5 TIPS ATT TÄNKA PÅ INFÖR RENOVERING OCH NY LAMPA – Tandlakarvillan
tandlakarvillan

Tandlakarvillan

5 TIPS ATT TÄNKA PÅ INFÖR RENOVERING OCH NY LAMPA

Hej mina vänner,

Äntligen måndag – eller? Helgen gick i ett svep kändes det som, och igår hann jag inte blogga – sorry! Det blir fler uppdateringar idag istället!

I lördags åkte Smilla hem till en kompis under dagen, mannen var iväg och fixade med deras gamla kontorslokal och jag slängde mig ut på promenad, rensade rabatter, köpte en blombukett hos den lokala blomsterbutiken och hoppade på cykeln hem till Iris, som var hemkommen från BB med en liten Alve, aaawhh.. Sån gos! Jag lät bli kameran, han lär bli fotad en hel del framöver ändå, men underbart att träffa de nyblivna föräldrarna. Igår hade vi besök av mina föräldrar hela dagen, pappa började fixa golvsocklar i köket, mamma hjälpte mig att organisera min kaosartade garderob, mannen slipade av utemöbler och Smilla hade en kompis över, det var minst sagt fullt ös överallt hela dagen. På kvällen var jag helt uttömd på energi och begav mig ut på min vanliga promenad och hann fånga kvällssolen.

I fredags var jag förbi Åsby när jag hade vägarna förbi Hallsta, och shoppade lite nyheter till köket, jag ska åka tillbaka någon dag snart igen för jag hann inte med allting jag skulle. Det är väl en riktig lyx att gå runt därinne och kolla, och lukta på blommorna, på riktigt så himla härlig säsong nu och jag vill ha blommor precis ÖVERALLT.

Med mig hem följde bland annat den här ljuvliga lampan, oh my.. När jag och Mirelle var här och lunchade för ett par veckor sen blev jag som besatt av den, och nu kunde jag inte vara utan den längre, den känns lite crazy art deco och är klockren i mitt kök – jag vill ju inte ha någon utmärkt “kökskänsla” i mitt kök, konstigt eller hur 😉

Här ser ni lite av socklarna som ska målas, 17 cm är dem, och väggen som är sne gör det sannerligen inte lättare för pappa att få till det.. “Du gör det verkligen inte enkelt du” – säger han, lite smått trött på mina “specialare”. (Han svor väl tillräckligt över fönsterlisterna som även dem är specialbeställda, 12 cm)

Som jag sagt så många gånger – Nothing worth having comes easy. Fråga bara min man, han skyller sina gråa strån på mig.

Är ni också mitt i en renovering eller är sugna på att göra om därhemma? Här är 5 bra tips som ni kan tänka på!

1) Låt det ta tid och stressa inte, ibland kommer livet emellan en renovering, lös det praktiskt under tiden så att ni kan leva på hyfsat som vanligt.

2) Kan du inte köpa precis allt som du vill ha? Bestäm dig för några utvalda saker du inte vill kompromissa om, och köp det.

Jag valde bort:

Lådbelysning / Dyra stommar och luckor / Dyrt golv / Golvvärme

Jag la mitt foks på detaljer som:

Kran / Bänkskiva / Knoppar / Stuckaturlister, takrosetter och tidsenliga lister / Lysknappar och uttag / Elementskydd

3) Planerar du en helt ny planlösning? Be om hjälp att rita om köket, på Ikea t ex, vi ritade om vårt kök 4 gånger med 4 olika personer, till slut hittade vi den bästa lösningen för vårt avlånga rum. Fundera över vad du absolut inte vill kompromissa om i planlösningen, och vad du kan vara mer flexibel med – det gör det enklare att se nya vägar i planeringen om ni kör fast. Jag var fast besluten med att ha en köksö – vart spelade mindre roll, bara att den fanns.

4) Välj vilken stil du vill ha på ditt kök och håll fast vid den – tänk långsiktigt men personligt.

Efter mycket om och men valde vi ett vitt kök, de var en kompromiss oss emellan då jag ville ha ett mörkt kök och mannen ville ha ett grått – vi valde att satsa på ett tidlöst kök so
m man kan göra om med enkla medel. Färgen satte vi på väggen, för att man enkelt ska kunna måla om. Ett vitt kök blir aldrig fel, oavsett om det har gått 10 år.

5) Oavsett hur snyggt det är, behöver det även vara praktiskt. Tänk igenom förvaring och vad ni har för porslin, planera lådorna väl efter vardagsporslin / finporslin osv. Fundera över vilka förutsättningar ditt hus har.

Ett tips, om du som oss har ett gammalt hus, är att tänka på om ni har självdrag. Vårt hus är extremt dammigt, därför valde vi släta luckor som är enkla att torka av, en fläkt som är rund för att undvika att damm samlas på kanten, skåp som sträcker sig upp till tak och ingen öppen förvaring. Jag vill ha ett snyggt men dammfritt kök.

Lycka till med era renoveringar <3

Tack för er input under röstningen på stories igår mellan vitrinskåpen. Jag var osäker på om jag skulle ha med svart eller vit bakgrund – och har tillslut valt det HÄR, av samma anledning som jag beskriver i punkt 5 – dammet.

Kram M

Inlägget innehåller reklamlänkar för Jotex

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
tandlakarvillan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.