Tessans blogg

Bullbak

Godeftermiddag 🙂

Nu har jag bakat tvÄ satser bullar. En omgÄng saffransbullar och en Sats kanelbullar. Gjorde saffransbullarna till jul men Christoffer va sÄ sugen pÄ de sÄ dÄ gjorde jag de Ät han.

Saffransbullar:

Ca 18-20 stora, 25-30 smÄ.

125 g smör
5 dl mjölk (standard)
50 g jÀst för söta degar
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 g saffran (2 pÄsar) plus en sockerbit att mortla med.
Ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker

1 Àgg till pensling
PÀrlsocker att strö över

SmÀlt smöret och tillsÀtt mjölken. VÀrm till 37 grader. Rör ner saffranet (mortla helst först tillsammans med en sockerbit ). Smula ner jÀsten i en bunke och lös upp jÀsten med lite av degspadet. TillsÀtt resten av degspadet, salt, socker och nÀstan allt av mjölet. Arbeta degen smidig. I maskin ca 5 min. För hand lite lÀngre. LÄt jÀsa i 40 min under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med en elvisp. LÀgg den fÀrdigjÀsta degen pÄ mjölat babord och knÄda den smidig. Dela degen i tvÄ delar och kavla ut till en avlÄng kaka.

Bred ut hÀlften av fyllningen pÄ varje kaka. Rulla ihop och skÀr varje rulle i bitar. LÀgg i formar.

20120308-152737.jpg

20120308-152755.jpg

20120308-152812.jpg

LÄt jÀsa under bakduk i 30 min.

Pensla pÄ med uppvispat Àgg och strö över pÀrlsocker. GrÀdda i 250 grader ca 10 min. LÄt svalna under bakduk.

20120308-152959.jpg

Underbart goda 🙂

Receptet har jag tagit frÄn www.bloggfamiljen.se/matplatsen

Skapa en blogg pÄ LOPPI.se du ocksÄ, klicka hÀr!

Kommentarer

LĂ€mna ett svar

LÀs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vÄr integritetspolicy.