KÖKET DÅ OCH NU I SAMMA VINKEL – Tandlakarvillan
tandlakarvillan

Tandlakarvillan

KÖKET DÅ OCH NU I SAMMA VINKEL

Hej mina fina,

Såhär såg, och ser det alltså ut – köket i samma vinkel – taget från vår baksideentre.

Vi har rivit väggen mellan kök och sovrummet bakom köket, flyttat vattnet en meter i sidled, gjort en ny trumma – men av ekonomiska skäl behållt nästan samma placering av trumma och vatten, det kostade nästan 50 lax att dra om vattnet! Oh my… nejtack! Och då hade vi förlorat takhöjd i källaren, som redan är låg.

Det här är en utbyggnad på huset från 50-talet, så det är den gamla ytterväggen på vänster sida av köket, den diffade mellan 5-10 cm på den väggen, alltså – galet snett! Snickarna fick regla ut hela väggen gradvis hela vägen längs väggen. Vi har gjort om ALLT. Dragit om el, brytit upp golv och lagt in nytt spångolv, gipsat om väggar, tak, dragit om vatten en bit, plockat bort ett element under ena fönstret, byggt en ny trumma för ventilationen, det enda som är kvar är fönstren, men inte lister eller annat. Som ni ser på den gamla bilden finns det inga gamla lister eller taklister alls, men lampan tar väl ändå priset? (Och torky rullen som hänger på väggen, det var det första jag rev ner när vi klev in i huset) Lampan är ett sånt där lysrör som man hade i skolan förut, ett hemskt sken och en gräslig sak att ha i ett hem, det var ett nöje att sätta en kofot i den, kryddhyllan ska vi inte ens tala om.. och dörren in till sovrummet som låg bakom köket var så vind så den gick inte ens att stänga.

Puh, säger jag bara. Det är fantastiskt att vara färdig! Vilket jobb vi har gjort, jag kommer aldrig göra om det ;-D Men så kul att titta tillbaka på bilderna och förundras över vad tusan jag såg i vårt hus när vi flyttade in, kärleken är sannerligen både blind och galen, det är ett som är säkert.

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
tandlakarvillan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. tandlakarvillan

  jag råkade radera din kommentar, men JA gör det! om du bor i västerås så har happy homes och dem har nog koll på vilka färger jag använt! 😻 Lycka till! klart det ska efterapas, kul att du blev inspirerad!

 2. tandlakarvillan

  jag råkade radera din kommentar, men JA gör det! om du bor i västerås så har happy homes och dem har nog koll på vilka färger jag använt! 😻 Lycka till! klart det ska efterapas, kul att du blev inspirerad!

 3. tandlakarvillan

  Tack snälla du för så fina ord! ❤️ det gjorde mig verkligrn så glad! jag tror inte att säljarna hade byggt köket själva, så det var tidigt 90 tror jag! men vad vet jag, de kanske älskade det 😉 nyansen jag har valt är blåstång från alcro, men den är bruten i Beckers färg Symfoni – jag tror dem har skrivit ut en likadan färg som blåstång, fast som heter Retro i beckers färgkarta. hoppas det redde ut dina frågetecken 😊 Kram

 4. tandlakarvillan

  Tack snälla du för så fina ord! ❤️ det gjorde mig verkligrn så glad! jag tror inte att säljarna hade byggt köket själva, så det var tidigt 90 tror jag! men vad vet jag, de kanske älskade det 😉 nyansen jag har valt är blåstång från alcro, men den är bruten i Beckers färg Symfoni – jag tror dem har skrivit ut en likadan färg som blåstång, fast som heter Retro i beckers färgkarta. hoppas det redde ut dina frågetecken 😊 Kram

 5. Sandra

  Haha, det var rediga före-bilder… Smaken är som baken (antar säljarna tyckte det var ett drömkök!)… Det ni har gjort nu är verkligen så vackert, du har en fantastisk smak när du inreder och har fångat en så fin klassisk men samtidigt modern känsla i ditt nya kök!
  Men jag är lite konfunderad och behöver din hjälp att reda ut vilken färg det egentligen är på de supersnygga väggarna?! Jag får inte ihop det: Du skriver i tidigare inlägg att färgen heter Blåstång och kommer från Beckers/Happy homes. Men när jag googlar på Beckers/Happy homes har de ingen kulör som heter Blåstång. Däremot är Blåstång en kulör från Alcro, som jag tycker ser mycket lik ut din väggfärg. Happy homes och Beckers hänvisar istället till färgen som heter Retro 780 S 3010-B30G från Beckers och taggar den i bilder på ditt kök. 😘

 6. Sandra

  Haha, det var rediga före-bilder… Smaken är som baken (antar säljarna tyckte det var ett drömkök!)… Det ni har gjort nu är verkligen så vackert, du har en fantastisk smak när du inreder och har fångat en så fin klassisk men samtidigt modern känsla i ditt nya kök!
  Men jag är lite konfunderad och behöver din hjälp att reda ut vilken färg det egentligen är på de supersnygga väggarna?! Jag får inte ihop det: Du skriver i tidigare inlägg att färgen heter Blåstång och kommer från Beckers/Happy homes. Men när jag googlar på Beckers/Happy homes har de ingen kulör som heter Blåstång. Däremot är Blåstång en kulör från Alcro, som jag tycker ser mycket lik ut din väggfärg. Happy homes och Beckers hänvisar istället till färgen som heter Retro 780 S 3010-B30G från Beckers och taggar den i bilder på ditt kök. 😘