Tandlakarvillan

DEN LILLA SVARTA

Jag kan ärligt säga att jag inte äger många svarta klänningar – även om det är garderobsräddaren nummer ett. Det är för att jag ställer krav på den lilla svarta – för om jag ska bära svart, behöver den pricka in flera komponenter för att inte vara tråkig. Om jag går på fest, vill jag inte smälta in bland andra svarta klänningar, som de flesta kvinnor har på sig.

För att jag ska älska en svart klänning behöver den ha:

En grym passform för min kropp

Ha något oväntat som en skärning, material eller detalj. Som öppen rygg, skuren på ett annorlunda sätt eller ett material som smiter åt på exakt rätt ställen.

Hellre vara modern och vampig, än söt och intetsägande.

Den här klänningen bar jag på Guldstänksgalan i år, en ganska vanlig klänning för att vara jag – jag väljer ofta färg, mönster, vågade passformer osv. Men jag kände mig insnöad på 90-tal och den här trikåhistorian med moderna inslag kändes helt rätt – väldigt plain på en galge, men när jag provade den – wooow. Jag fick en helt annan form på kroppen, vanligtvis väljer jag inte en kortare ärm eftersom jag har lite bredare axlar men med den här klänningen var det liksom ingenting att diskutera.

Materialet känns lyxigt och faller lite tyngre fast det är ett tunnare tyg, den smiter åt på exakt rätt ställen och har en smickrande detalj vid midjan som rynkar ihop tyget där, asymmetrisk skärning nertill och slutar vid knäet. Tillåt mig att säga, att det är den perfekta lilla svarta som håller år efter år.

Den kommer från Dagmar, och min är från Nancy&Samuelson – även väskan kommer därifrån och används flitigt.

Här kommer lite fler fina tips på bra LBD

Om du vill ha en klassiker HÄR / Lyxig med fin detalj HÄR / Ung och trendig HÄR / Framhäver kurvor och ger timglasfigur HÄR /Snygg med spetsdetaljer HÄR / Perfekt för partyt med mesh HÄR

Några säkra tips när man köper sin lilla svarta, är att välja något knälångt, det passar de allra flesta tillfällen – och numer kan man även välja svart på bröllop, egentligen är sommaren den perfekta tiden att bära svart, när man är lite solbränd.

Liknande Väska / Pumps

Lycka till med era klänningsköp mina vänner,

Väljer ni helst färg eller svart till fest?

Kram M

Inlägget innehåller reklamlänkar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Snyggt!! Vill du lägga upp lite tips/inspo inför sommarens bröllop? Vill se cool och snygg ut, inte söt och bröllopig….