Tandlakarvillan

FURNITURE FAIR TRENDRAPPORT

 

 

Då kör vi – Furniture Fair 2019, en vecka sent men ändå vi kör en recap av mässan NU med en kortare trendrapport för det här året. Här är lite av mina favoriter från mässan, och dagens mäss-outfit, såklart sneakers, ska jag ha klackar på en mässa då kräver det en hel del bubbel innan, he he.

 

Emelie (emelie.creativedeco) var gullig och hämtade upp mig och vi körde till Älvsjö – första stoppet var Classic Collection som vi hann med innan Mirelles (Designbymirelle) event i Rowicos monter.

 

 

 

 

Naturliga toner i beige och vitt fastnade på min hjärhinna – HUR fina mattor? Dog lite när jag klämde på dessa vita härligheter från Classic, har en stor obsession efter en hårig matta till vårt hem. Pläden i beige går inte heller av för hackor.

 

 

 

 

I Rowicos monter kikade vi på massor av möbelnyheter och Mirelle hade dukat borden så fint, somrigt att använda fler vaser på bordet som här. Vi drack bubbel och minglade – efteråt tog jag och Josse (Josefine Gunhamre) oss en ordentlig sväng på mässan och trendspanade.

 

 

 

Höll på att tappa greppet hos Fritz Hansen, magiskt snyggt, färgkombat i precision och ON POINT.

 

 

 

Något annat vi såg mycket av vad såklart NATURTONER. Offwhite, beige, nude, camel, träslagen är ljust trä, valnöt och teak.

 

Otroligt snyggt med ett stort träd i kruka som här nedan, vill ha det hemma!

 

 

 

 

Rundade former och statementpieces hos Tom Dixon (Nedan)

 

 

 

 

En av mässans snyggaste montrar var tveklöst &tradition, ett märke jag gillar väldigt mycket. Montern var genomsyrad av just runda former, ljusa toner, teddy och med accentfärger i stark gul, grön, orange och petrol.

 

 

 

 

New Works (nedan) väckte extrema ha-begär.

 

 

 

 

FOGIA – oh lord have mercy. Ville djupdyka ner i Bollo-fåtöljerna, alla montrar genomsyrar 70-tals viben, men Fogia hade helt anammat den skulle jag säga. Jag blev starstrucked av deras gigantiska hylla i valnöt, galet galet snyggt!

 

 

 

 

Avrundar med underbara MENU – en riktigt snygg och stilren monter, jag föll för deras cafebord i marmor med stolar i valnöt, jag tycker dem är grymma på bord och belysning – väldigt trendkänsligt märke som håller en enkel och ren design. Love it!

 

 

 

 

För att sammanfatta helhetsgreppet för 2019 tycker jag självklart att den naturnära stilen är den allra hetaste, och det är den jag faller för mest. För mig är det influenserna från 70-talet som är allra starkast med mycket valnöt, TEDDY (ett måste) med accenter i den ”klassiska” 70-tals gröna, gult, orange, petrol och rosa.

De runda formerna är viktiga till stilen, runda eller ovala bord med runda eller kantiga underreden i samma material som bordsskivan, sten och marmor, runda lampor, de nakna glödlamporna ersätts av porslinskupor i vitt. Vaser i färgat eller klarglas med stora kvistar i (magnolia, körsbär) dagbäddar och bulliga fåtöljer, långhåriga mattor i vitt eller pudrigt rosa.

Brunt, bränt och rost kommer starkt, samt brunt läder. Rislampan är som tidigare år fortfarande het – the bigger the better.

 

70-talet är ett av mina favorit årtionde, jag tror vi alla har några vi dras till lite extra, mitt är 60-70-talet, mycket snygg design och även riktigt snygg arkitektur som gjordes då håller än. När jag jobbade med homestyling fick jag äran att komma in i några villor som var byggda i slutet av 60-talet som fullkomligen hänförde mig,  de som fortfarande var orörda av de andra tidsepokerna. Planlösning påminner mycket om den vi använder oss idag när vi planerar funkishus – mycket praktiskt och häftiga lösningar, tvättnedkast från badrum till tvättstuga, gigantiska allrum med högt i tak med stora dinglande rislampor, walk-in-closets och öppna gemensamma ytor med ”korridorer” för sovrummen, arbetsrum helt i teak, härliga eldstäder och högt i tak med gigantiska fönster i utvalda delar av husen. Det vore en dröm att få köpa ett sånt hus en dag, ett som riktigt golvar en, som har kvar hela den här känslan från 70-talet och göra det till mitt eget.

 

Gillar ni något årtionde lite mer än något annat – och vad tycker ni om årets inredningstrender?

Kram M

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.