Tandlakarvillan

INRED ETT SKANDINAVISKT SOVRUM

Inspirationsbild från Jotex

Ingenting känns väl mer somrigt än ett skandinaviskt inrett sovrum i dova toner och linnematerial, luftiga sängkläder och en svag doft av tvättmedel.

Jag själv drömmer om ett nytt och fräscht sovrum, nedtonad färgskala och hotellkänsla. Hur gör man för att lyckas med sitt sovrum? Det finns några enkla medel att ta till när man planerar.

1) Utgå från de färger du tycker om, och välj gärna en dovare färgpalett, ett sovrum ska kännas lugnt och vilsamt. Var inte rädd att välja en mörkare ton på väggen (eller varför inte i taket)

2) Sänggavel – om du enkelt vill ha en inramning av sängen och få den där hotellkänslan, välj en högre sänggavel och en högre säng – ju högre desto lyxigare känsla.

3) Välj sängbord som passar er. Vill du ha plats för tidningar, laddarsladdar, naggellack och annat – titta efter ett sängbord med förvaring. Små skrymslen på golvet och under sängen med ”skräp” är allt annat än praktiskt när man städar.

4) Matchande lampor på varje sida – enkelt trick för att skapa ett enhetligt sovrum är att välja samma typ av belysning. Jag tycker även att man kan ha två lampor på varje sida om man har behov av både läsbelysning och mysbelysning. En vägglampa och en bordslampa – inte helt fel.

5) Doftpinnar med din favoritdoft – bara vardagslyx nummer ett.

6) Fräscha krispiga sängkläder – du behöver inte tio olika uppsättningar. Köp två-tre stycken i färger som du gillar tex bas som vitt/beige/grått och variera mellan dem. Sätt färg på kuddar/överkast istället.

Vilka färger ska man helst välja till sovrummet? Vilsamt blått är att rekommendera om man ska tro på precis alla inredningexperter och feng shui, det skapar lugn och harmoni. Några andra färger jag skulle rekommendera är grönt, grått, beige och rosa.

Lycka till med ert sovrum, och håll tummarna för att jag kan övertala mannen om att vi ska renovera vårt snart.

Kram /M

Inlägget innehåller reklamlänkar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.