HUR DET GÅR MED RUTINERNA? – Tandlakarvillan
tandlakarvillan

Tandlakarvillan

HUR DET GÅR MED RUTINERNA?

Goddagens mina fina läsare,

Minns ni att jag skrev om att införa nya hälsosammare rutiner i mitt liv för snart två veckor sen? Jag kan säga er att jag håller fast vid dem, min kompis Johanna har sagt att det tar sex veckor att skapa sig nya vanor, så jag tror benhårt på det och gör mitt bästa för att inte ge vika. Jag har kommit till en punkt då min dagliga PW är ett måste – utan press på att köra runkeeper, öka min sträcka eller tvinga mig till gymmet – jag satsar bara på att gå min promenad i hyfsat tempo och att äta nyttigare, det funkar så bra för mig.

Efter två veckor, alltså nu på torsdag, har jag bestämt att det är dags att utöka promenaden lite till, och att göra några övningar varje dag, så jag ökar lite sakta, för att inte tycka att det blir övermäktigt och tråkigt till en början.

Jag startar fortfarande varje morgon med en smoothie gjord på färska bär och frukt, jag äter lite nötter till och dricker kaffe, till lunch äter jag olika sallader och väljer lite nyttigare kvällsmat, jag har kommit in i ett salladsmood så det kör jag mycket på, jag har minskat köttet här hemma markant. På helgerna har jag bytt ut godis mot nötter och frukt, men mitt fredagsbubbel det lever vidare, ha ha! Livet är ändå till för att njutas, eller hur!

Kontentan av detta: jag känner mig så mycket bättre! Har lättare att fokusera, jag är inte lika trött och jag känner att jag har mer energi än tidigare. För mig är maten ingen uppoffring, jag älskar grönsaker, nötter, frukt och bär och kan välja bort fika och sånt, det är inte min grej alls egentligen. Smilla är också van vid att äta frukt och bra mat, i helgen satte hon i sig en hel låda med vindruvor även om hon hade sitt lördagsgodis.

Hoppas ni också blir peppade av att bli lite hälsosammare, om ni inte redan är det? Jag fastnar alltid i samma mönster över vintern, trött och orkeslös och ingen lust till träning, sen blommar jag ut framåt vårkanten.

Ha en fin dag!

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
tandlakarvillan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.