Tandlakarvillan

ÖPPNA SPISEN PÅ PLATS

Knäppte av bilder i all hast innan det bar av till mamma och pappa för födelsedag-och farsdagsfriande, nu är vi hemma igen efter att ha varit borta hela eftermiddagen hos dem – vi har bubblat, blivit bjudna på mat och efterrätt, och slappat. SÅ HIMLA SKÖNT!

Vill man inte ibland bara att mamma ska ta hand om en? Det vill jag! Ha ha.

I helgen har jag försökt koppla bort så mycket måsten som möjligt, det blir ibland lite mycket fokus på foto, blogga, förbereda, kolla mail, instagramma, helt enkelt lite svårt att ro ihop allting med den lilla tid som finns. I perioder behöver jag zooma ut och andas, jag är inne i en sån period just nu, troligtvis för att jag är mitt i det största uppdraget på året, och samtidigt försöker avsluta renoveringen, och inte duka under mitt i allting.

Igår var första dagen sen tidigt i somras som Smilla lekte hemma hos en kompis, v har ju mer eller mindre haft fritidsgård här fre-sän hela hösten, inte mig emot, men ibland kan det vara skönt att få stänga av och vara lite ensam en stund, mina ensamma stunder är ganska lätträknade, de är nästintill obefintliga, vi har sällan barnvakt, speciellt nu när Smilla haft enorm separationsångest de senaste månaderna, varje överlämning blir jobbig. Men NU – NU efter ett litet mor-dotter-samtal då jag äntligen fick kläm på problemet, och kunde möta hennes rädsla, kontrollbehov och tvångstanke på ett lite mer lättsamt sätt, så kom vi fram till en lösning, och hon spenderade eftermiddagen hos hennes kompis, och ville genast åka dit ett par timmar idag med.

Lättnaden.

Den gick att ta på.

Jag målade lite i vardagsrummet, tog en dusch, tvättade håret, piffade på vår nya öppna spis i sovrummet med lite nytt jag köpt – svepte in mig i en morgonrock, la en ansiktsmask, fyllde upp ett glas bubbel OCH satte på Love Actually.

Förstår ni mitt njut?

It was a Hallelulja-moment.

Mitt på dagen bara sådär, mörkret hade fallit, mannen var hos sina föräldrar, det var bara jag, Sally och världens bästa julfilm, jag tände ljus och njöt av att ha ett hotellrum hemma, för det är precis så det känns, och mitt mål med sovrummet, känslan av att vara på hotell. Mys!

Öppen spis HÄR / Ljuslykta HÄR / Box HÄR / Doftpinnar HÄR / Fat HÄR / Bokstöd HÄR

Och såhär blev det alltså, med en öppen spis på en tämligen liten yta i sovrummet, vid tegelväggen och mellan toalettdörr och dörr ut till allrummet. En tavla tänkte jag nog ha ovanför, frågan är bara villken..

Jag har målat min spis, den kommer ju i en mer gräddvit ton, så jag målade om den i samma kritvita snickerifärg som våra lister och dörrar, mycket fräschare och den ser lyxigare och mer äkta ut., jag målade in alla skarvar, det gör så mycket tycker jag.

Missa inte att Ellos har 20% på den öppna spisen nu såg jag!

Nu ska jag mysa i sovrummet, det blir en tidig kväll och sen en arla morgon,

Kram M

Inlägget innehåller reklamlänkar för Newport, Oscar & Clothilde samt Ellos

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.