld musik och en massa stearingljus eller ledljus om man vill det och ni får en härlig stund tillsammans.

the80sme kanelbullar5. Skriv brev! Skulle inte mormor eller mostern bli superglad för ett äkta handskrivet brev i brevlådan bland alla räkningar och reklamblad? Garanterat! De större barnen kan skriva själva och de mindre kan rita en fin teckning som ni sedan lägger på den gula lådan. Har ni möjlighet kan ni pyssla ihop egna kort och skicka.

pyssla egna vykort6. Spela spel. Rengväder är exemplariskt för spel. Det finns många fina spel som passar hela familjen, tex fånga ballongen och mix max.

7. Ta på regnkläderna och lek ute! Det behöver inte röra sig om någon lång stund men ibland kan det faktiskt vara riktigt spännande och roligt att leka i regnet. Kanske ett tillfälle att testa det nya söta paraplyet?

Vad brukar ni hitta på med era barn när det är tråkigt väder ute?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.