Tessans blogg

Rimbobulls bak

Nu på morgonen har jag bakat rimbobullar. Vilket jag gjorde för ca 1 år sedan. Oscar fyller 1 år på fredag men han föddes på en onsdag. Då började värkarna sätta igång runt 10 tiden och jag fick avbryta jästiden och sätta in bullarna i ugnen tidigare, ville nog inte riktigt förstå att jag skulle föda barn då 🙂 . Han var beräknad till den 16 Maj men kom 4 Maj.

Jag gick där och höll koll på bullarna i ugnen och tiden dom skulle va inne mellan värkarna. Så hoppsan hade jag bara 3 min mellan värkarna och de va bara att åka in. 1 tim och 15 min senare va han född. 🙂 vårt lilla hjärta <3

Här kommer iallafall receptet på bullarna.
Ca 20-25 bullar

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
Uppvispat ägg

Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 250 grader

Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så jästen löser sig. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm.

20120502-092655.jpg
Rör samman alla ingredienser till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i format och ställ dem på bakplåtar. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under bakduk i ca 2 timmar.

20120502-092925.jpg

20120502-123139.jpg
Jag brukar ta dubbel sats fyllning, tycker det är gott med mycket fyllning 🙂
Mums 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.