Tandlakarvillan

OM JAG VAR EN KICKERS

Inlägget innehåller reklamlänkar för Gina Tricot & Bik Bok

 

 Kjolen finns i flera olika färger/mönster, HÄR. En liknande sweat finns HÄR till samma pris.

 

Jag erkänner, jag har ingen rödtråd i min klädstil, den är lika spretig som resten av jag:et, det handlar inte om att inte veta vem jag är, det handlar nog mer om att jag tycker så mycket om blandningen, den röda tråden gör mig uttråkad. Det vore ju bra att ha någon form av basgarderob, där erkänner jag mig besegrad. Mannen har sjuttontusen uppsättningar av samma tröja bara i olika färger, märken och material, jeans och chinos i olika färger, medan jag liksom har allt mellan himmel och jord.

Ena dagen vill jag vara sekreterare, och andra dagen kickersbrud, sportyspice eller kostymnisse, att planera en genomtänkt outfit dagen innan är en omöjlighet – hur kommer jag veta NU vem jag kommer känna mig som imorgon? Jag kanske planerar för en festlig fredag, men vaknar upp som en slätstruken girl next door som bara vill smälta in bland alla andra.

Ju äldre jag blir, desto mer kroppsfokus har jag när det kommer till kläder, jag vet precis vad som funkar för min kropp, och vad som inte funkar, det gäller samma med färg. Min garderob består av några genomgående färger, sen kan det vara någon som poppar, men det är inte så vanligt.

Mina basfärger (eftersom jag uppenbarligen inte jobbar med basplagg) är vitt, offwhite, mörkbeige, gråmelerat (älskar gråmelerat!) och svart.

Färgerna som alltid tar en lite större plats hos mig är blått och rött – de blå är hela spektrat men mycket ljusblått, och det röda är knallröd eller vinröd, den tomatröda som drar lite åt orange är inte så fin på mig. Vad gillar ni för färger? Har ni en basgarderob med genomtänkta plagg eller är ni lika splittrade som mig?

 

Några plagg som definierar mig är: Kostym i någon form, Klänning med volanger eller volym på något sätt, byxor med högre midja.

En del av mig önskar att jag kunde säga att min garderob var hållbar och långsiktig – och visst finns det en hel del plagg som är så, men mode för mig, och inredning, är något som fångar hjärtat och hjärnan, något man kan leka med och förändra utan större eftertanke, ett litet andrum där kreativitet och känsla får fladdra lite fritt utan att följa en massa regler, och helt ärligt, hur många sådana ”rum” har man i livet? Gränssättning känns som A och O i vuxenlivet och tar lätt kål på ens kreativa ådra, då föredrar jag att vara lite spretig.

 

Fredagsfunderingar hörrni – på något så banalt (men viktigt ;)) som outfits.

 

Ha en härlig dag, här fortsätter vi med vabb, även om Smilla är frisk så får hon vila lite hemma idag.

Kram M

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.