Tandlakarvillan

INSPIRERAS AV DEN HÄR DUKNINGEN HEMMA HOS

För snart två år sen var jag bjuden på jullunch hemma hos Helena (Drömhus-Helena som man även kanske känner henne som)

Helena bor i ett Fanny & Alexander hus, det är stort, pampigt och enastående vackert. Det går liksom inte att få med på bild, eftersom takhöjden är svindlande – och ljuset härinne är därefter, alla bilder blir som tagna ur en dröm.

Helena är ett riktigt pynt, piff och dukningsproffs ut i fingerspetsarna, så jag kan säga att jag var HÄNFÖRD och smått rörd över att just jag fick bli bortskämd av allt detta härliga överdåd, för det älskar vi ju, inte sant? Iallafall jag, so help me God 😉

Vid tillfället gjorde jag väldigt mycket olika jobb åt henne, i synnerhet stylinguppdrag men även lite smått och gott som sidekick till ett hotellprojekt, rita upp en platsbyggd hylla, skriva text till inredningsmagasin osv, mycket lärorikt, roligt och ibland lite slitsamt, för alla som någon gång har arbetat med styling vet vad det innebär (piff och puffande är liksom 1% av jobbet, hehe) men det var en rolig tid medan det varade, och sen gick jag vidare med att stå helt på mina egna ben.

Det blev ett sidospår – men ni vet ju att jag älskar dukningar, därför vill jag servera på ett silverfat – en härlig inspirationsbomb med juldukningen á 2016 års modell hemma hos Helena. Lika aktuell idag skulle jag säga, eftersom detaljerna i grönt, rött och mässing står sig år efter år.

Vi kikar lite mer, så häng på.

Dukningen känns väldigt lyxig eller hur? En radda med glas, och ljusstakarna ”Kulan” från Svenskt Tenn ger vilken dukning som helst känslan av lyx och flärd,

Men låt er inte luras av detaljer som Svenskt Tenn, Skultuna och Klong – För Helena är ett tvättäkta loppisproffs som fyndat både servisen och de härliga skålarna för inga pengar alls strax innan. Hur hon bär sig åt, det vette sjutton, men fynd det gör hon då alltid.

Ett tips är att leta gamla silverbestick på loppisar, ni vet sådana där stora och lyxiga man enkelt putsar upp? De är perfekta till en sån här maffig dukning.

Vilken färg dukar ni helst med till jul?

HÄR hittar ni till Helenas blogg – en av de bloggar jag kontinuerligt läser.

Har ni några bloggar ni vill tipsa om?
Kommentera gärna.

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. CeciliaSkor

    Fantastisk dukning! Fint skrivet! Några av de bra och läsvärda bloggar jag följer ; Katharina Althin , Add simplicity , 56 kilo , Susanne Histrup.
    Kram från Comosjön
    C

  2. Drömhus Helena

    Men sötnöt!!! Hur fint inlägg var inte det här då???? Gulle dig <3 Tusen tack raring, det där gjorde min dag kan jag lova! Puss