Tandlakarvillan

VÅRENS MODE TRENDRAPPORT

Inlägget innehåller reklamlänkar för Gina Tricot och Bik Bok

 

 

 

Goddagens mina fina vänner,

Hemma från dagens arbete, kraschlandat i soffan en våning upp med en kaffe i handen och dator i knät. Jag var iväg imorse, innan snöplogen ens hunnit ut, galopperade igenom den decimeterhöga oplogade lekparken mot busshållsplatsen, inte det lättaste att ta sig någonstans till fots nu, det kändes som att busschaffören rattade runt i en bregottlåda. Det är min uppskyltningsvecka i shoppingcentret, och nu på morgonen skulle mina dockor ut tillsammans med podier.

 

Jag både fotade, och filmade så jag kunde dela med mig av vårens mode, enligt moi. Ni är många som vill ha lite outfit-tips, och det här är ju faktiskt perfekt att visa då, jag sätter ihop alla outfits själv såklart, från olika butiker, den här skyltningen ville jag plocka ut de tydligaste trenderna i vår, enligt mig. Att arbeta med skyltning, trender eller blogg tex, är att läsa av trender långt innan dem kommer, så jag tänkte ge er en liten trendrapport så ni kan förbereda garderoben inför kommande säsong.

 

Så, vad är vårens trender då?

 

FÄRGER

 

 Vårens stora trendfärger är rosa, gul, grön och beige. HAPPY YELLOW är den gula färgen som lyser starkast just nu, vi som inte klär i den starkare gula, kan jag slå ett slag för den citrongula, eller att använda gult på accessoarer och skor, som jag gjort på dockan nedan. Men mixa gärna fler färger samtidigt, bär rosa med gula ass till exempelvis. (även ljusblått och ljuslila fortsätter trenda)

 

MÖNSTER

 

Lika mycket som vi nu älskar färg, älskar vi mönster. Blommigt, Blockmönstrat, Leopard, Zebra, Snakeprint och Camouflage. Jag skulle nog inte kalla camo för en nyhet, den hänger mer kvar som en kommersiell flagga i butikerna, och går hand i hand med safarimodet i vår, där både zebra, leo och snakeprintet kvalar in. Det jag tycker känns nytt och fräscht är de asiatiska influenserna som verkligen är på tapeten nu, och visar sig bland annat i de blommiga mönstren – småmönstrat och bla körsbärsblommor kommer vi se en hel del av den här våren skulle jag gissa. De asiatiska influenserna gör sig påminda på olika sätt, i inredning bla känslan av ”slow living”-stilen, en svalare känsla som den skandinaviska stilen, men ett steg längre, lågmälda möbler och less is more. Bli inte förvånade om vi snart sitter på låga möbler och äter direkt på mattan, med pinnar och hemmagjorda keramikskålar, namaste osv.

 

 

 

Blus / Väska / Jeans / Jacka  resten av plaggen finns i butik (BikBok) / Skor från Scorett

Barnkläder från Lindex, Herr från Carlings

 

MATERIAL

 

Teddy (no big surprise, det hänger med från i höstas, har slagit ner som en komet på inredningshimlen och känns hetare än någonsin) Manchester – delux! Ingen fashonista går utan manchester i vår thats all Im sayin. Mocka, Skinn, Transparent som i chiffong och nät. Jeans är också superhett just nu – gärna ljusare jeans, med inklippta detaljer för vidare ben, ni vet starten på 2000-talet, its all coming back to us.

 

ACCESSOARER

 

Håret står i fokus, så stora klämmor, breda spännen med pärlor, glitter och stenar med olika ord, allt ska sitta så att det syns tydligt. 90-tals kammarna, gärna i brunt sköldpadsmönster, diadem i alla former och färger, smala i plast, med eller utan kam, bredare med ”turbanknut”, släta, mönstrade, i mocka JA allt funkar. Magväskan fortsätter, och även den transparenta trenden som påsväskan nedan på bilden – snyggt att lägga i en mindre lyxigare väska innanför. Minihandväskorna är de som känns mest aktuella nu,, de från ATP Atelier är ett perfekt exempel. Förra sommarens trendvåg av Cult Gaia kommer definitivt hänga på var mans arm denna sommar när den plockas upp av budgetkedjorna. Solglasögonen i vår är främst cateyes, tänk Helena Bergström i Änglagård 1 så är du hemma, men även den mer avantgarde, looken med vassare kanter, futuristiska kanske är rätt ord. Bågarna får gärna vara i en knallig färg eller något av säsongens hetaste mönster. Pratar vi smycken är pärlorna det allra trendigaste nu, även glittriga och maffiga stenar. Snäckor kommer att komma stort närmare sommaren.

 

SKOR

 

Sneakers, chunky och nätta som de nedan från K Cobler i grönt, som en strumpa på foten i regnbågens alla färger att välja bland – bekvämt och lite kickers-aktigt. Pumps i bland annat mocka med en bredare klack och spetsig tå känns fräscht och gångbart.

 

 

MÅSTE I GARDEROBEN DEN HÄR SÄSONGEN

 

Vadlång eller hellång volangklänning, vad som helst i teddy och manchester, sportiga detaljer, asiatiska mönster, sneakers i en härlig färg & accessoarer till håret, tights i mönster, mocka eller skinn med en gigantisk hoodie i en hubba-bubba-färg och sneakers till.

 

 

 

 

Tshirt /  Solglasögon / Väska  resten av outfiten finns i butik (Gina Tricot) / Skor Scorett

 

 

 

Kläder från Vila och POP, skor från Deichmann.

 

 

Dockan med grön klänning är klädd i kläder från Vero Moda / Skor från Scorett

 

Hela skyltningen står färdig i slutet av denna vecka på Erikslund Shopping Center, och jag gillar min gatuskylt får jag ändå säga, som vi gjort som en liten ”kopia” av en skylt som står nere på Bondtorget i city , varför använder jag en gatuskylt på ett podie, tänker ni? Av den enkla anledningen att jag vill ha känslan av ”streetstyle”, thats why!

 

 

Hörrni, matlagning väntar, jag ska iväg på träning och pussa sessan, hoppas ni gillade mitt inlägg, tryck på hjärtat isåfall!

 

Kram M

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.