Tandlakarvillan

ATT VARA NÄRVARANDE

 

 

Idag hämtade jag mitt lilla troll redan vid 15 – som vi saknar varann efter julledigheten. Jag har perioder då jag får panik över ”skärmtid”, och just nu har jag det. Jag vill vara här och nu, inte missa en sekund av något, bläddra i en tidning, prata, spela spel, kolla på en film utan en mobil som stör, leka med Smilla. Såhär har jag känt sen strax innan jul, och då vet jag att det varit för mycket och min hjärna vill ha en paus. Det finns även stunder i livet man blir mer medveten om att tiden är så knapp, att man ska ta vara på det man har och att man aldrig vet vad som händer i nästa stund – jag som redan har dödsångest i perioder blir om möjligt ännu mer stressad av sånt här.

Men det kan ju ändå vara bra att prata om, tänker jag, jag är nog långt ifrån den enda som känner såhär.

 

Smillis var iallafall superglad när jag kom tidigt, hon väntade sig inte det. Vi åkte hem och lekte med playdoo som hon precis köpt, åt mellis, övade lite gymnastik (vi leker en del på pilatesboll och gör olika utmaningar, t ex hon får flyga i luften och hålla ut armarna medan jag böjer benen med henne på) badade, lagade mat och läste saga, så skönt att bara få vara en hel em/kväll med fullt fokus på henne, hon somnade sååå snabbt ikväll, första kvällen sen innan jul, och väldigt nöjd med att få ha mamma alldeles för sig själv, och jag var nöjd med att bara få vara, här och nu med henne, hennes skratt är det härligaste som finns.

 

 

 

 

Något vi brukar slänga ihop lite snabbt till mellis eller lunch när vi är hemma, är ugnspannkaka, går mycket snabbare än att steka en och en, och är riktigt gott, perfekt dessutom när man har en liten hjälpreda.

Smilla är en riktig liten gottegris och måste självklart ha grädde till, här är receptet vi följer:

 

Ugnspannkaka

3 dl vetemjöl

1 tsk strösocker

1 tsk salt

6 dl mjölk (3 %)

3 ägg

smör (till formen)

 

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjölet med socker och salt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet. Rör ner äggen.
Vispa ner resterande mjölk och fortsätt vispa till en klumpfri smet.
Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter,

Har ni något säkert kort därhemma som ni gärna slänger ihop när ni får hjälp i köket?
Imorgon ska jag tipsa om ett superbra erbjudande för er som behöver lite NY hudvård såhär i vinterfnaset, kika in då igen.
Kram M
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.