Tandlakarvillan

JUL HOS OSS

Inlägget innehåller reklamlänkar för Newport & HM Home

Godkväll mina hjärtan,

Här inne ligger jag nu, med ett glas bubbel, brasan är tänd, mannen steker sina hemgjorda köttbullar i köket och kidsen har äntligen lagt ner sitt ”syskon-gnabb”. Har slagit in alla julklappar utom några vi ska göra färdigt imorgon, vi ställde in shoppingen idag då vårt lilla hjärta, Sally, vår katt, varit dålig några dagar och jag misstänker hårboll som sitter på tvären. Det händer ibland och brukar lösa sig, men nu har jag blivit ordentligt orolig, och hon är inte alls lika glad och klängig som vanligt utan drar sig undan, efter vi åkt till frisören med Smillis och besökt min mormor köpte vi medicin och åkte direkt hem, sen har vi gett henne vatten i medicinspruta, fått i henne lite torsk och jag gjorde nästan vågen när hon gick på lådan och kissade. Vi har varit i kontakt med Strömsholm, men det hade fullt så det är inte säkert att vi kan komma in akut utan blir då skickade till Uppsala eller Sthlm. Nu har hon ingen feber, och jag ska ge henne en medicinomgång till så hoppas jag att hon är bättre imorgon, guuud det är bara SÅ jobbigt när hon är hängig, det verkligen värker i hjärtat på mig. Men jag försöker vara positiv och har henne under uppsikt hela hela tiden.

Nu ska vi njuta härinne hela familjen med skinkmacka och julfilm. Vardagsrummet faller på plats, bit för bit, och vi har skaffat fler skåp (halleluja för förvaring) Skåpen Bestå har vi haft sen vi flyttade in, men dem har gästspelat på övre plan ganska länge nu, men nu plockade jag ner dem igen och kompletterade med fler så det sträcker sig längs hela väggen.

Skåpdörrarna köpte jag nya, med hexagonmönster – det verkar vara en nyhet från Ikea, supersnygga och superfront-inspirerade, men billigare, så tips!

Glasvaser HÄR

Jag är fullkomligen STÖRTFÖRÄLSKAD i min nya lampa Spoon från Sleepo, som är ett samarbete mellan Watt & Weke och Hanna Wessman för den som missat det, fem helt magiska lampor finns i serien, och det här är min favorit. Jag får nog säga att mitt lampintresse är för klassiker, och jag ser mig själv ha den här väldigt väldigt väldigt länge. Tidigare har jag köpt billigare lampor, tröttat och bytt ut hela tiden, det finns heller inget andrahandsvärde på det – därför har jag ändrat taktik och spar hellre ihop till en drömmig lampa som jag vet, kommer hålla år efter år.

Och ja, Lumiere i taket, ett samarbete mellan Influencern Lovisa Alcen och Sleepo är också helt freakin magisk – för alla som älskar Sputnik.

Bokstöd HÄR 

Väggfärgen är målad i Beckers velvet mood ultramatt NCS1002Y från Happy Homes, en varm ljus greige ton som är helt perfekt enligt mig.

Elementskydd ska byggas, sen kanske även jag kan ha lampor i fönstret. Jag måste bara lägga till att vår plutt-tv är sonens, mannen förstörde vårt tv underrede när vi skulle renovera, så tvn ligger under vår säng och ska monteras på väggen, så vi flyttade ner den lilla sålänge, så svaret är NEJ jag ser knappt bilden, ännu mindre texten från soffan 😉

Zebrakudde HÄR

Nytt kuddfodral för mig, som jag fyndade för halva priset för några veckor sen, det petrolfärgade är från Classic Collection, färgen Stormy Weather (Precis som mattan) även pläden är därifrån, den köpte jag förra hösten. Jag tycker om att blanda färger – just nu har jag inslag av beige, brun, petrol vinrött och guld. Men nu har jag klickat hem lite nya kuddfodral som jag ska styla om soffan med i dagarna – så roligt!

Och så har jag fyllt på med snittblommor, jag ska sätta upp fler skåp och jag hade gärna satt upp Gardinstängerna – men vet ni vad, vi har ju hela ledigheten på oss också, att göra sånt småpiff, för helheten är färdig och känns bara sådär superbra. Vi har verkligen jobbat på med renoveringen i år, med att färdigställa kök, bygga lekstuga, renovera sovrum, golvet på nedervåningen och renovera vardagsrummet – inga pytteprojekt direkt. Jag ser så framemot att njuta hemma med min lilla familj nu, i det vi skapat tillsammans,

Fin kväll till er!

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Allt är superfint, du har verkligen känsla för färger & detaljer👌Får man fråga vad du har för färgkod på tak, fönster och lister och har du samma färgkod på alla vita detaljer? Önskar dig en fortsatt mysig julhelg!

  1. tandlakarvillan

   Tack snälla du! Alla vita snickerier är målade i Beckers och det är kritvitt och halvmatt 😊 God fortsättning! 💕

 2. Josefine

  Så fantastiskt fint hos er! Vardagsrummet blev verkligen sååå jäkla bra! 😍🙌🏼 håller tummarna att Sally snart mår bättre! ❤️ Kram vännen!

  1. tandlakarvillan

   Tack hjärtat! Jag älskar rummet, och ser så framemot när allting faller på plats, men vi trivs så bra nu! Och Sally är piggare, tack och lov! Kram