ENKLA SMOOTHIERECEPT OCH TIPS – Tandlakarvillan
tandlakarvillan

Tandlakarvillan

ENKLA SMOOTHIERECEPT OCH TIPS

Godmorgon vänner,

En härlig lördag idag, lite kallt i luften men solen skiner. En promenad står på mitt schema under dagen, men även kalas och målning som jag skrev igår. Jag ska bara …

Det är så skönt att ta det lugnt på morgonen, röja undan lite hemma, stoppa in en tvätt, tända ljus och fixa frukost till familjen som låg kvar på övervåningen och snusade medan jag tog de här korten. Jag vaknade runt 8, när Smilla kom uppkrypande i sängen och ville se på barnprogram, sen började Sally protestera (en timme sen med hennes frukost, hehe, mer punktlig katt får man leta efter)

Tassade ner för trappen, slog igång kaffebryggaren, kokade ägg och fixa smoothie som jag gör varje morgon. Jag är så glad att Smilla faktiskt gillar frukt och bär, och även torkad frukt, hon är aldrig sen på att smaka nya saker. Varje morgon gör jag en ny smoothie, och tar oftast det jag har hemma. Snabbt, gott och nyttigt!

Ignorera min hemska nagel, haha, dem ska bort idag!

Vill du ha tips på Smoothie? Det här blev morgonens recept

1 dl vaniljyoghurt

1 dl grekisk yoghurt

1/2 banan

1 dl fryst mango

1 dl fryst spenat

1/2 dl kokosmjölk

1/2 dl äppeljuice

1 c-vitamin brustablett

Vi har en smoothiemixer man blandar direkt i en flaska, därför blir recepten lite mindre, jag gör istället två omgångar. Ett tips är att ha i en c-vitamin brus direkt i smoothien och mixa, eller en näve cashewnötter (mannen tål inte så det gör jag bara när jag är ensam) blanda inte c-vitaminen i vatten före utan bara släng i den, blir såååå gott!

Är du extra hungrig så häll i lite havregryn, vill du ha lite svung i så riv ner ingefära – ja fantasin är det enda som sätter gränser i en smoothie, känner du dig osäker på hur du ska kombinera, kan du tänka på det här:

Om du har sura bär som hallon, bör du använda lite sötare yoghurt. Har du söta bär som mango och jordgubb, kan du använda naturella yoghurts och tillsätta lite mer syrlighet, du kan även lägga i avokado till de sötare frukterna, men den skär sig till hallon tycker jag.

Ha en skön lördag hörrni,

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tandlakarvillan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.