Tandlakarvillan

ENKEL OCH GOD HELGMIDDAG

Hej vänner,

Ett glas rött under matfix på fredagar det är sen gammalt. Jag fick hem den här trevliga överraskningen häromdagen – lagom till att helgmaten skulle fixas iordning. Ett par vänner till mig har nämligen startat Schysst käk – superfräsch och enkel mat att plocka sådär snabbt när det tryter i hjärnkontoret på idéer. Jag har sen innan smaskat i mig deras pulled pork och gudomliga såser. Nytt är deras kebab. och det provade vi igår, ni ska få se mer..

Men först tar vi en närmare titt på vad det egentligen var jag fick hem..

Klassisk kebab, kyckling kebab, gyros kebab tillsammans med tre såser

Vit kebabsås/Röd kebabsås och Vitlökskebabsås, den picklade rödlöken är jag besatt av. Köpt den flera ggr tidigare och skulle kunna äta den varje dag – magi i en liten ask.

Eftersom det är kebabens dag idag så körde jag på klassisk kebabpizza. Dessa tillbehör använde jag mig av.

Och såhär gjorde jag:

Lägg upp de färdiga pizzabottnarna på två plåtar, bred över tomatsåsen, och riv osten.

Stek kebaben i stekpannan – den här kebaben är färsk och helt olik den frysta som man annars är van vid, låg värme och bara några minuter behövs.

Strö den rivna osten ovanpå tomatsåsen, lägg kebaben ovanpå osten och dela körsbärstomaterna i två delar och lägg dem på pizzan.

Släng in pizzan i ugnen ca 5 min på 225 grader.

Skölj ruccolan, ta ut pizzan och lägg på ruccolan ovanpå kebaben – klar.

Redo att servera, och alla små hungriga fågelungar kan kasta sig över maten.

Bakom Schysst käk står Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges mästerkock, och är det någon som kan mat, tänker jag, så är det han. Och det är faktiskt galet gott och riktigt fräscht! Det gick hem både hos barnen och mannen, full pott!

Nästa gång ska jag testa kycklingkebaben med en god sallad och pitabröd.

Om du också är sugen på att testa så finns produkterna hos ICA och Coop, just nu pågår en härlig tävling på deras facebooksida, för er som är sugna på att vinna produkter för ett helt år.

Hoppas ni blev inspirerade till att testa något nytt! Ha nu en underbar lördag, så ses vi härinne lite senare!

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. tandlakarvillan

  hej Anna! var kul att du har hittat hit, jag skulle nog säga att fina bilder och mycket uppdateringar är det som lockar fler till din blogg ☺️ det kan även vara ett dragplåster att ha en etablerad instagram där du hänvisar till bloggen. kram

 2. tandlakarvillan

  hej Anna! var kul att du har hittat hit, jag skulle nog säga att fina bilder och mycket uppdateringar är det som lockar fler till din blogg ☺️ det kan även vara ett dragplåster att ha en etablerad instagram där du hänvisar till bloggen. kram

 3. futurasmatblogg

  Hej Tandläkarvillan, jag har startat en matblogg med lite bilder och info, men jag vet inte hur man gör när man ordnar följare eller ser till så att andra ser min matblogg. tar gärna tips och ideer från dig om du har möjlighet. Med vänlig hälsning, Anna:)

 4. futurasmatblogg

  Hej Tandläkarvillan, jag har startat en matblogg med lite bilder och info, men jag vet inte hur man gör när man ordnar följare eller ser till så att andra ser min matblogg. tar gärna tips och ideer från dig om du har möjlighet. Med vänlig hälsning, Anna:)